Nem csak hogy véglegesítették az oroszokkal, de már be is nyújtotta az Európai Bizottsághoz jóváhagyásra a Paks II. ügyében kötött szerződéseinek módosításait a fideszes kormány.

Tovább hazudozhat Orbán a Paks II. körüli orosz bizniszeikről

Az ellenzéki képviselők semmitmondó, fideszes "válaszokat" kaptak. Forrás: Pixabay

A Párbeszéd – Zöldek által benyújtott írásbeli kérdésre adott válaszból legalább is ez derült ki – írta Jávor Benedek, a ZÖLDEK európai parlamenti listavezetője Facebookján.

Tordai Bence (Párbeszéd) a paksi bővítés körül kialakult katasztrófa címmel intézett kérdést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez – írja a 24.hu. Petiminiszter helyett azonban Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára válaszolt:

A Paksi beruházásról szóló szerződések több mint kilenc éve köttettek. A háborútól és a szankcióktól függetlenül is jelentősen megváltozott a műszaki és technológiai környezet, ezért a szerződéses keretekhez hozzá kellett nyúlni. A véglegesített dokumentumokat az Európai Bizottság elé terjesztettük jóváhagyásra.

A félrebeszélő válaszból nem derült ki, milyen módosításokban egyezett meg a fideszes kormány orosz cimboráival, pedig a képviselő több kérdést is feltett ezzel kapcsolatban.

Jávor szerint az eredeti szerződésről 2019-ben az általa megnyert perben a bíróság kimondta, hogy az közérdekből nyilvános információ. Ezért joggal várják el, hogy a módosításait is nyilvánosságra hozzák. Ezért hivatalosan is kikéri a szerződés módosított változatát a Paks II. projektcégtől és az Európai Bizottságtól. A magyaroknak joga van tudni, miről egyezkedik a fideszesek kormánya a hátuk mögött.

Forrás: Facebook, 24.hu
Fotó: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
"Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak, hogy mi ne tudhassuk meg, hogy pontosan honnan, kik, hogyan befolyásolják az életünket, és pontosan milyen gazdasági számítások alapján várhatjuk Magyarország felemelkedését, vagy éppen meggyengülését.
Ez a mi életünk, ez nem a kormány biznisze"
Ki is mondta ezeket a szavakat?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Macskaszem: Úriember biztosra nem fogad!
szegény hazám
"Tovább hazudozhat Orbán a Paks II. körüli orosz bizniszeikről"
Csak elgondolkodtam. Volt olyan, hogy a malac igazat mondott? Neki az igazmondás fizikai megpróbáltatást jelent. Saját maga mondta ki: "Ne azt nézzék mit mondok, hanem mit teszek". A birka had még ennek is lelkesen bégetett tovább, hiszen átmosott agyuk végre valami információhoz jutott.
ómió
Miért, efftársak!? Mire számítottatok!? Hogy "haladó módon" Paks 2 is le lesz mondva!?
csak úgy....
paks II sosem fog áramot termelni,hiszen az arra fölvett köcsönöket 0rbán már "átcsoportosította" - telnek a feneketlen ner. zsebek...
Alfa
a keresztény-fasiszta narkós-pedofil orbán mikor mondott igazat??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.