Mit üzen a Washington Post szivárogtatása Zelenszkijről, most koreografálják meg az amerikaiak a háború lezárását? – vetették fel az M1 és a hirado.hu közös hírháttérműsorában, a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás csütörtök esti adásában, melynek résztvevői, Schiffer András ügyvéd és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője volt.

Egyértelművé vált, hogy az Egyesült Államok Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is lehallgatja

– kommentálta Mráz Ágoston Sámuel, hogy a Washington Post amerikai napilap nemrég arról írt: Zelenszkij egy beszélgetés közben felvetette, fel kellene robbantani a Barátság kőolajvezetéket Magyarország térdre kényszerítése érdekében.

A Nézőpont Intézet vezetője szerint erre az lehet a magyarázat, hogy vannak olyan körök, melyek Magyarországot és Ukrajnát egymásnak akarják ugrasztani, pedig jelenleg van egy kényes modus vivendi a két kormány között, miszerint Magyarország minden humanitárius segítséget megad és kiáll Ukrajna szuverenitásának sérthetetlensége mellett, de a mielőbbi békekötést támogatja. Ez bizonyos köröknek lehet, hogy nem tetszik – vélekedett Mráz.

Schiffer András megjegyezte:

célszerű mértéktartással kezelni egy háborús helyzetben, ha valahol ilyen mondatok hangzanak el.

Konkrét céllal szivárogtatott a Washington Post negatív dolgot Zelenszkijről? Ezt tervezheti Amerika

Volodimir Zelenszkij. MTI/AP/Alessandra Tarantino

Az LMP volt politikusa úgy érvelt, hogy a Washington Post szivárogtatásának két oka is lehet.

Schiffer szerint komoly erők mozogtak már a putyini aggressziót megelőzően is annak érdekében, hogy az ukrán többségi nemzet és a kárpátaljai magyarok közötti feszültséget szítsák. Ám megjegyezte, hogy az amerikai lap cikkének más üzenete is lehet, amihez a kárpátaljai magyaroknak nem sok közük van.

Mégpedig az, hogy most már erőteljes érdekkörök szeretnék lezárni a háborút, és ha ezt meg akarják koreografálni, akkor az elnökről egy ilyen szivárogtatás nem jön rosszul.

Mráz szerint az utóbbi tézist alátámasztja, hogy a cikk éppen akkor jelent meg, amikor Zelenszkij európai körútra indult, hogy támogatókat szerezzen.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez a Schiffer az egyik legnagyobb gennyláda...,az lmp meg a fidesz " zöld tagozata.."..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Felkészülnek a búvárók,közölte Virág nertárs!
Pálinkás Pál
ez a Schiffer az egyik legnagyobb gennyláda...,az lmp meg a fidesz " zöld tagozata.."..
simmering73
Bírom mikor ezek a szakértő szarcsimbókok osztják az észt.
Pálinkás Pál
@Maccska: Schiffer egy seggnyaló metélt...
Qqberci
@Maccska: Korrekt szélkakas. Vagy szélpulyka. Még csak nem is nyikorog...
Eladott Ország
" Gyakorlatilag teljesen megsemmisült az ukrán kőolajfeldolgozó ipar, ezért Ukrajna teljes egészében külföldi importra szorul. Elsősorban Lengyelországtól és Magyarországtól (a Moltól) kap üzemanyagot, amely abból a kőolajból készül, amely a Barátság kőolajvezetéken át érkezik ide. A vezeték felrobbantásával tehát az ukránok „saját magukat lőnék lábon” és „ellehetetlenítenék a katonai mozgásokat”, mondta Bendarzsevszkij Anton arra utalva, hogy a Magyarországról szállított üzemanyagot az ukrán hadsereg is felhasználja." Magyarország Ukrajnának tranzitdíjat is fizet, melynek a díját az ukránok megemelték, azaz nem érdekük a vezeték felrobbantása, de innen kap Szlováklia és Csehország is kőolajat.
frank
Piszkos USA !
A VILÁG CSŐDÖRE !!!
ómió
Csak nem másik pojácát találtak az amcsik!?
jáger laszló
Nem L képzelhetetlen,hogy az USA azért szivárogtat negatív híreket Zelenszkijről mert ezzel politikai céljai vannak!!
Pontosabban így akar tőle +szabadulni!!!
Nem lennék +lepve,ha ez bekövetkezne!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Nos, nem az USA szivárogtat, hanem egy újság tett közzé forrás nélküli hírt. Ezt az USA kormányának tiltakozása ellenére is megtehetné. Másodszor, mit nem adnék, ha itthon az újágok rendre szivárogtathatnának a kormányülésekről, a bizottságok munkájáról, a parlamenti bizottságokról, esetleg a közbeszerzésekről és a pályázati bírálati munkáról...de még az Operaházi viccparádéról is jöhetnének bennfentes híradások egy demokráciában. No, az eü meg a közoktatás - két tabu, de mennyi jó kis hír rejtezik ezekben ! Nagy leleplezések a fegyvergyártásban, az ületi életben ...Kérdezzétek meg nógrádit, mi a statégiai meglátása ezzel kapcsolatban ?
evacica
Ha ezt a Királyi TV vagy rádió közli az biztos HAZUGSÁG

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.