A Fidesz nem engedi, hogy "Brüsszel és a baloldal ellehetetlenítsék a rezsicsökkentést" – közölték kormánypárti európai parlamenti képviselők annak kapcsán, hogy az EP ipari, kutatás- és energiaügyi (ITRE) szakbizottsága szerdán szavazott a villamosenergia-piaci reformról szóló álláspontjáról.

Gyürk András, a Fidesz EP-képviselője leszögezte: "A brüsszeli bürokraták által a közelmúltban indított, a magyar rezsicsökkentés ellen irányuló támadáshoz immár az EP baloldali többsége is csatlakozott. Ez elfogadhatatlan – fenn akarjuk, és fenn fogjuk tartani a rezsicsökkentést."

A magyarok csakis a Fidesz-KDNP-re számíthatnak egy fideszes EP-képviselő szerint

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén. A képen ott van Gyürk András, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje is. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tóth Edina fideszes EP-képviselő szerint ez a tervezet "aláásná a polgárok védelmét a magas energiaáraktól".

Elfogadhatatlan, hogy Brüsszelből mondják meg, mikor alkalmazhatunk alacsony rezsiárakat, ezért nem mondunk az EP villamosenergia-piaci reform javaslatára

- tette hozzá.

Gyürk András szerint az EP baloldali többsége által megszavazott javaslat elvenné a tagállamok jogát, hogy megvédjék polgáraikat a magas energiaáraktól. "A brüsszeli bürokraták és a baloldal elhibázott szankciós politikája példátlan energia- és inflációs válságot okozott Európában. Nonszensz, hogy ezután a sikeres és eredményes kormányzati intézkedéseket támadják, és az emberekkel akarják megfizettetni a magas rezsiszámlákat. A magyar rezsicsökkentés újra Brüsszel és a baloldal célkeresztjébe került. Mi azonban nem engedünk ennek a nyomásnak" – fogalmazott.

Tóth Edina szerint "e válságos időszakban bebizonyosodott, hogy a magyar baloldal és a brüsszeli bürokraták nyomásgyakorlása ellenére is helyes döntés volt az alacsony rezsiárak melletti következetes kiállás". "A küzdelem azonban folytatódik, a rezsicsökkentés mintául szolgáló politikája áll szemben Brüsszel magas energiaárakat eredményező ideológiájával."

A magyarok csakis a Fidesz-KDNP-re számíthatnak az alacsony energiaárakért folytatott küzdelemben, továbbra is ki fogunk állni a rezsicsökkentés megvédése mellett

- hangsúlyozta a fideszes EP-képviselő.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Juuúújjj, nem fél ez az ömbör, hogy leszakad rá az ég??? Gyürk, jól neki gyűrköztél, hogy sikerült ekkora nagy hazugságot kimondani??
Néro2
Abban mindenképp csak rájuk , hogy hogy lopják el még a pénztárcájukat is nem csak a benne lévőt.
Miközben ájvékolják megmentelek megmentelek.
Ami ugye igaz is minden garasuktól.
Gond is kevesebb nem kell foglalkozna azzal mire is költsék . Naugye !
Mert mint tudható nekik jár mint Prüsszeltől meg tisztelet is.
Gauntlet
én is számítok rájuk...
a fán lógva !
balos
@colibri: Ezen nem csodálkozok!Mindegyik "papagájnak" jár az életjáradék az adónkból,mert fenntartják a nemzethy szart a felszínen!
balos
@Gauntlet: Remélem,hogy azok akik veszik a jogsit tudják kit kell kivasalni a várban!
szaboria1
A Fidesz már ne nézze ennyire hülyének a népet. Pénzügyi szakemberek is megmondták nagyon mást mondanak mint ami van. Akinek 700.-ft/m3 gáz ára annak mostanra 190.-ft ba kellene kerülni.
NKF
Igaz!Majd Cseh Katikára számíthatnak a magyarok,itthon elteszi a milliókat aztán kimegy Brüsszelbe és ott M.o. ellen dumál! Na ,ez a magyar baloldal!
madlaci66
@NKF: hány fidesses képviselő van kint brüsszelben? Ők mit csinálnak ott kinnt? felveszik s milliókat, és? Semmit nem tudnak elintézni. vajon miért?
Péter2
Látjuk , érezzük az ország gazdasági , pénzügyi , morális és erkölcsi helyzetét amit a fidesz teremtett , hát köszönjük ez nem kell , ettől sokkal jobbat érdemel a magyar nép , mint ez a kizsákmányoló szándékosan nyomorba döntő , segélyekre kényszerítő elnyomó rendszer . Ezektől bárki jobb volna , előbb utóbb a nép is rájön , már nyílik " a bicska " a zsebekbe !
kulabombaafityiszre
Erról tudnának mesélni a nyugdíjasok,munkanélküliek,rokkantak,egészségügyi dolgozók,tanárok,sőt a diákok is stb.
percsi
@Néro2: "mindenképp csak rájuk , hogy hogy lopják el még a pénztárcájukat is nem csak a benne lévőt."

Megvédték polgáraikat a magas energiaáraktól, megvédték polgáraikat a magas inflációtól, és a következő terv, megvédik a polgáraikat a bankszámlájuktól:

"Miután az Orbán-kormány orbáni inflációval, hétszeres rezsiemeléssel, különadókkal sújtotta a lakosságot, és egymás után jelenti be a megszorításokat, újabb csapásra készülhet a magyar emberek ellen. Idézem: „Érdemes lenne megmozgatni a lakossági folyószámlákon tartott 6-7 ezer milliárdot” – hangzott el a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkárától a Kossuth Rádióban. Ez pedig csak egy dolgot jelenthet: Orbán Viktor a bankszámláinkon tartott pénzünkre is ácsingózik."
www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=194363780015436
ómió
Pedig, ha zsebelés-igényük van, akkor kizárólag az efftársakra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.