Online sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció, melyben Varju László arról beszélt, hogy "a vízdíjat is drasztikusan megemelné az Orbán-kormány a kiszivárgott információk szerint".

Így reagált a Fidesz Varju László kijelentéseire
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban tartott kormányülésen 2023. július 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Napok óta Karácsony Gergely főpolgármester és a Gyurcsány Ferenc vezette "dollárbaloldal" követeli a vízdíjemelést Budapesten, miközben "csődbe vezetik a fővárost"

- reagált a Fidesz Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) energia- és rezsiügyi árnyékminiszterének szombati kijelentéseire.

Varju László a pártja Facebook-oldalán közvetített tájékoztatóján egyebek mellett azt mondta, hogy a "hétszeres rezsiemelés" után már a vízdíjat is drasztikusan megemelné az Orbán-kormány a kiszivárgott információk szerint.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy ha csak a Gyurcsány-párton és a főpolgármesteren múlna, sokkal nagyobb terhek lennének a magyar családok vállán: elvették volna a rezsicsökkentést, hagyták volna elszállni a fogyasztói árakat, újra elvennék a tizenharmadik havi nyugdíjat, árakat és adókat emelnének.

A Fidesz ezzel szemben kiáll a rezsicsökkentés és a családok támogatása mellett

- hangsúlyozták.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
A fidesz reagálás:gyúcsány blablablablabla,karácsony blablablablabla.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
A fidesz reagálás:gyúcsány blablablablabla,karácsony blablablablabla.
Nessy
Egyetlen érvük a "mi lenne ha... De most a t. fidesz "kormányoz" 13 éve. Ha a keresztmamájuknak áramszedője lenn, trolibusz lenne! Kb.. ez a stilus a fidesztől, mint érv.
justhpeter
Az Orbán-kormány nem szeretne semmit csinálni.
jáger laszló
Hát igen
Varjú szerencsétlenül károgott amire a fidex azonnal lecsapott!
Kár volt a fogalmazásért!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
AMORÁLISOK
vitya tudod te mi az a rezsivédelem? NAGY nagy fideszes humbukk !!! te szólod meg a multikat fenyegeted milliárdos birságokkal és még egy kommunista mondatot is mellékreáltál haszonszerzés hát hozd vissza mind amit elloptál a betont amikből csak és csak stadión lett nektek hönörgésre HÁNX iskolát kórházat adtatok át 2007 -től meg már Bpesten PATKÁNYT videóztak a kórházban ?? képzeld SOPRONBAN a lakótelepen is ajaj akad ám éppen az iskola parkos füves részén Nem érdeket ugye ?
jáger laszló
Varjú???
Hát ő a Varjúné férje!!
csak ennyit röviden...
barátilag
J.L.
terlasz
Tragikomédia ez a fideszkommunikáció, de van rá igény.
Lepényleső
Ferenc vezetésével a dollárbaloldal megemelte a nyugdíjkorhatárt is 1997-ben, a fidesz pedig nemhogy álkalmazza
amit Fecóék kitaláltak,ők jobban teljesítenek,tehát 2012-től vége minden kedvezménynek,előnyugdíjnak,sőt a nyugdíjak
megállapítása hátrányosabb a nyugdíjba vonulók számára? Ergo; az emberek kifosztásában nemhogy követik a
dollárbaloldal által leírtakat,de azt kimagaslóan felül is teljesítik,- mindeközben előre,a háború utáni évek elejére értünk?
Toller Béla
A fidesz hazudik, és úgy tesz, mintha nem is értené a kérést ! Pedig egyszerű ! Hagyjátok a vízdíjat kalkulálni, a többi díjjal és árral együtt ! A szabad kalkuláció nem jelent parttalan kalkulációt, mint egy mészáros pályázat, vagy egy állami beruházás ! Kezdjétek el tamulmányozni a piacot, és általában a közgazdasági szakirodalmat ! Persze, addig mondjatok le, tanulni nem a kormánynál kell !
ómió
Ez a vonagló Varju már saját Mutyigeri efftársát is az "Orbán kormányra" hazudná!?
nemkati
@ómió: Te majd akkor károgjál, ha a kormány nem emeli meg a vízdíjat.
ómió
@nemkati: Miért!? Ti efftársiasan azt hazudjátok, hogy máris megemelte!?
Yoda69
A fideSS rezsicsokkentese miatt fizetunk 5x-os gazarat es dupla villanyszamlat.
Es most a vizdijat emelik orbanek, hogy az akksigyarak olcson kapjak a vizet. Ezt is magyar emberekkel fizetteti meg orban.
szegfue
Pár perce olvastam, hogy aki okos villany mérőórával rendelkezik, az dinamikusan változó áron vehet áramot,
"... akkor vesznek majd áramot, amikor az olcsóbb a piacon..."
Segitsen ki valaki, mert én nem értem... Én akkor használom az áramot, amikor kell, nem amikor olcsóbb, de akkor hogyan tudom megvenni előre és valahogy "tárolni"? Vagy mondjuk veszek 1000 kW-ot, amikor olcsó, előre kifizetem, aztán majd 6 hónap mulva, vagy alatt elhasználom? Ez azt jelentené, hogy én előre kifizetem akár hónapokra előre a villany használatát, vagyis kölcsönzök, "befektetek" pénzt. És ezt tudja követni az okos villanyórám? Arról nem is beszélve, hogy ez már szinte a tőzsde ismeretét feltételezi... hiszen, ha megveszem az akkor olcsónak tünt áron, de mondjuk 1-2 hónap alatt a vételár alatt lesz az energia ára, akkor buktam rajta... rosszul gondolom?
telegdilaci
@Toller Béla: Véleményem szerint orbitális hazugság hogy Karáconyt támadják és alkalmatlannak tartják a Főváros vezetésére,hogy csődbe viszi a Fővárost,miközben valahogy az Ország csődbe kormányzásáról mélyen hallgatnak mintha minden rendben lenne egyébként,a Főpolgármester megoldotta a Lánc híd felújítását,hamarabb is mint az eredeti idő és még ki is jöttek az előre betervezett összegből,miközben amiket a kormány aki azt hiszi magáról hogy ők mindent jól csinálnak legtöbb állami beruházás nincs kész határidőre, a Többlet költségről nem is beszélve,akkor ki is alkalmatlanabb?
telegdilaci
@Yoda69:AArról nem beszélve hogy ez a fajta rezsi csökkentés egy nép butítás,hülyítik akit lehet, miközben ezzel nyerte a Fidesz a választást,közben a rezsi csökkentett áron adott közszolgáltatásból lett veszteséget a szolgáltatóknak kellett,kifizetni ezért már nem maradt pénz a közművek karban tartására felújítására most viszont,már minden szét rohadt,és nincs pénz felújításra a rossz csövek vezetékek pótlására,sajnos hogy ezen senki nem gondolkodott el mindenki örült hogy olcsóbban jutunk a Rezsicsökkentésnek hazudott víz,gáz,áram árához!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.