Menczer Tamás szerint a dollárbaloldalnak és a dollármédiának csak a lóvé a fontos. 

A dollárbaloldalnak és a dollármédiának csak a lóvé a fontos – fogalmazott a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldali kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton közösségi oldalán.

Menczer Tamás tombol: "A baloldal hagyná, hogy megfagyjunk!"

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Menczer Tamás a bejegyzésben azt írta:

a "dollárosok" folyamatosan azt hazudják, hogy az Oroszországgal kötött gázszerződés szükségtelen és drága.

Arról, hogy "Gyurcsány úr új csodafegyvere", Kocsis-Cake Olivio azt mondta, hogy az orosz gázt el kell zárni, az államtitkár úgy vélekedett:

a baloldal hagyná, hogy megfagyjunk

Rámutatott: a magyarországi éves gázfelhasználás 85 százaléka orosz gáz, és ez a mennyiség belátható időn belül nem pótolható. Vagyis orosz gáz nélkül Magyarország megfagy, a lakásokban nincs fűtés, az ipar leáll, a munkahelyek megszűnnek – sorolta.

Az orosz gáz tehát az ellátásbiztonságot, energiabiztonságot jelenti – emelte ki Menczer Tamás.

Az államtitkár "elképesztő felismerésnek" nevezte "a dollárbaloldal és a dollármédia" állítását arról, hogy a gáz drága. Hozzátette:

a gáz azért drága, mert van egy háború és van egy káros brüsszeli szankciós politika, amely az orosz energiaforrásokat kiszorítja Európából.

Úgy fogalmazott: ha a baloldal valóban radikális árcsökkenést akar, álljon a béke mellé, és lépjen fel a káros szankciók ellen, ahogy az Orbán-kormány teszi. Sajnos a baloldal ezzel szemben háborúpárti – fűzte hozzá.

Menczer Tamás fontosnak nevezte, hogy az oroszokkal kötött megállapodás fényévekkel kedvezőbb annál a szerződésnél, amelyet korábban a baloldal kötött. Tehát, ha "a baloldali kollégák" rossz megállapodást akarnak látni, vegyék kezükbe azt, amelyet ők kötöttek az oroszokkal – jegyezte meg.

Tévedésnek és hazugságnak nevezte azt az állítást, hogy Magyarország az oroszoktól vásárol gázt, "ha a fene fenét eszik is". Ezzel szemben a baloldal volt az, aki csak az oroszoktól vett gázt – közölte az államtitkár.

Tájékoztatása szerint a baloldal idején ugyanis csak az oroszokkal volt hosszú távú megállapodása Magyarországnak, most azonban van Horvátországban a Shellel is.

A "balosok" idején semmilyen, gázbeszerzéshez szükséges infrastruktúra nem volt, most viszont bármilyen irányból képes az ország gázt vásárolni. Van is már megállapodás Azerbajdzsánnal, és vizsgálják a további, katari, törökországi, romániai lehetőségeket is

– írta a bejegyzésben.

Menczer Tamás összegzésként hangsúlyozta: az orosz gáz a biztonságot jelenti, és aki árcsökkenést akar, álljon a béke mellé. "A baloldal hazudik – de ebben semmi új nincsen" – zárta sorait az államtitkár.

Forrás: MTI

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Mondja ezt egy tolvaj Fasiszta, aki csak LOPNI tud a közösből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
@sgl:Mekkora egy vadbarom ez a Menczer miért kell folyamatosan hazugságokkal manipulálni a lakosságot ami Fos ömlik a szádból az mind feltételezés,sajnos hogy Ti vagytok kormányon nem a baloldal viszont az Orosz gázból jól bevásároltatok sokkal drágábban a világ piaci árnál ami több mint 315-milliárd ami teljes egészében fedezné a kórházak adósságát,valamiért a Magyar kormány nem akar leválni más normális Országokhoz hasonlóan az Orosz energia függőségtől,ezzel a többlet pénnzel mi finanszírozzuk az Oroszok háborúját!,
ómió
@Tehenész: Így, a Böszmeánuszból szartól fuldokolva kihajoltadban van pofád ezt hazudni!?
csak úgy....
@KisTehen: nálatok bezzeg nagyobb a gáz! :) - már megint a németek miatt fosol,te elbutult szopósmalac?
balos
tompika után még 1 drogfüggő,akinek a szar a betevője!Viszont jól megél a terjesztéséből!
csak úgy....
@KisTehen: tudtam,hogy megint hülyeségeket firkálsz,hogy nem bírod ki okoskodás nélkül,- persze téged soronkét fizet a fidesz! :)
- ha fölcsapnék közétek 0rbán imádónak, mennyi lenne kezdöként a jussom, te profi szopósmalacka?
AMORÁLISOK
nyugodtan fagyjatok meg a kutya sem vonyítana utánatok mert csontból nincs energia, szarból sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.