Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel élőben jelentkezett a Kossuth Rádió reggeli műsorában. A kormányfő elmondta a kormány radikálisabb álláspontra váltott, erőteljesebb eszközöket kezdett alkalmazni az árspekuláns multik indokolatlan áremelései miatt.

Mit tud tenni, hogy újra növekedő pályára állítsa a magyar gazdaságot – kérdezték Orbán Viktort a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök szerint egy olyan helyzetben, amiben az európai gazdaság van egymásra épülő lépéseket kell megtenni. A baj gyökerét most nem tudjuk orvosolni. Amíg nincs béke, addig marad a háborús gazdaság és maradnak a szankciók. Ha a háborút véget érne, akkor pillanatok alatt megváltozna az a közeg, amiben működik az európai gazdaság.

A háború intenzitása nő, és egyre brutálisabb

– állapította meg a miniszterelnök, aki szerint a megoldás kulcsa a nagyfiúk kezében van.

A békéért kell erőfeszítéseket tenni, mert Magyarországon és a Vatikánon kívül nincs, aki a béke álláspontját képviselné – tette hozzá.

Orbán Viktort kikelt magából a közrádióban: "Ami sok, az sok"

Orbán Viktor. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Meg kell védeni a munkahelyeket, ezzel nem állunk rosszul

– mondta Orbán Viktor. Egyelőre a magyar gazdaság a magyar embereknek ad munkát.

Üstökön ragadtuk az inflációt, egy radikálisabb megoldást választottunk. Az árspekuláns multikat rá kellett venni, hogy hagyják abba az indokolatlan áremelést. Ami sok az sok

– jegyezte meg Orbán és hozzátette: elérik, hogy egy számjegyű legyen az év végi infláció.

Orbán Viktor szerint jelenleg 3 teendője van a kormánynak

1. A munkahely megvédése (70-80 ezer betöltetlen álláshelyünk van)

2. Az infláció letörése: a kormány radikálisabb álláspontra váltott, erőteljesebb eszközöket kezdett alkalmazni az árspekuláns multik indokolatlan áremelései miatt), de a kormányfő szerint augusztusban lesz igazán szép eredmény, augusztus végén "általános vélemény lesz" az egy számjegyű év végi infláció.

3. A növekedés: a miniszterelnök hangsúlyozta, ha nincs növekedés,  nem lehet béreket emelni

Fontos visszatérni arra a növekedési pályára, amelyről a háború letérített minket, mondta el, és hozzátette: dolgozunk, és biztos vagyok benne, hogy sikerrel járunk!

Forrás: 24.hu, Portfolio

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.