A kormányfő szokás szerint a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában indította a napot.

Orbán Viktor szerint csak a magyar modell működikMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán a rádióinterjúban az izraeli helyzetről beszélve

elfogadhatatlannak nevezte a terrort, és azt is közölte: Magyarország Izrael oldalán áll. A Hamász támadása kapcsán azt mondta, ilyenkor látszik, milyen érték a béke és a stabilitás, a választott vezetőknek pedig az a dolga, hogy ezt megvédje.

Kijelentette: Magyarország mindig is a terrorizmus ellen volt, és elismeri Izrael jogát ahhoz, hogy megvédje magát. A magyar kormánynak emellett deeszkalációs politikát kell folytatnia, hogy ne alakuljon ki államközi háború.Elmondta azt, remélik, mindenkit ki tudnak hozni, aki magyar, és ki akar jönni. Hozzátette: nincs tudomásuk arról, hogy az áldozatok között lenne magyar.

Ezután a veszélyek koráról beszélt, arról, hogy ilyenkor is helyt kell állnia a magyar államnak.

A világjárvány, az orosz-ukrán háború és most a terrortámadás Izraelben azt mutatja, hogy a veszélyek korában élünk, de ez nem jelenti azt, hogy beletörődhetnénk, hogy a biztonság szintje Magyarországon csökkenjen; a veszélyek korában is helyt kell állnia a magyar államnak.

A kormányfő kifejtette: Magyarországon van Európa egyik legnagyobb létszámú zsidó közössége, "persze ez egy színes világ, ortodoxok is vannak, neológok is, pont úgy, mint Izraelben", nyilván különböző politikai nézeteket is vallanak ezek az emberek, de mindannyian Magyarország polgárai. "Ők magyar állampolgárok, és őket a magyar államnak meg kell védeni" – hangsúlyozta.

Kiemelte: nem lehet megengedni, hogy a származásuk vagy a vallásuk miatt magyar állampolgárok veszélyben érezzék magukat. "Ezt meg kell akadályozni, ez egy biztonságos ország" – tette hozzá Orbán Viktor.

Az interjú alatt migránsozott is, elmondta: a migránsokkal szemben csak a magyar modell működik.

 A migránsokkal szemben csak a magyar modell működik, az Európai Unió pedig ahelyett hogy átvenné ezt a modellt, le akarja rontani. Orbán kiemelte: Brüsszel azt akarja, hogy "osztozzunk a biztonsági kockázatban, amelytől ők szenvednek a korábbi években meghozott rossz döntéseik miatt".

Kifejtette, olyan szabályokat alkotnak, amelyekkel rá akarják kényszeríteni Magyarországot, hogy engedje be a területére azokat az embereket, akik a déli határainál erőszakosan lépnek fel, agresszívek, fegyvert használnak a magyar határőrök ellen.

„Minden tiszteletem mellett azt kell mondanom, hogy vakok”

– jegyezte meg az uniós migrációs csomagról.

Orbán Viktor a Nobel-díjazottakról is beszélt.

Szerinte a Nobel-díjjal kitüntetett két magyar kutató a mély Magyarország világából jött, és ez azt üzeni, hogy magyaroknak nem kell félniük, mert elég tehetségesek ahhoz, hogy a legnehezebb időkben is sikerre juthassanak.

A kormányfő Karikó Katalin és Krausz Ferenc Nobel-díja kapcsán azt hangsúlyozta: két olyan magyar tudósról van szó, akik "mély Magyarországból" jönnek, egyikük a kun-jász vidékről, a másik pedig Mórról, ami sváb vidék.

Úgy értékelt: a két Nobel-díj jó biztatás a jövőre nézve, és azt üzeni, hogy "ne féljetek magyarok, elég tehetségesek vagytok ti ahhoz, hogy a legnehezebb időkben is sikerre juthassatok".

Forrás: MTI

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
„Minden tiszteletem mellett azt kell mondanom, hogy vakok”

Te meg egy önző, gonosz, hülye seggfej vagy!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@csak úgy...: 14.20

'57-ben még mi minden állt előttünk. És ma már mi minden van mögöttünk. Hogy azok, akik ellenállnak a fejlődésnek, és profitálni akarnak belőle, újból és újból a felszínre jutnak, természetes. Rettenetesen félnek a változástól, ezért nagy a hangjuk, kiabálnak, agresszívvé válnak, mások felülnek erre a félelemhullámra, és hasznot húznak belőle. A mi dolgunk a rettegőkkel nem az, hogy behúzunk nekik, hanem, hogy nagyon konkrétan láttatjuk a fejlődés előnyeit. Nem kis meló, és nem megy egyik napról a másikra.
A megveszekedettekre a rendészeti hatóságok és /vagy az egészségügy marad, de tágabb összesítésben mindig ők a kisebbség.
Aki Én
@verőce21: ezzel szemben csak és kizárólag a gazdád engedte be őket.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 09:22
Na pont ilyen egy fidernyák díszhúlye tehen,mint te.
Orbánod úgy visszafizette az adósságot ,hogy 21000milliárdból forintból lett 53000 milliárd forint.
Pedig orbán alatt az ország kapott kb.23000 milliárd forintocskát.sőt még a magánnyugdíj 3000 milliárd forintját is elszórták.Na erre varjál gombot díszhülye birka tehen.
balos
A baltás gyilkos mennyiért lett kiengedve geciéknél?A jó pénzért beengedett mindenféle "rációról" meg ne is beszéljünk!Ebben a disznóólban a geci önti a moslékot a szavazóinak!Attól hangos a karmel-ittas utca népe!
gina
Ez a zsiros hazaáruló szemét nem támogatja a terroristákat de Putyinnak lefekszik , ez egy retkes hazug cigány magát fényezi, egy szinészkedö zairos patkány
verőce21
Ha Magyarországon nem dr. Miniszterelnök Úr lenne a miniszterelnök, a muszlim csorda úgy menne át az országon, mint kés a vajon...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.