Hszi Csin-ping elnöksége alatt a kínai-magyar kapcsolatok "soha nem látott magasságokba emelkedtek", és ez Magyarország számára rendkívül előnyös és hasznos – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Pekingben, a kínai államfővel folytatott találkozóján.

Orbán Viktor: a kínai-magyar kapcsolatok soha nem látott magasságokba emelkedtek

Köszönetet mondott vendéglátójának az állandó és töretlen támogatásért, amellyel Hszi Csin-ping a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése mögött állt.

A magyar miniszterelnök az Egy övezet, egy út kezdeményezés szerdai csúcstalálkozójára érkezett Pekingbe, a hatalmas infrastrukturális beruházásokra épülő program ötlete Hszitől származott.

Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor kedden kijelentette:

Magyarország a kezdetektől fogva támogatta a kezdeményezést.

Meggyőződésünk hogy ez olyan kezdeményezés, amely megváltoztatja a világot, megváltoztatja a világgazdaságot, és olyanná alakítja, amely több ember jólétét szolgálja, mint korábban

- fogalmazott a kormányfő.

Kiemelte: Kína a jövőben is számíthat arra, hogy az európai politikai vitáktól függetlenül, Magyarország része marad a kezdeményezésnek, és keresi az együttműködést Pekinggel.

A mostani, harmadik csúcstalálkozón több mint 130 ország és számos nemzetközi szervezet vesz részt.

Kína Magyarország kilencedik legjelentősebb kereskedelmi partnere, idén ismét hazánk legnagyobb külföldi közvetlen befektetője.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Megértem, hiszen kőkemény kommunista ország.
A ge-ci nem ereszti a múltját.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pultosjocó
ezért kell majd minimum lecsukni,te nyomorult..elárulod a kontinenst, bár neked ázsia a hazád,retek cigány...
Aki Én
Megértem, hiszen kőkemény kommunista ország.
A ge-ci nem ereszti a múltját.
Péter2
A kommunista Kína maximális kiszolgálása , Magyarország eladósítása,magyar földterületek kínai kézre játszása ,környezetszennyező gyáraik idehozatala mert ezek ezt teszik kereskedelem címszó alatt .
gina
Rohadék erre igazán büszke lehetsz,, meg a beteg hiveid,,, alja patkány
Dr. Proktor
@KisTehen: Pontosan!
A tanulni, csak hogy felvilágosítsalak, nem seggnyalást jelent!
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 09:44
Tehát azt mondod, 18 év késéssel ugyan, de a nemzetvesztő Viktor Viktorovics Gyurcsány kottájából játszik.
Akkor most a Feri sem olyan mint amilyenre eddig festetted, vagy mindketten Soros zsoldosok?
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 10:04
Például azt, hogy a kalapácsnak melyik a nyele?
Vagy mit akartál mondani?
Azt, hogy volt idő, amikor úgy látszott, putykóval is ki lehet jönni?
A röhögést aláírás helyett használod?
kereső
Mennyi jelzálog hitelt sikerült megbundáznod orbán? Valszeg sokkal többet, mint amennyit mi el tudunk képzelni, ha "hihetetlen magasságokról" beszélsz. Most zálogositottad el az egész országot.
Menőmanó
Ha már olyan soha nem látott magasságba emelkedett, remélem eljut a sztratoszféráig, és szétég a picsába.
kereső
@Maccska: Mire rakott jelzálogot az Eu??, hitel fejében?? Ha egyáltalán tisztában vagy magával a fogalommal. De, a nudapest-Belgrád vasutvonal hitele- az a 750 milliárd- az jelzáloghitel. Szóval!! Mire???Konkrétumot, ha lehetne- mert nem adtam át gondolkodási képességemet orbánnak.
Béla333
A mocskos hazaáruló csak nem bírta ki, hogy ne találkozzon a haverjával:

"Orbán Viktor miniszterelnök kedden kétoldalú tárgyalást folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Pekingben – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Orbán és Putyin egyeztetett a gáz- és olajszállításokról, valamint a magyar–orosz nukleáris együttműködésről."
telex.hu/kulfold/2023/10/17/orban-viktor-vlagyimir-putyin-magyarorszag-oroszorszag-kina
Macskaszem
“A Kínai KP ideológiája: kommunizmus, szocializmus, marxizmus-leninizmus, maoizmus. Elhelyezkedése a politikai táblán: szélső baloldal. Hivatalos színe a vörös.” (Wikipedia)

Az egykori pártitkár fia, az egykori KISZ titkár hazatalált?

S hogy mennyire hasznos ez a kapcsolat Magyarország számára az minimum kétséges. De ha átgondoljuk, hogy ilyen “befektetésekkel” gyarmatosított a Kínai Népköztársaság egy sor afrikai államot - akkor kicsit óvatosabbnak kellene lenni és nem fejvesztve rohanni a vesztünkbe…
A hiteleken keresztül Kína eladósítja, és ezáltal politikai befolyása alá tudja vonni a fekete kontinenst. 2000 és 2020 között 159 milliárd dollárnyi hitelt folyósítottak a kínaiak Afrikának, ebből 47 milliárd dollár ment közlekedésre, 41 milliárd dollár energiaiparra (!!!), valamint 18 milliárd dollár bányászatra. Etiópiát, Kenyát, Ugandát és Zambiát már lényegében lenyelték. Jó kis sorba állított be minket. Ezt vajon miért nem akarja látni Orbán, miközben Pekingben koszorúzza a kommunista emlékműveket?"

Megmondom én mért nem látja, mert elvakítja az ország gyarmatosításáért kapott pénz. A pénz az istene. Ha pénzt szagol, nem érdekli se isten, se ember, se az ország.
kereső
@Maccska: @Maccska: Valami új?? Mert ez nem jelzáloghitel, amit az unió esetlegesen felvesz, mert tudomásom szerint még nem vette fel- inkább növeli , gyakorlatilag önkéntes alapon a tagállami befizetéseket.
Na, mi is az a jelzáloghitel? Vagy, ha igy inkább megérted- orbán zaciba vágta az országot!
túszulejtettország
Magasságokba a kapcsolat? Csak nem felhúztatok a Himalájába?
verőce21
Jó az, ha egy hasonló nagytestvér kapcsolatunk van, mint eu-nak az USA...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.