A helyettes államtitkár szerint ez már csak a kormányon múlik.

Jön a szuperolcsó magyar áram

Fotó: 123rf.hu

Holoda Attila, a második Orbán-kormány energetikai helyettes államtitkára szerint a Magyarország számára felszabadított mintegy egymilliárd eurónyi uniós forrás célja, hogy a magyar lakosságot is segítsék az energiahatékonyság növelésében, és olyan programok valósuljanak meg, amelyek tudatosítják az emberekben, hogy az energia ára napközben is változhat

- írja Blikk.hu.

A szakértő, aki szerint a dinamikus árképzés már a 2011-es energiastratégiában is szerepelt, ugyanis azt árulta el az Economx-nak, hogy amikor napsütéses időszakban több elektromos áramot termelünk, a túlkínálat miatt csökken az energia ára, így okosmérővel, okoskapcsolókkal megvan arra a lehetőség, hogy ezt a csökkenést ki tudjuk használni.Energiatárca: „Magyarország ragaszkodik a rezsicsökkentés megtartásához”

A 2011-es stratégiának megvalósítása elmaradt, de az Európai Bizottság döntésével most új lendületet is kaphat.

Az új rendszert úgy képzeljük el, mint a mobiltelefon-szolgáltatók piacát. Kezdetben egységes perc- és SMS-tarifák voltak, később azonban a felhasználók válogathattak az egyedi ajánlatok közül, annak függvényében, hogy több kedvezményes beszélgetésre, sms-re vagy internetre volt szüksége. A fogyasztók tudatosabbak lettek, a szolgáltatók pedig igyekeztek speciális ajánlatokkal kiszolgálni az igényeket. Ez a jövő az energetikában is- tette hozzá Holoda Attila, aki elmondta azt is, jelenleg a kormányra vár az, hogy az önkéntes villamossági szerződések jogszabályi kereteit megalkossák – részletezi a Blikk.

Forrás: Blikk.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
A fidernyák szavazónak rezsicsökkentés kell nem olcsó áram.A kutyfáját.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
TASzSz
H-tarifa 29 Ft / KWh október 15-április 15! Elektromos fűtésre (klíma, hőszivattyú) alkalmas és olcsó!
kulabombaafityiszre
A fidernyák szavazónak rezsicsökkentés kell nem olcsó áram.A kutyfáját.
Sakk Matt
Fidesz hívő: Bármit, csak a 300 forintos vizitdíjat neeeeee!
Péter2
Paks 2 árából szinte minden város közelébe lehetett volna napelemparkot építeni , akkor már régen olcsóbb volna az áram ára , Paks 2 legnagyobb szépséghibája az lesz , hogy ha valaha is beüzemelik onnét az áramot el kell valahogy az országba vinni minden felé ahogy a Paks 1, mert Paks 1 hálózata nem bírja el Paks 2 energiamennyiségének elszállítását még akkor sem ha Paks 1 leállítják , a helyzet mikor megtervezték Paks 2 a országba elosztó fővezetékek , munkák drótok oszlopok tarafó-állomások egyebek kerültek akkor a számítások szerint annyiba mint az erőmű , most mennyibe kerülhet ? Hogy fog így üzemelni ? Vagy ezt is hitelból lesz finanszírozva , mert így már nem lesz olcsó áram .
Csizmás Kond
...egyik ámítás a másik után. Azok pénzek amelyeket esetleg megkap a kormány olyan régi igéretek és megvalósítási tervek hiányai amikor még szó sem volt energiaválságról. Amúgy is ez a naponta változó energiaármarhaság azért sem igaz mert bár a tőzsdespekulánsok basztatják az egészet azok beszámolása az árpolitikába elvinné a feltételezett kevéske valamit.
Clavigo
@Csizmás Kond: Kicsit ,,,mintha " össze keveredtél " volna..
csak úgy....
nocsak, rugalmasak lettek mint a kutyagumi...
balos
@Clavigo: Bevette a leszarom tablettát!A szaron már kitette a megtelt táblát!
izéke
A magyar " szuperolcsó " áram fő ismérve hogy ötször kerül többe mint a mindenkori tőzsdén vásárolható áram. Plusz a rendszerhasználati és egyéb mesebeli pótlékok,27% áfa is tovább " olcsósítják " de jó ez a népnek hisz senki nem teszi szóvá...
justhpeter
Na ez az, amiből fideÍSS-kdnp uralma alatt semmi nem lesz.
Menőmanó
Az áram most is olcsó. A rendszerhasználati díj jóval többe kerül mint maga az áram. Mert az utóbbi Orbán Lölőt gazdagítja.
csak úgy....
@izéke: na ne izélj már, - ök úgy védik a magyar családokat, hogy alaposan átbaxxák öket ,-gondolod ez nélkül lenne egy csomó macsskájuk ,tehenük,birkájuk ...stb.?
Csizmás Kond
@Clavigo: ...és csak ennyi lenne a kiigazítás ?...na lássuk a medvét...
Lepényleső
Mi mindent sokkal olcsóbban kapunk mint az ára,- pusztán sekélyessé tett életünk bánja?
namihami
Na, vajon ki(k) lesz(nek) az(ok), aki(k)nek ehhez a pusztai nyaraló, a szállodák, a kastélyok, stb fenntartása miatt elsőbbséget kell (és fognak) kapni!?!?!?!
bence
@izéke: ! Aki viszont szóvá teszi , annak a kezébe nyomnak egy kormányrendeletet miszerint az állam jogosan jár el ! Magyarán : bármit teszel , semmire nem mész vele !
simmering73
Az áram most is szuperolcsó, a többi sallang, amit még hozzá csapnak az a szuperdrága és az nem lesz olcsóbb csak még drágább.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.