Kell-e félnünk a most megjelent tüdőgyulladásos esetektől?

Jön az újabb járvány? – Szlávik János megszólalt az új „kínai” tüdőgyulladásról

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az a fajta tüdőgyulladás, ami most terjed Kínában, annak köszönhető, hogy a csak nemrég feloldott covid-korlátozások után lekerült a maszk az emberekről, a gyerekek pedig így a közösségekben, ahogy máshol a világon is, könnyedén elkapják a most aktuálisan terjedő fertőzéseket. Ezt a tüdőgyulladást a Mycoplasma nevű baktérium okozza, mely legtöbb esetben lábon kihordható, enyhe lefolyású tüdőgyulladást eredményez. Tény az is, hogy könnyű széthordani a világban utazások során. A fertőzés már Európában is megjelent, Dániában és Hollandiában számoltak be az esetszámok növekedéséről

- idézi dr. Szlávik János szavait a Blikk.

A Mycoplasma jól reagál antibiotikumokra, ám Szlávik doktor arra is figyelmeztetett, hogy a baktériumoknál a túlzott antibiotikum-használat rezisztenciát alakít ki, vagyis egyre erősebb gyógyszerek szükségesek a megfékezésükhöz. A rádiós beszélgetésből kiderült, hogy az orvos egyetért azzal is, hogy ma szemmel láthatóan több gyerek szenved asztmában, allergiában, felszívódási zavarokban, mint régen. Ennek egyik oka, hogy a szülők ma túlféltik a gyerekeiket és a fejlődő szervezet, benne a „tanuló” immunrendszerrel, nem találkozik idejében azon anyagokkal, amik ellen meg kellene tanulnia védekezni – tette hozzá a Blikk.

Forrás: Blikk.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Szlávik lányát reptette az egyik NER luxusrepcsi Dubajba a pandémia alatt miközben apuka inkább az itthoni nyaralásra bíztatta a prónépet.
index.hu/belfold/2021/03/04/koronavirus-koronavirus-magyarorszagon-szlavik-janos-utazas-dubai/
Pálinkás Pál
te büdös patkány...te voltál az egyik szószólója az immunromboló intézkedéseknek a covid hiszti alatt...! úgyhogy pofa súlyba...
balos
@Shikari: Ha értelmeznéd a kultúrhányást,mert olyan nemzethy szagosra sikerült!Persze ehhez már a 8.osztály elvégzése köne!Hát igyekezz!
division
@Pálinkás Pál: Immunromboló intézkedések...Gondolom arra célzol, amelyek megfékezték végül is a covidot valamennyire. Az sajnos nyilvánvaló, hogy ezzel teret kaptak más vírusok, de valamit valamiért. Vannak halálos járványok, amelyeket meg kell fékezni még akkor is, ha más vírusok ezzel erőre kapnak.
Pálinkás Pál
@division: megint kezded...?...a kamu koviddal...kétszer átfutott rajtam, egyik igazoltan, másik vszínű...a legrosszabb az volt hogy másfél napig fújtam az orrom...a covidjárványt meg nem a kamu,embereket nyúzó intézkedések fékezték meg, hanem putyin...mikor megtámadta ukrajnát, két nap alatt vége lett a járványnak...kicsit nehéz lett volna " eladni " hogy dúl a halálos, pusztító pandémia, európában meg " vidáman " háborúznak, mindenféle maszk,meg percenkénti kézmosás nélkül..és nem a covidba halnak az emberek...
division
@Pálinkás Pál: Én nem kezdtem semmit, te nem bírod ki hogy ne írj mindig valamit ha járványügyről van szó, én csak olykor reagálok rá, mert kissé irritál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.