Megérkeztek Magyarországra a legmodernebb Leopard 2 A7 típusú harckocsik.

A békepárti kormány Magyarországra hozatta a legmodernebb Leopard harckocsikat, és ezzel még nincs vége

A HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu által 2023. november 13-án közreadott képen az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred és az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái a vízi átkelést gyakorolják Leopard 2 A4HU harckocsikkal az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlaton Újmajorban. MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Kertész László

A világ egyik legkorszerűbb harckocsijával bővül a Magyar Honvédség (MH) nehézdandárja a következő napokban; az első magyar felségjelzésű Leopard 2 A7-es – amely a NATO-nak felajánlott, de Magyarország biztonságát garantáló nehézdandár része lesz – szerdán érkezett meg Magyarországra – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.ű

A közleményben idézték Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert, aki elmondta,

az új harckocsival a Magyar Honvédség belép a XXI. századba, így ez újabb mérföldkő a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban

A miniszter kiemelte: "a következő napokban az új harckocsiból várhatóan megérkezik az első öt példány, amelyek a Magyar Honvédség számára készültek. Az MH az új Leopard 2 A7-ből 44 darabot rendelt, amelyek a Magyar Honvédség tatai Klapka György egyes számú Páncélosdandárjához kerülnek majd".

A Leopardok mellett Leguan hídvetők, műszaki mentő harcjárművek is érkeznek az országba, míg a teljes flottát 2025-re kapja meg a Magyar Honvédség. A Leopard 2 A7-ek kategóriájukban magas sebességgel és manőverezőképességgel rendelkeznek és rendkívül megbízhatók – írták.

A szovjet eszközökről, a modernebb technikára történő áttérést az a német KNDS vállalattal való együttműködési megállapodás is segíti, melynek keretében közösen dolgozunk a gyár vezetésével a kiegészítő szolgáltatásokon, szimuláción, karbantartáson

- közölte a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: ez az együttműködés garantálja azt, hogy a Magyar Honvédség nemcsak új eszközöket kap, hanem egy kiváló minőségű flottát is, amelyet fontos szolgáltatásokkal is támogat a német cég.

A Leopard harckocsikat hivatalosan december 14-én, Tatán adják át – tudatta a Honvédelmi Minisztérium.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
"Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: ez az együttműködés garantálja azt, hogy a Magyar Honvédség nemcsak új eszközöket kap, hanem egy kiváló minőségű flottát is, amelyet fontos szolgáltatásokkal is támogat a német cég."
Német cég??? Margit!! Há' normális? Szépszemű Maris szerint Németország már nincsen is, ott nincsen internet sem, a wi-fi-t sem ismerik, és különben is, a télen nem éhenfagytak?
Most kinek higgyek? Marisnak-e (aki az utcai nindzsának rokona, vagy SZ-B K-nak, aki szintén alombeli?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Giovanni Alba
"Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: ez az együttműködés garantálja azt, hogy a Magyar Honvédség nemcsak új eszközöket kap, hanem egy kiváló minőségű flottát is, amelyet fontos szolgáltatásokkal is támogat a német cég."
Német cég??? Margit!! Há' normális? Szépszemű Maris szerint Németország már nincsen is, ott nincsen internet sem, a wi-fi-t sem ismerik, és különben is, a télen nem éhenfagytak?
Most kinek higgyek? Marisnak-e (aki az utcai nindzsának rokona, vagy SZ-B K-nak, aki szintén alombeli?
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 09:02
Ezért lettünk NATO tagok, mert annak idején okos emberek felmérték, hogy egyszál magunk olyanok vagyunk, mint fűszál a réten. A kulcsszó a szövetségi együttműködés és nincsen szükség homokra a gépezetben meg botra a küllők között.
Tényleg okoska, mi van a svédek csatlakozásának ratifikálásával?
Őfőméltósága a békegalamb megígérte, hogy nem mi leszünk az utolsó aláírók. Tévedett volna?
izéke
Az orosz " túristák" pont arra fognak járni és mit ad Isten,meg is tekinthetik majd tüzetesen akár a tervrajzokat,leírásokat is. Ki és mi a garancia,hogy nem kerülnek ezek az oroszok kezére??? Mert orbán nem az...
jáger laszló
+ vagyunk mentve
A leopárdok után érkeznek a leguánok is!!
Kell ennél több a békéhez!!?
Csak kérdezem
barátilag
J.L.
ómió
Pedig efftársilag semmi védelem nélkül ők leginkább Trianonra szoktak "hajazni"!
nemkati
@KisTehen: @Maccska: A svédek az európai únióhoz szeretnének csatlakozni, @Giovanni Alba: arról érdeklődött, mint a szövetségi együttműködés egy másik fajtájáról.
Menőmanó
Svédország tagja az uniónak, viszont a NATO-hoz való csatlakozását két kretén hátráltatja. Erdogan azért, mert meg akarja kapni előbb az F16-osokat, Orbán meg azért, mert Erdogan ezt parancsolta neki a szuverenitás jegyében.
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 09:15
Kicsi bornyú, nem ez volt a kérdés, hanem az, mi értelme a pávatáncnak, ha azzal csak a szavahihetőségünket tapossuk sárba?
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 09:17
Nem ez volt a kérdés, hanem az, mi értelme a pávatáncnak, ha azzal csak a szavahihetőségünket tapossuk sárba?
nemkati
@Giovanni Alba: @KisTehen: @Maccska: Tévedtem. A svédek eu tagok, a NATO csatlakozásukat gátolja 0rbán, török felszólításra.
csak úgy....
de hiszen a németek már a múlt télen megfagytak, éhenhaltak, a mohamedánok vették át tölük a hatalmat..., akkor végül is kitöl vannak ezek a harckocsik?
nemkati
@csak úgy...: Tippelhetek? ... öööö... a mohamedánoktól?
csak úgy....
@nemkati: azok csak repülö szönyeget tudnak gyártani! - különben nem áll jól néked ha schmidt mariskázol ! ;) - te az említettnél sokkal de sokkal értelmesebb!
Eladott Ország
Ha ez a beruházás nem lendíti fel a bolti kiskereskedelmet meg a belföldi turizmust, akkor semmi! Ez azért kellett ,hogy MZP meg Gyurcsány ne tudja háborúba vinni a fiainkat. Vagy az átműtött lányainkat, mármint az óvodáskorúakat. Szóval magyarra fordítva: erre költöttünk megint csilliárd forintokat és ezzel együtt van a magyar hadseregnek nulla azaz nulla értéke egy esetleges katonai konfliktus esetén. 44 harckocsi… Az ukrán fronton pár nap alatt lőnek ki ennyit. Szomorúan látom a vergődését a soknevű kétipszilonos a londoni fiákeres ember részéről ebben a tárgyban (is). Ha így megy tovább, olyan béke lesz itt, hogy kő kövön nem marad! Lehet hogy a békemenethez kellenek, de jó lesz a tüntetők ellen is. Lesz mit megmutatni a ruszki kémeknek. Nem véletlen alakult az utóbbi időben Magyarországon 130 orosz vállalkozás.
nemkati
@csak úgy...: Mit schmidt mariskáztam?
Eladott Ország
Remélem az elitalakulatot is felállítják. Ezzel vissza is foglaljuk, Édeserdélyt...
uploads.disquscdn.com/images/ce0d067ed2e9a41b26e7d7c35846e4c874a5e8cf9bd042fd66cc86b220799b3d.jpg?w=800&h=586
Már olyan hiányérzetem volt. Ezek alá lovat adni állatkínzás lenne. Még jó hogy a házmesterbá' parolázik velük, mert a zsírpingvinnek halála a pocakos katona. Milyen kár, hogy még nem látott eleget. Má' megint meleg van, megkergült a more! Ilyen az, amikor elmebetegek irányítanak egy országot és teljes teljhatalmat kapnak. A mi nagyságos főicspán’ urunk.
uploads.disquscdn.com/images/9e5c5249b437a5dc4cdd706cc496e561e71540a3dbed0056f293875dde279eb0.png?w=800&h=944
csak úgy....
@nemkati: " a mohamedánoktól? " még a tehenünk és a macsskánk készpénznek veszi!
Eladott Ország
@nemkati: ma, 11:52 ♦ Schmidt Mária: A nyugati világ legnagyobb problémája a szex. Schmidt Mária zúgtörténész, politikai prosti, nagyságos gazemberné magasröptű megszólalása. Vajon merre néz, még az anakonda sem ölelne meg vagy még a 380 volt sem b@szná meg ! Schmidt Máriával szemtől szembe című műsorban, két riporter, négy kamera! A Puskákat dugjátok el, mert szegény oda lő ahová néz...
uploads.disquscdn.com/images/529a0d9c8e56bcd05efae6b412b364c382964b6707a938d70e9cf06733555925.jpg?w=800&h=680
justhpeter
Kellene egy matchbox leopard a7-et küldeni Putyinnak. Jól mutatna majd a cellájának asztalán.
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 13:01
Most a Liberális Internacionálé egykori alelnökéről beszélsz?
Másol
a németektöl itt valami nem kerek ezt nem értem
izéke
@Maccska: újra leírom neked,mert hülye vagy ,hogy felfogd! Nézd meg a térképet és láthatod,hogy NEM kell semmilyen NATO országon átkelnie a muszkáknak ha a svédekre akarnak támadni.
Nanya
Nagy úr ám a félelem !
Mégis mit gondoltok kitől fél a hatalom? Kitől,hát a népétől ! Szerintem ellenünk, a nép ellen fordítja a fegyvereket legelső alkalommal amikor szorul a hurok.
A hurok pedig olyan képződmény,hogy akár bele is lehet fulladni.

El tudja valaki akár képzelni is,hogy békésen távoznának?
Hiszen akkor felelni kellene !
rebelbull
@Nanya: Nyilvánvaló, mivel Magyarországot senki nem akarja megtámadni.
terlasz
Mihez kell a legújabb haditechnika? Talán a tervezett új határok megvédéséhez, estleg a lázadó nép ellen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.