Nagyjából tizmillárd euróról van szó.

Tízmilliárd euró – Megkapjuk az uniós pénzek egy részét

Fotó: Pixabay

Bejelentette az Európai Bizottság, hogy Magyarország hozzáférhet a be nem fagyasztott forrásokhoz az unió hétéves költségvetéséből.

Körülbelül tízmilliárd euróról van szó.

Ezek olyan források, amelyek nem voltak befagyasztva a jogállami mechanizmussal, de eddig nem kaphattuk meg őket. mert az Európai Bizottság az úgynevezett horizontális feljogosító feltételekre hivatkozva azt mondta, hogy a magyar igazságszolgáltatási rendszer nem felel meg az EU demokratikus alapelveinek.

Az Európai Bizottságnak viszont azt is véleményeznie kellett most, hogy teljesítettük-e az itt elvárt reformokat. A döntés az lett, hogy nem, ezért

három operatív programból továbbra is befagyasztva marad valamivel több mint hatmilliárd eurónyi forrás.

Hasonló a helyzet a gigantikus segélycsomag, a Helyreállítási Alap forrásaival is. Az alap nagy részéhez a reformok teljesítéséig nem férhetünk hozzá. Emellett vannak még úgynevezett tematikus feljogosító feltételek, amelyek a most feloldott pénzekhez kapcsolódva blokkolják egy jóval kisebb, nagyjából kétmilliárd eurós összeg kifizetését.

Forrás: 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Lesz pedagógus és eü szakdolgozói béremelés? Vagy a 10%, miközben eltűnnek a pótlékok? Olyan jó lenne egyszer valóban hinni a kormány ígéreteiben, így karácsony táján!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Lesz pedagógus és eü szakdolgozói béremelés? Vagy a 10%, miközben eltűnnek a pótlékok? Olyan jó lenne egyszer valóban hinni a kormány ígéreteiben, így karácsony táján!
verőce21
Ez a döntés az Európai Unió totális veresége...! :)
verőce21
 Reméljük annyi pénzt küldenek ebből a végén, hogy még több unió ellen uszító plakáttal rakják tele az országot...! :)
csak úgy....
@verőce21: ugyan-ugyan ...,a dagadt,mesebeli királyotoknak új ruhára van szüksége, - amit te sosem fogsz látni ,mert te ahhoz túlságosan buta ! :)
verőce21
Már a Bibliában is a tékozló fiút jutalmazták...! :)
verőce21
@m73: majd a plakátokon, ha megjön rá a lováta, "fasszopókám"!
verőce21
@m73: te kinek a seggét nyalod bunkókám?
Sámannus
Kellenek ám a dollármilliárdok gecisztánban is. Akko mibűűűűűűűűűűűűűű finanszírozzuk a kormány kampányát, ha nem gyün a lóvácska? ŰAbcug unijó.
human
Végre Lölö megtankolhatja a Jachtot.
Yoda69
@Nessy:
Ezeknek hinni? Meg karácsonykor SE!
Mellesleg már reg felosztottak hova megy ez a pénz, ebből még nem lesz tanári fizetés emelés. Okot majd találnak rá hogy miért.
simmering73
@Shikari: Ettől neked mitől lesz jobb, hülyegyerek?
Aki Én
@Maccska: mindig abból, ami még nem jön.
Levendula
És szerintetek még megvan???

Gondolom már szétosztották...
kereső
Az indoklás: Magyarország teljesitette az igazságügyi reform "vállalásait"- megszülettek a törvények ehhez.

Nem kicsit "pikáns" ez az indoklás, a most elfogadott szuverenitási tv. "árnyékában".
Meg kell állapitsam az unió EB-je/kormánya nem teljesiti kötelességét- nem védi meg az uniós állampolgárok alapvető emberi, és szabadság jogait.
kereső
És igen, ez "kohéziós" =felzárkóztatási pénz- amit a kormány szabadon költhet. Igy aztán csak annyi fog a felzárkóztatásra forditódni- mint amennyi eddig is- gyakorlatilag nulla. Már most kifarolnak a tanári béremelésból- hiszen ez a pénz nem arra jött- pedig, ha valahol szükség lenne a "felzárkózásra", akkor az az oktatás. De majd lehet belőle továbbra is támogatni az ázsiai befektetők akkugyárainak munkhelyteremtését, és bizonyára van még a tarsolyban néhány jó ötletük.
Kreativak, ha lopásról van szó.
kereső
@Maccska: Tudjuk "tanár úr"- a te szabadság jogaid, és alapvető emberi jogaid ott kezdődnek-és végződnek, ahol putyin schegge kezdődik, és a kinai kommunista párt szája végződik.
Eladott Ország
@verőce21: ma, 20:27 ☺ A többi tagállam már régen megkapta és költi a pénzt. A pénznek időértéke is van. A kolostorgeci felelős azért mert arra játszott és a mai napig is arra játszik, hogy a klientúrája hogyan tudja ellopni. Ezért is felelnie kell, a bolsevik-kereszténynek. A most folyósított pénzek bármikor leállíthatók, a Damoklész kardja állandóan ott lebeg a maffiaállam a feje felett.
Aki Én
@verőce21: Néha olyan, mintha ironizálnál. Ezek az alkoholmentes napok?
Pálinkás Pál
az unió is egy nulla, gerinctelen alakzat...és akkor csodálkoznak ,miért terjednek a szélsőségek...hát pont ezért, sokaknak elege van a lágy szarsimogatásból...
Másol
most már könnyebb lesz a szarás a karmelitában

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.