Újabb hazugság: a fideszes miniszterelnök közpénzből eltartott alkalmazottja, Orbán Balázs szerint Magyarország több pénzt fizet be az Európai Uniónak, mint amennyit visszakap.

Mini Orbán mindenkinek a szemébe hazudott, azóta sem ismerte be

Ügyesen hazudik, kár, hogy közpénzből csinálja. Forrás: Youtube

Magyarország az Európai Unió nettó befizetőjévé vált a múlt évben – ezzel a megállapítással haknizott Orbán Balázs a fideszes "miniszterelnök politikai igazgatója" – valójában n-edik szóvivője, propagandistája – Brüsszelben, az Európai Tanács ülése közben. Főnöke éppen ekkor blokkolta az uniós költségvetés módosítását. Az újságírók megkérdezték, miért tesz így Magyarország, ha egyszer több pénzt kap az EU-tól, mint amennyit befizet. Erre a közpénzből eltartott Mini Orbán azt válaszolta, ez az állítás „szerinte” nem igaz, mert „nettó befizetők lettünk” az elmúlt években.

A Portfolio gazdasági portál azonban megcáfolta az újabb fideszes propagandát. Bár a felzárkóztatási és a helyreállítási forrásokhoz egyáltalán nem fért hozzá Magyarország a különböző jogállamisági tárgyú uniós eljárások miatt, de így sem lett befizető tagállam 2023-ban, még időszakosan sem –ebből is látszik, mennyi közpénzt tud ellopni tőlünk viszonylag észrevétlen módszerekkel a NER, hiszen az országot tizenhárom évük alatt mára az Európai Unió második legszegényebbjévé züllesztették.

Az EU közös költségvetéséből eközben folyamatosan érkeztek az új Közös Agrárpolitikából folyósítható támogatások, valamint a 2014-2020-as hétéves pénzügyi keretből még hozzáférhető kohéziós pénzek is.

A lap összevetette a novemberi államháztartási adatokat és a költségvetés márciusban módosított változatát, és azt állapította meg, hogy a 662,6 milliárd forintnyi befizetés esetében a mindenféle uniós eljárások miatt blokkolt kifizetésekkel együtt nézve, a már beérkezett 1265,4 milliárd forinttal számolva is Magyarország még mindig az EU haszonélvezője.

A közösségi oldalán amúgy hiperaktív Mini Orbán nem foglalkozik a tévedésével, pedig olyan képeket is kitett, ahol a nettó befizetői státuszunkról szóló mondatot is elejtette a sajtónak. Ehelyett az uniós csúcson kávézni elzavart főnökét mosogatva hazudozik arról, hogy a minden eddiginél szégyenletesebb Orbán fiaskó valójában Magyarország nemzeti érdekeinek megvédelmezése.

Forrás: Portfolió
Fotó: Youtube

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ezek a tetves hazaáruló férgek nem azért hazudoznak, hogy aztán beismerjék. Tudatosan teszik, mert aljas patkányok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rücsü41
A beismerés, a felelősség elvállalása nem Orbánra jellemző tulajdonság!A fellengzőség , az ábrándozás, a ismeretek a tudás nélküli mindenbe való beavatkozás ,az igen!Ezeket lehet tőle számonkérni, felróni neki, de amivel sosem rendelkezett azt minek felróni neki!Egyszerűen nem érti, hogy ő itt mindenért felelős!Ezt egyébként el is ismerte amikor a legelső vészhelyzetet bejelentette az Országgyűlésben, mert kijelentette hogy ezek után mindenért ő lesz a felelős ami Magyarországon történik!Úgy látszik hogy igen gyorsan öregszik mert vagy elfelejtette hogy mit mondott, vagy amikor ezt mondta sem gondolta ,hogy ezt számon kérik majd a választók és beszélt össze-vissza!
Menőmanó
Méltó a másik orbántörpéhez.
Kicsik, de baromi nagyokat hazudnak.
Aki Én
Ezek a tetves hazaáruló férgek nem azért hazudoznak, hogy aztán beismerjék. Tudatosan teszik, mert aljas patkányok.
justhpeter
Miéert pont ez a minikenguru ne hazudozna ?
balos
@Aki Én: És mindent és mindenkit túlélnek,mint a szüleik,akik már minden rendszerben megtalálták a számításukat!A feljelentők 2/3a belőlük kerül ki mindig!
lampa laz
Kénytelenek hazudni a híveknek, mert a végén még felfigyelnek a valóságra.
Dr. Proktor
A politika a hazudozás művészete - mondta anno egy francia gondolkodó - ergo Orbán Balázs egy nagyon nagy formátumú gátlástalan politikus...
Habár nem művész, csaK egy betanított munkás!
Eladott Ország
Nos ez sem igaz! Ez egy idióta barom, a tolvajcigány főnökével együtt. Én csak azt nem értem a mai internetes világban, mire jó ez a hazugság?!
ómió
Csak nem a saját hazudozásotokkal szembesültetek, efftársak!?
Másol
a 662,6 milliárd forintnyi befizetés esetében a mindenféle uniós eljárások miatt blokkolt kifizetésekkel együtt nézve, a már beérkezett 1265,4 milliárd forinttal számolva is Magyarország még mindig az EU haszonélvezője
szakadna rátok egy rakat szar hazug mocskok meg az öket itt éltetökre is bazdmeg
Aki Én
@ómió: ...akkor most sem értetted meg a cikket, te eszelős kotorék bolsi csicska.
Miért is nem lepődök meg?
kishonda
Ez még a számokat se ismeri? Ja, fídeszes.
Lepényleső
Ki tudja,- saját magáról,hogy az ő pénzéért (még ha az magánosított közpénz is) bárki a lelkét oda nem adja?
Bár akinek megvan,- megkeresés fel sem merül semmilyen fydes-kdnp kormányzatinak nevezett posztal kapcsolatban?
csak úgy....
ö is 0rbán,tehát az a dóga,hogy hazudjon...
Alfa
a keresztény fasiszta kecskebaszó fidesz alaptézise keresztényileg lopni lopni hazudni hazudni
ómió
@Aki Én: Ilyen késve ébredtél, bolsiék elmebetege!? Innét kezdted másra tukmálnod a tetvesbolsi kreténségedet!?
Aki Én
@ómió: ...akkor továbbra sem értetted meg a cikket, te eszelős kotorék bolsi csicska.
Miért is nem lepődök meg, hogy ostoba, unásig ismételt eszelős egysíkúságodat tolod itt mindenkire kéretlenül, te agyhalott balfasz?
telegdilaci
@Aki Én:nem szégyelli magát ez a tróger ezt az ócska hazugságot a hozzád hasonló agymosott barmok hiszik el!
ómió
@Aki Én: Mit nem értettél meg, bolsiék tetvesbolsi szarkupaca!? Uszkve már semmit!? Hát, sokrétű bolsi idióta vagy!
Aki Én
@ómió: ...akkor továbbra sem értetted meg a cikket, te eszelős kotorék bolsi csicska.
Miért is nem lepődök meg, hogy ostoba, unásig ismételt eszelős egysíkúságodat tolod itt mindenkire kéretlenül, te agyhalott balfasz?
ómió
@Aki Én: Már megint összekeverted a magadéit, a bolsi szarkupac kotorékjaidat ott az elmeosztályon!? Inkább talán szedáltasd magadat, bolsi agyhalott, ha még idiótább szarkupac nem leszel!
Aki Én
@ómió: ...akkor továbbra sem értetted meg a cikket, te eszelős kotorék bolsi csicska.
Miért is nem lepődök meg, hogy ostoba, unásig ismételt eszelős egysíkúságodat tolod itt mindenkire kéretlenül, te agyhalott balfasz?
Alfa
te kotorék elbaszott fideszes eb arra válaszolj, hogyan lehet valaki úgy az EU-tagja, hogy közben árt az Uniónak??
ómió
@Aki Én: Az elmebetegségedig ébredéskor mindig csak a másokra hazudásával szoktál eljutni, bolsiék agyhalottja!? Erősebb gyógyszert kérj a gondozóidtól, bolsiék elmebetege!? Vagy neked már semmi nem használ!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.