Egy éven belül már a harmadik főigazgatóját váltják le a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványnál.

Ismét lecserélték a főigazgatót a nem létező Fudan Egyetemet fenntartó alapítványnál

Fotó: Róka László/MTVA

Ez az az alapítvány, amit a kínai Fudan Egyetem egyelőre nem is létező budapesti kampuszának fenntartására hoztak létre még 2021-ben. 

A hvg.hu írta meg, hogy a leváltott igazgató helyére Csák János kulturális ás innovációs miniszter bizalmi embere, politikai tanácsadója került.

A lap szerint 9 hónap után távozik a nem létező és bizonytalan jövőjű Fudan Egyetemet fenntartó közalapítvány eddigi főigazgatója, Szilas Andrea Cecília, aki nemcsak ebből a vezető pozíciójából távozott, hanem az alapítványtól is, mivel egyúttal megszűnt a kuratóriumi tagsága is. 

A honlap arról is beszámolt, hogy a távozó főigazgatót a kuratóriumban és az operatív vezetői poszton is Harsányi Péter váltja, aki tavaly év eleje óta a Fudan Alapítvány kuratóriumi elnöki posztját betöltő Csák János kulturális és innovációs miniszter politikai tanácsadója.

Forrás: nepszava.hu, hvg.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
magyarországon még a nincs élén is van egy diri! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
És továbbra is nagy élvezettel bohóckodnak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
magyarországon még a nincs élén is van egy diri! :)
rücsü41
A személyi csere simán lezajlott, az átadás átvételi jegyzőkönyvben igen rövid volt a szöveg.Annyit tartalmazott, hogy a tisztséget átadom illetve átveszem.Az irányításom alatt semmiféle esemény nem történt, úgy csináltunk mindent mintha halottak lennénk.
namihami
Elfáradt, belerokkant a nagy munkába!
Tényleg sok volt az az inaszaggató...
Nessy
Más pártkatona hűségét is honorálni pár milliós havi fizetéssel, amiért nem kell semmit csinálni!
percsi
@csak úgy...: "magyarországon még a nincs élén is van egy diri! :)"
És több ingatlan, milliárdos támogatás is jár a többmilliós fizetés mellé.
2023.08.
Folytatódik a már eddig is problémás Fudan Egyetem ügye. Nemrégiben ugyanis kiderült, hogy a kínai egyetem vagyonkezelő alapítványa nem csak négy ingatlant és 600 millió forintot, hanem további 6 milliárdot is kapott, holott valójában nem is az övék az a négy ingatlan.

A tulajdoni lapokból egyértelművé vált, hogy – az eredeti törvény alapján – az alapítványnak adott ingatlanok egyike sincs a Fudan alapítvány kezében. Ezek közül kettő a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz, a másik kettő pedig a már megszűnt BMSK Zrt-hez tartozik.

El kell magyarázni a gyerekeknek, hogy miért csak lyukas zoknijuk van! Vagy ezt nem szabad?
gazdag dezső
Igy lehet ellopni ,lenyúlni milliárdokat ! A semmi élén igazgató ,főigazgató !Beosztott is van ?? A fantom szervezet igazi példája ez !!!A lopások egyik formája !!Ezek a guruló forintmilliárdok a NER embereinek !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.