A tavaly szeptemberi abszolút többség idén januárra relatívvá, 52 százalékról 48 százalékra olvadt kormányváltást akarók körében.

Már nem akarják elzavarni a Fideszt a magyarok

Egyelőre működik a mindent megmérgező fideszes propaganda. Forrás: Pixabay

A kormánypártok újból erősödni kezdtek, az ellenzéki pártok pedig gyengülni, nőtt a bizonytalanok száma is – írja a hvg.

Ma minden harmadik ember, a választani tudó „biztos” szavazók közül pedig minden második a Fidesz–KDNP-re voksolna. Januárban a szavazókorú népesség 32 százaléka szavazna a Fideszre, ami nem közelíti meg a tavaly februári 35 százalékos csúcsot.

A második legnépszerűbb párt a DK, de támogatottsága jelentősen visszaesett januárra: a tavalyi 9-7 százalékról 6-ra. A DK-t a Mi Hazánk követi, 5 százalékos támogatottsággal (tavaly szeptemberben még 7 százalékon állt). Az összes ellenzéki párt támogatottsága csökkent egy-két százalékot januárra, egyedül a Jobbiké stagnált 4 százalékon.

A párt nélküliek száma nőtt, tavaly februárban még 27 százalék volt a bizonytalanok aránya, idén januárban már 36. A választani tudó „biztos” szavazók körében is tarol a Fidesz–KDNP, 53 százalék szavazna a kormánypártra. A DK-ra 11, a Mi Hazánkra pedig 8. Őket a Momentum (7 százalék) és az MKKP (6 százalék) követi.

A felmérést január 9. és 11. között készítette a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 1000 fős országos reprezentatív minta telefonos megkérdezésével. A minta kisebb torzulásait súlyozással korrigálták, így az jól tükrözi a szavazókorú lakosság településtípus, nem, életkor és végzettség szerinti összetételét. (Hibahatár ±3,5 százalék.)

Bár a Fidesz rekordméretű inflációval és az elmúlt 13 évben nem látott gazdasági nehézségekkel találta szemben magát 2023-ban, és több százezer szavazót vesztett, ebből az ellenzék nem igazán tudott profitálni.

Forrás: hvg
Fotó: pixabay

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hazugság az egész!
A hülyemagyar maffiahívőkben akarják tartani a nemlétező lelket...!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Hazugság az egész!
A hülyemagyar maffiahívőkben akarják tartani a nemlétező lelket...!!!
Pusztai
Ilyen eszement balfasz kommunikáció után el is hiszem: most az ATV-n Orbán Balázs azt mondja Rónai Egonnak, a gdp 2010 óta megháromszorozódott és mindent ennek arányában kell nézni.
Nos fel kéne készülni pár alapvető adatban mutatóban hogy nem tudjanak hazudozni, USD.ben számolva amiben még infla is van, - minden évben nominális értéken inflával számolják,- kb 40%-al nőtt a gdp!!
És Egon hagyja a delmondani a dicshímnuszt .
Annyival sem nőtt a gdp mint az EU támogatás, az adósság meg 3x -os lett!!
Napi szinten hallani ilyen baromságokat a maradék álellenzéki médiában.

Felkészületlen médiacsótányokkal a fidesz hazugságait nem lehet leleplezni!!!
EGON A PICHÁBA KÉSZÜJJ MÁ FEL GAZDASÁGBÓL HA ARRÓL INTERJÚZOL!!
Pusztai
bazzmeg Egon!

Egy főre jutó államadósság:
2008 március: 1 658 124 HUF
2023 november: 5 201 459 HUF
az adatok torzítanak, mert csak 2023 év eleji népességadatok állnak rendelkezésre, a népességfogyás miatt az egy főre jutó adósság a második számnál valamivel nagyobb lehet
Egy háromgyerekes család esetében a rájuk eső adósság több, mint 25 millió forint!
.. akkor kb 20 ezer mrd, ma 63 ezer mrd.
Kamatszolgálat több mint 4x.-
Kamatkiadás gdp %-ban: i.imgur.com/OyOIvhx.png

Mé nem halljuk az ellenzéktől a pocsék adatokat ami alapján esett le az eu aljára az ország?

MERT HÜLYE, OSTOBA, FELKÉSZÜLETLEN MÉDIA CSÓTÁNYOK NYOMJÁK A FASSÁGOKAT A VÁLASZTÓNAK.
BAZZD+!
Pusztai
MÁSKÉP:
"HAsonló eset a számok bűvészetéhez:-2010-ben 19,700 mrd az adósság, mára kb 61 ezer mrd akkor gdp arányosan 82%-ot mondtak most alatta, hazudják.Mennyivel is nőtt a gdp?? USD-ben számolva nem nőtt vagy csak pár %-ot ami kevesebb mint a kapott EU támogatás!! vagyis csökken!!! Akkor megerőszaoljuk a matekot??? Adósság majdnem 3x-osra nőtt!!! Ki az az idióta - van majd 3 milla de az ellenzék sem akármi!!-aki elhiszi, de 13 évből 12x azt hazudták csökken az államadósság. Frászt! Dinamikusan nő! A gdp meg stagnál. És hol az ellenzék, ennyire segghülyék hogy ezt észre sem veszik??? Vagy miért kussolnak félnek, beszariak?? Ráadásul a gdp számszerűen kimutatott növekedésben benne az EU támogatás és mivel folyó áron számolják, benne a 13 évi infláció is!!! Tényleg ennyire ostoba az ellenzék? Igen, tényleg.
A GDP-t, ahogy az államadósságot is elsődlegesen az adott ország valutájában kell számolni.
A trükk ott van, hogy a GDP arányos adósságnál nominális GDP-vel számolnak és nem a REÁL GDP-vel ami kiküszöböli az inflációt.
2009-ben az államadósság 19.031 milliárd Ft volt, míg a GDP 26.520 milliárd Ft. Az akkor a GDP 71,7%-nak felelt meg.
Az utolsó államadóssági ÁAK adat júniusi, azon 58.700 miliárd volt a teljes államadósság, a 2022-es nem revidált, előzetes GDP adat pedig 66.075 milliárd Ft, ami amúgy 2021-ben csak 55.198 Milliárd ft volt.
.. EZÉRT CSINÁLTAK FIDESZMAFFIÓZÓK geczivel az élen magas inflációt, ezzel tudták az adósságarányt lenyomni.
DE, akkor leszámolom a REÁL GDP-t a 2009-es revidált adatot alapul véve ami 26520 milliárd volt
Ezalapján a 2022-es reál GDP: 37.099 milliárd Ft lenne vagyis ekkora lenne a GDP 2022-ben HA végig 0% infláció lett volna.
Adatok:
tradingeconomics.com/hungary/full-year-gdp-growth
www.akk.hu/statisztika/allamadossag-finanszirozas
www.ksh.hu/stadat_files/gdp/hu/gdp0004.html
Vagyis kimutahatóan folyamatosan hazudnak és csalnak hogy az államadósság csökken.
NEM CSÖKKEN!! NŐ!!!"
Pusztai
Szégyen!
Különösen szomorú a helyzet, ha figyelembe vesszük, hogy 2010 óta jelentős EU források segítették a magyar gazdaságot a felzárkózásban (2010 és 2021 között éves átlagban a magyar GDP 3,6 százalékának megfelelő nettó forrás érkezett hazánkba).
uzletem.hu/-statisztikaarak/miert-kerul-a-magyarorszagi-eletszinvonal-egyre-tavolabb-az-eu-atlagatol/rsslink/rss2

...2010 óta az Inflációval megtisztítva annyit sem nőt a gazdaság mint az eu támogatás,
- évi kb 1500-2000 mrd-ot elloptak fideszék, élen a geczivel,- minden gazdasági adatban a középmezőnyből leestünk az EU aljára, a legrosszabbra.

Az államadósság 310%-ra több mint 260%-al nőtt 19,700 mrd-ról 61 ezer mrd-ra, eközben azt hazudják: csökkent.

A nyugdíjak vásárló értéke kb 50%-al csökkent a családi pótlék 14 éve változatlan, az ország fele már a fidesz kezében a lopást azza indokolják: amit a komcsik 40 év után meghagytak az a miénk!
Miközben az összes ösfideszes komcsi elveket vallott komcsiként nőtt fel
Péter2
Hála isten én már 80% -ban független vagyok Magyarországtól ,mihelyt a javaim részét fel tudom számolni , onnantól 100%-ban , antialkoholista vagyok , még alkalomszerűen sem iszom , de mikor útóljára átlépem a határt meg fogok inni egy pohár jó minőségű pezsgőt , hogy elhagyhatom végleg ,ezt a minden sebből vérző , erkölcsileg , gazdaságilag, morálisan lezüllesztett Európa 2 legszegényebb országát , ahol lassan visszaköszön a személyi kultusz, és a kommunista mintára lebutított söpredékekkel fenntartott rezsim ! Remélem minél hamarabb jön ez a nap ! -------Amúgy ez a közvélemény kutató , kutatta ki Tarlós elsöprő nyerését Karácsonnyal szemben, az eredmény más lett ! A választásokkor kiderül ! Ki tudja kiket kérdeztek meg , mert nagy az ismerőseim köre , de még egytől sem hallottam , hogy valamelyik közvélemény kutató valamelyiket is megkérdezte volna !
jáger laszló
Medián erősen félremér
Mi ezt már biztosan tudtuk
Erősen jobbra húz a felmérése...
Ezen már nem kell csodálkozni Csak úgy hasra ütéssel válogat!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
division
@Pegero: @Maccska: @Őrnagy: @KisTehen: A 2-4-6 % - kal többet kapó pedagógusok biztosan nem így gondolják. Szép dolog a kozmetika, csak éppen a valóság egészen rosszul néz ki a végén. A 32,2% vs 6% -ról meg inkább ne nyissunk vitát, bár égethetitek magatokat felőlem matematikából (is).
Miki55
lehet már nem akarják annyian elzavarni őket..de még többen szeretnék ha végre börtönbe vonulnának jó hosszú időre teljes vagyonelkobzás után..
division
@Miki55: Na de nincs is vagyonuk, papíron még egy nyugdíjasnak is több a pénze, szegényeknek vagy tartozásuk van, vagy az összes pénz a rokonoké. Bele kell nyugodni abba, hogy ezeket csak erőszakkal lehet eltávolítani, mert nagyon jó a kommunikációs képességük, plusz nagyon sok helyen az emberek nem is tudják nézni csak az M1 - et, ahol könnyen meg tudják etetni a buta embereket, és egy részüket még a propira is felküldik jó pénzért reggeltől estig...
csak úgy....
nem is szabad elzavarni öket,még ki köll stafírungozni 0rbán kisebbik lyányait, az unokákat és a leendö rokonokat! :) - valóban ennyire hülye lett a magyar?
nem veszik észre,hogy 0rbán csak egy csaló,hazúg,tolvaj szemfényvesztö?
csak úgy....
@Pegero: szerinted Vörösmarty úgy gondolta,hogy akkor is maradj hü a hazádhoz mikor egy komcsi csökevény egy tolvaj,hazúg tetü élösködik rajta?
csak úgy....
@Maccska: benned a kuruc vér,max. annyi amit anyádtól örököltél,aki pénzért tette szét a lábait!
csak úgy....
@Maccska: @Pegero: hivatásos fidesz elmebetegek! :)
Clavigo
@Pegero: Te miről beszélsz,tevehajcsár. ?
csak úgy....
@Clavigo: eltévedt a fidesz sivatagban !
division
@Maccska: Látom nem vagy tisztában az itthoni tévénézési szokásokkal, plusz azzal sem, hogy hányan köttetik be kizárólag az olcsóbb csomagokat, amiben nincs benne pl. az ATV és sok egyéb. Az M1 - en amit mondanak azt hallják, ennyi jut el a tudatukig, és kész. Legutóbb pont egy ilyen marha szidta nekem a nejemet, hogy mekkora emelést kap majd mint pedagógus. Na ja, úgy néz ki 18% - ot mégis a 32,2% helyett, mert a 470 ezer már soknak számít, így az 555000 az ami jár 30+ év után. Mindenesetre azóta nem szidja, sőt minden lehetőséget megragad, hogy ne kerüljön az utamba a 6 elemijével. A saját érdeke, tudja hogy nem érdemes velem szemtől szemben ujjat húzni...
division
@Maccska: Pont te mondod nekem hogy hazudok, aki szerint a 6% az 32,2%? Kicsit sem szánalmas.
division
@KisTehen: Nem lett volna egyszerűbb ha egyben leírod? Vagy kommentenként jár a zsozsó? Egy 65" - os 4K OLED tévé mennyire számít réginek? Lecseréljem szerinted?
vacsi
Persze, hogy nem! Ezt eddig is tudtam.
division
@Maccska: Nem kamuztam, tényleg van ahol a mai napig nincsenek bekötve ezek a csatornák, nézz kicsit jobban utána. Ezt a hülye brüsszelezést meg be lehetne már fejezni, ahogy a libernyákozás is nagyon fárasztó már. A százalékok terén meg tényleg van még hova fejlődnötök, hiszen még mindig kitartotok a 32,2% - os pedagógus béremelés mellett, ami sok esetben még a 2% - ot sem éri el. Én is Fideszes voltan hosszú évekig, de attól még nem ment el az eszem...
division
@Maccska: Akkor szerinted ez az emelés teljesen igazságos. Amúgy meg nem érdekel sem az ATV, sem az RTL, neked továbbra sincs fogalmad arról miről is beszélek. Pont most van szó róla amúgy a tévében, hogy kizárólag a gyakornokok kapják meg a 32,2% - ot, akkor miért nem ezt mondták már az elején? Gondolom szerinted teljesen normális, hogy egy 30+ pályán lévő pedagógus 2% - os emelést fog majd kapni, és egy gyakornok aki még szart sem tett le az asztalra közel annyit fog kapni. Ugye nem akarod hogy gratuláljak ehhez a sötétséghez?
division
@Maccska: Ezen meg már csak sírni lehet:
nepszava.hu/3222976_oktatas-pedagogusber-statusztorveny-belugyminiszterium-szakkepzes
Ja igen, és érdekes módon saját maguknak nem kérdés a több százezres, milliós emelés, ahhoz még Brüsszel sem kellett. Nekem ellenben hogy meglegyen havonta az a 7 számjegy végig kell dolgoznom minden hónapot. Nyilván ez nem gond, ez természetes, csak kár hogy ez nem mindenkire vonatkozik (vajon a propin a Fidesz hazugságait védő kommentelők mennyit kapnak a 24 órás ügyeletért)? Vagy tényleg van aki ingyen is vállalja hogy hülye legyen? Persze egy zsák krumpli is már sokakat képes ösztönözni, vagy egy egyszeri nyugdíjemelés, de a 6 elemi is közrejátszhat ebben, vagy ha rokon, sógor jól helyezkedett annak idején.
division
@Maccska: Hát persze, az teljesen normális hogy lassan itt a februári fizetés és még a kormány sem tud konkrétat mondani, ahogy a pedagógusok sem tudják mekkora lesz a bérük. Kész röhej már ez az egész, de már akkor az volt amikor jöttek ezzel a brüsszeli maszlaggal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.