A fideszes szuverenitásvédelmi törvény egyes rendelkezései az Európai Bizottság álláspontja szerint ellentétesek az uniós joggal, ezért megindították az ilyen esetekben alkalmazható eljárást.

Komoly uniós büntetés készül Orbánék putyinista törvénye miatt

Orbánék tovább szaggatják az Unió Hazánk által is elfogadott alapértékeit. Forrás: Pixabay

A Bizottság úgy véli, hogy a szóban forgó jogszabály sérti az elsődleges és másodlagos uniós jog számos rendelkezését – írja a hvg. Így az uniós demokratikus értékeket, a demokrácia elvét és az uniós polgárok választójogát, az Európai Unió Alapjogi Chartájában rögzített számos alapvető jogot, például

· a magán- és a családi élet tiszteletben tartásához való jogot,

· a személyes adatok védelméhez való jogot,

· a véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadságát,

· az egyesülés szabadságát,

· a hatékony jogorvoslathoz, valamint

· a tisztességes eljáráshoz való jogot,

· az önvádra kötelezés tilalmát,

· az ügyvédi titoktartási kötelezettséget,

· a személyes adatok védelmére vonatkozó uniós jogi követelményeket és számos, a belső piac tekintetében alkalmazandó szabályt.

A kormánynak két hónapja van válaszolni a felszólító levélre. Ha a válasz nem kielégítő, úgy az eljárás a következő szakaszba lép. A jogvitában végső soron az Európai Bíróság dönthet.

Forrás: hvg

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Philip Marlowe: öcsike,neked pösze az agyad! a köbön!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@Philip Marlowe: öcsike,neked pösze az agyad! a köbön!!!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 16:12 ☻ A hatalom éhségnek, spicli- rendszer létrehozásának ára van. Sokan emlékeznek az 1989 előtti Romániára, amire viszolygással tekintettünk. Orbánnal oda jutottunk, hogy most ők figyelnek bennünket megdöbbenve, viszolyogva.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/407774295_640383088250891_6611026229671411089_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=ixuRhlqszO8AX_dIZOz&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfA1OWkrT_QTvYHkeBwDW8txDnduuEmP5Al79rmYnr53Cg&oe=65C975D7
Eladott Ország
Reméljük, hogy a következő kormányülés már Sopronkőhidán zajlik! Lesz meló is! Bőrlabdavarrás vagy borítékhajtás!
twitter.com/profeta628/status/1755197410903507150/photo/1
Turbó -kEresztény AVH
twitter.com/profeta628/status/1754410097965469732/photo/1
Péter2
" A fideszes szuverenitásvédelmi törvény egyes rendelkezései az Európai Bizottság álláspontja szerint ellentétesek az uniós joggal, ezért megindították az ilyen esetekben alkalmazható eljárást. " A szuverenitásvédelmi törvény egyes rendelkezései az 50 éveket idézik ! Aki nem rest végigolvasni a fideszes torzót, az hamar rájön ennek a törvénynek a valós lényegére , maximálisan elhallgattatni minden olyant pl legyen az média , ember , csoport, csoportok , akiknek a közlendőjük sok emberhez eljuthat , lásd ezért vásárolták fel a fidesz a médiákat , amit nem tudtak azt tönkretették , hogy a valóság ne jusson el sok emberhez , csak a fideszes idiótizmus . a fidesz legnagyobb félelme , ha a valós napi dolgok hírei eljutnának az emberek többségéhez , az a sok mocsok amit műveltek az évek alatt , mint párt már nem létezne a tagjai , élvezői börtönbe ülnének ,ezért , hogy ezt elkerüljék mindent megtesznek , hogy a valóság elnyomva legyen , viszont a hazug aljas propaganda meg maximumon járatva , lásd közmédia , vagy vásárolt saját médiái a fidesznek ! Remélem jól karába vágják őket ! Lassan ki kellene jelenteni az uniós képviselők többségének , hogy közeledik az idő a választásra , vagy orbán vagy az unión !
Nessy
@Péter2: A feljelentések, titkos megfigyelési lehetőség, lehallgatás, titkos szolgálati eszközök igénybevétele, stb.. Védelemnek, fellebbezésnek bármilyen ítéletúk ellen helye nincs!
Csizmás Kond
...ja álláspont...az mindenkinek van, de milyen volna ha nem álláspont szerint ítélkeznének hanem valami leszögezett szabály, meghatározás vagy törvény szerint ?
Menőmanó
@KisTehen: Támadd meg boci!
Van marhaleveled meg billog a füleden? Mert anélkül nem lehet.
Menőmanó
@KisTehen: Honnan tudod, azzal próbálkoztál, csak lebuktál?
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 17:06 ☻ Ezt már halottuk Varga Juci nénitől is, hogy a" jogállamiságnak nincs egzakt fogalma" Ha ez igaz volna ti már régen a sitten rohadnátok, de ami késik az nem múlik. Hiteles mintha a kupiban a Madám nyilatkozna, hogy milyen erényes is szüzen állni az oltárhoz. A jogállamiságnak nemcsak fogalma, de szigorúan meghatározható tartalma is van!
Lepényleső
...pedig egyebet sem csináltak 2010 óta,- és ők még csak most értesültek róla?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.