Leszögezzük: most nem az oroszokról lesz szó.

„Úgy véljük, hogy most már a szövetség iránti lojalitás és az uniós államok közötti baráti viszony kérdése, hogy nagyon gyorsan megtörténjen” Svédország NATO-csatlakozásának magyar ratifikációja.

Orbán csúnyán benézte: már a legrégebbi szövetségesei fenyegetik

Még a végén meghúzza magát. Forrás: Káncz Csaba

A Politico egy német tisztségviselő nyilatkozatát idézte.

Németország így nyomást gyakorol Orbán Viktorra abban, hogy gyorsítsa fel parlamenti szavazógépét a svéd NATO csatlakozás ügyében. A kormánypárti frakciók ugyanis bojkottálták a Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálásáról szóló hétfői rendkívüli parlamenti ülést.

Ezen több nagykövet társaságában David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is részt vett, utána pedig röviden azt mondta, azt várják, hogy Magyarország gyorsan cselekedjen – idézte a Telex.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a parlamenti ülés előtt a Facebookon bazári stílusában azt írta: a svéd NATO ratifikációra a rendes parlamenti ülésszak elején kerülhet sor, de ennek feltétele a két miniszterelnök budapesti találkozója: „Ha a svédeknek fontos a csatlakozás, akkor idejönnek, ahogy Törökországba is elmentek.”

Szijjártó Péter fideszes külügyér szerint Ulf Kristersson svéd miniszterelnök akkor járna el „tisztességes és korrekt módon”, ha még az országgyűlési szavazás előtt eljönne Magyarországra.

A fideszes rezsim számára nagy győzelem lenne egy nyugat európai kormányfő Budapestre csalogatása, hiszen az utóbbi időben már leginkább csak különféle „kipcsak” barátaik és más diktátorok hajlandóak velük nyilvánosan mutatkozni.

Forrás: Politico, Telex
Fotó: Káncz Csaba

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakukkmadár
"Budapestre csalogatása"?? Ez nem csalogatás, hanem a legotrombább, kocsmai szintű és szagú zsarolás! Küldjön már a NATO egy fecnit a pávának, hogy felvettük Svédországot, "oszt jó napot"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Az USA erősen a befolyása alá vonta az eu-t...! Kiderült, hogy ez az uniósítás csak az ők érdekeiket szolgálta, mert így egyszerre lehet 27 államot irányítani, nem kell 27 szuverén államot ösztökélni..., hogy például amerikai LNG gázt használjanak, stb.
Ki akar ezután az Európai Unió tagja lenni majd...? :) - hogy kizárólag ukrán GMO-s termékeket fogyasszon...?
balos
@verőce21: magának arra már semmi szüksége!A nemzethy gmo-os szartól keményedik a nyelve a geci seggében!
Eladott Ország
Ha a svédek kitartanak, Orbán nagy bajban van. Mivel Amerika és a NATO többi országa semmiképpen nem engedheti meg, hogy Orbán ne tegye lehetővé Svédország csatlakozását, ezért azzal az opcióval nem számolunk, hogy azt képzeli, az oroszok kedvéért soha nem fogja a svéd csatlakozást megszavazni. Amerika azt nem nézi tétlenül, s ha Orbán Trump megválasztásában reménykedik, azt a Biden-kormány nem fogja megvárni. Magyarországot olyan szankciókkal sújthatják, hogy belegebed.
nepszava.us/ha-a-svedek-kitartanak-orban-nagy-bajban-van/
Most már így 2024 elején jól látszik, hogy az isten tényleg megb*szta ezt a qrvaországot. A gazemberek oldalára álltunk. Hullarablók leszünk. A legpocsékabb nemzet!
twitter.com/Jzsi18313051/status/1754885460059476126/photo/1
mn50231
A kisbetűs orbán már Brüsszelben eljátszotta becsületét az ukrán ruletten. Most már sz.rt sem számít a véleménye, sem ott, sem itthon. Fény derült notórius hazug mivoltára. Magyarországot újra utolsó csatlóssá tette.
teuton
@verőce21: Vergödszke hiaba vergödsz mar evek ota! Böfögöd a baromsagaid, ahelyett, hogy olvasni tanulnal meg! Ugyanis mint maganszemely is indithatsz nepszavazast a kilepesröl, miert csak pofazol es nem teszed meg? Ha pedig annyira nem tetszik neked az Unio, akkor en ajandekozok neked egy repjegyet Moszkvaba, ha irasba adod, hogy a következö 20,30 vagy 50 evben a labad sem teszed be nemhogy MOra, hanem az Unio területere!
verőce21
@teuton: Az eu-ból nem kilépni kell, hanem meg kell reformálni...!
Kinek a demokráciája, kinek a globalizációja az, amit ránk akarnak kényszeríteni...?

Gyermekvédelem helyett genderlobbi...? az EB elnök is beismerte hogy a LMBTQ jogok akadályozása miatt nem kapunk pénzt?
Nyilván te is ilyen elfajzott elvek hirdetője vagy, "akiknek a gyermek csak környezetszennyezés" !
Te lehet, hogy "tudsz olvasni", de gondolkodni nem...! Mert akkor tudnád, hogy kettőnk közül kit kell kiirtani az Unióból...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.