Több mint 900 ezer nyugdíjas tengődött a létminimum alatt tavaly. Minden harmadik, azaz több mint 700 ezer nyugdíjas a létminimum alá szorult a 13. havi ellátás és a nyugdíjkorrekció ellenére is – derült ki az RTL Híradó műsorából. A Bankmonitor friss kutatásában kiszámolták, fejenként 160 ezer forintnál is több kellett a havi megélhetéshez 2023-ban, ennél 900 ezer nyugdíjasnak volt kevesebb az alapnyugdíja.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
@Géza: ... és akiket nem jelentettek be??? A '90-es években nem volt lehetőség utánanézni az alkalmazotti jogviszonyra...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
persze mindeközben a NER-elit egymást túllicítálva tobzódik és persze a nép az isten adta nép mely ... lelkesen tapsikolva döglik éhen! =))
izéke
magyarország kifejlesztette a genetikailag ellenálló kisnyugdíjast,négyévente elég neki egy kis krumpli és megbízhatóan szavaz a fideszre :))) na erre varrjál gombot haldokló Nyugat! :)))))))))))))))
izéke
magyarország kifejlesztette a genetikailag ellenálló kisnyugdíjast,négyévente elég neki egy kis krumpli és megbízhatóan szavaz a fideszre :))) na erre varrjál gombot haldokló Nyugat! :)))))))))))))))
RonaGyuri
@izéke: igen ezt kínálja Orbán a haldokló nyugatnak!! =))
RonaGyuri
valamint:

Egy cseppet sem mókás pas de deux

most szó szerint egymás melletti két cikk a nepszava.hu főoldali kínálójából

egyfelől; „’Se szakértelem, se pénz nincs, az állam egyre nyilvánvalóbb kudarcát csak arcátlan propaganda és nyers elnyomás képes palástolni’ - A kormánypárt erkölcsi tőkéje megrendült, amikor a sokadik alkalmatlan és kompromittálódott politikus tűnik el az állampolgárok által jól fizetett süllyesztőben – mondta Pető Andrea történész, aki szerint a Fidesz visszatért a Horthy-korszak konzervatív nőképéhez.”,
másrészt; „Már februárban összeomlott a költségvetés, az Orbán-kormány az egész éves hiánycél kétharmadánál tart - Összejött minden idők második legnagyobb egyhavi deficitje”!!
Sőt míg ez sem áll távol:
„Konzervatív (mitől is lenne ez konzervatív??? ) mintaiskola-hálózat létrehozása lehet az Orbán-kormány célja, a Belügyminisztérium azt állítja, nincs központi terv - Sorra jelentik be igényüket állami iskolák átvételére egyházak és egyetemi alapítványok. A lapunknak nyilatkozó oktatáskutató szerint ez nem lehet véletlen, a Belügyminisztérium szerint nincs központi terv.”
Géza
Mindenki annyit kap vissza, amennyit betett a közösbe. Ezek az emberek saját zsebre dolgoztak, megkárosítva az államot. Teljesen rendben van, hogy ennyit kapnak.
Levendula
@Géza: ... és akiket nem jelentettek be??? A '90-es években nem volt lehetőség utánanézni az alkalmazotti jogviszonyra...
Pálinkás Pál
nem tudom sajnálni őket...talán akkor is eszükbe juthatna ez, mikor trónon tartják a cigányt...
Pusztai
@Levendula: de igen, minden évben kellett az APEH-nak floppyn jelenteni pappérmelléklettel a cégek alkalmazottait és adatait.
DR PRÉDlKÁTOR
@Pusztai: miről dumálsz ember??? falusi embereket alkalmazó újgazdagok, döbrögik szerinted mit jelentettek ??? a nagy LÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓf@szt! Nem fizettek az alkalmazottak után semmit ezek a nagy magyar vállalkozók. te is közéjük tartoztál pusztai ?!?!?!?!?!?!
Géza
@Levendula: Mindenre volt lehetőség. Perelje be a munka adóját.
kereső
@Pusztai: 2009 évvel bezárólag a nyufignak- a nyenyi adatszolgáltatás. De azok a cégek amelyek 1996 óta felszivódtak adatszolgáltatás nélkül? És a nyufig adatbázis, amely nem volt soha "pariban" a NAV '08 számú bevallásával?, mert a nyufig egy teljesen különböző rendszerben működött. És ez mind neheziti a valós nyugdijmegállapitásokat, a be nem jelentéseken túl- most amikor a "ratkó" korszak gyermekek tömegei vonulnak nyugdijba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.