Míg az átlag nyugdíj 230 ezer forint körül alakul Magyarországon, az elitnek 4 millió forint is jár havonta.

Összesen mintegy 520,5 milliárd forintot fizettek ki a 13. havi nyugdíjra – tudta meg a portfolio.hu. Januárban 6 százalékos emelést kaptak az idősek és az év második hónapjában megérkezett a 13. havi nyugdíj is. Farkas András nyugdíjszakértő szerint amennyiben 6 százalék alatti szinten marad az infláció, akkor az eddigiekhez hasonlóan kedvezően alakulhat az év az idősek számára, a nyugdíjuk vásárlóértéke ugyanis így emelkedhet.

Habzsidőzsi! 4 milliós nyugdíj – nem egy évre, egy hónapra

Van, akinek futja a négy milliós nyugdíjból medencés kikapcsolódásra/Fotó: Stockfotó

Ez a pénz azonban elég durván tud eloszlani, mondhatni, nagyra nyílik a kifizetéseknél az olló. Míg az átlagnyugdíj 230 ezer forint körül alakul, a havi legmagasabb nyugdíj 2-4 millió forint lehet.

Bár „szolgálati titok” a konkrét összeg, a szakember szerint nagyon kevés ilyen nyugdíjasról lehet beszélni.

Forrás: portfolio.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@KisTehen: te buta fidesz güzü, töled mennyit vonnak és mennyi lesz a nyögdíjad? :)
macsskatápra fussa majd?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 14:18 ☻ "Tudod, hány nyugdíjas kap Németországban havonta több mint 3000 eurót törvényes nyugdíjként (gesetzliche Rente)? A válasz nem kicsit meghökkentő: 50. Nem 50.000 vagy 500.000, amint erre több mint 20 millió nyugdíjasnál számítani lehetett volna. A német nyugdíjbiztosító (Deutsche Rentenversicherung) ezt forrásunk kérdésére válaszolva nem kívánta megerősíteni. A szövetségi kormány nyugdíjbiztosítási jelentése is csak azt mutatja, hogy 50 esetben nagyon valószínű, hogy több mint 3000 euró nyugdíjat kapnak. A nyugdíjbiztosítás hivatalos osztályozása csak havi 2400 euróig terjed. Azt viszont hogy mekkora a törvényes nyugdíj Németországban, a biztosítás nem akarja elmondani. Ami biztos, az az, hogy jelenleg a nyugdíjasok mindössze 0,6 százaléka kap havi 2400 eurónál többet. Tehát egy a 160-ból. És ráadásul ez még adózás előtti összeg, vagyis az adókat és az egészségbiztosítást még nem vonták le belőle." Te idióta fideszes ingyen hülye!
Eladott Ország
A 230 ezer forintos átlagnyugdíj olyan mint az öregség: nagyot hallok kicsit látok. A Központi Siker Hálózattól (KSH) már megszokhattuk, hogy a pártállam határozatának szócsöve,mely köszönő viszonyban sincs a valósággal. A minap el is zavarták a KSH vezetőjét, mindőn kiderült, hogy Románia beelőzött a vásárlóerő-paritásban (PPP), most pedig kiderült, hogy Bulgáriát is ánuszrózsán csókoltuk, mert előre megyünk nem hátra és az enyves kezű k.anyádba!
magyar1
Olyan pofátlanul igazságtalan a fidesz nyugdíja, hogy az már vérforraló.
Maccska
@magyar1: ha befizette a magas járulékot akkor a magas nyugdíj is jár hozzá.Mi ebben a pofátlan?
namihami
@Maccska: 19.07: És ez a nyugdíjalap gond nélkül jön össze pl a most kinevezett Orbáni szaktanácsadóknak, akik csak ebből szakítanak havi 2,3 millát ! És vajon ezenkivül hány helyről és mennyit sikerül?
És a havi 4 millával máris csenget a postás!
magyar1
@Maccska: Az a pofátlanság, hogy a magas nyugdíjak úgy keletkeznek, hogy csókosok, és nagy csalók magas fizetéssel mennek nyugdíjba.
Ennyit egy ember soha nem képes dolgozni, hogy ekkora fizetése és nyugdíja legyen, ez mindig abból keletkezik, hogy ellopják,eltörvénykezik a többi embertől.
Mennyivel hasznosabb egy elnök munkája mint egy takarítóé??? Az elnök elosztja a pénzt, ha rosszul csinálja semmi nem történik, elküldik milliókkal nyugdíjba míg egy takarító rosszul látja el a feladatát pld. egy kórházban kitör egy fertőzés. A különbségek igen a juttatásban igen nagyok.
Mindig erre törekednek a vezetők, hogy meggazdagodjanak gyorsan és nagyon pedig ők sem élnek örökké.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.