Több mint 900 ezer nyugdíjas tengődött a létminimum alatt tavaly. Minden harmadik, azaz több mint 700 ezer nyugdíjas a létminimum alá szorult a 13. havi ellátás és a nyugdíjkorrekció ellenére is – derült ki az RTL Híradó műsorából. A Bankmonitor friss kutatásában kiszámolták, fejenként 160 ezer forintnál is több kellett a havi megélhetéshez 2023-ban, ennél 900 ezer nyugdíjasnak volt kevesebb az alapnyugdíja.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
@Géza: ... és akiket nem jelentettek be??? A '90-es években nem volt lehetőség utánanézni az alkalmazotti jogviszonyra...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
nem tudom sajnálni őket...talán akkor is eszükbe juthatna ez, mikor trónon tartják a cigányt...
Pusztai
@Levendula: de igen, minden évben kellett az APEH-nak floppyn jelenteni pappérmelléklettel a cégek alkalmazottait és adatait.
DR PRÉDlKÁTOR
@Pusztai: miről dumálsz ember??? falusi embereket alkalmazó újgazdagok, döbrögik szerinted mit jelentettek ??? a nagy LÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓf@szt! Nem fizettek az alkalmazottak után semmit ezek a nagy magyar vállalkozók. te is közéjük tartoztál pusztai ?!?!?!?!?!?!
Géza
@Levendula: Mindenre volt lehetőség. Perelje be a munka adóját.
kereső
@Pusztai: 2009 évvel bezárólag a nyufignak- a nyenyi adatszolgáltatás. De azok a cégek amelyek 1996 óta felszivódtak adatszolgáltatás nélkül? És a nyufig adatbázis, amely nem volt soha "pariban" a NAV '08 számú bevallásával?, mert a nyufig egy teljesen különböző rendszerben működött. És ez mind neheziti a valós nyugdijmegállapitásokat, a be nem jelentéseken túl- most amikor a "ratkó" korszak gyermekek tömegei vonulnak nyugdijba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok