A jelenlegi tudásunk szerint nincs megoldása a Varga-Magyar konfliktusnak a politológus szerint.

Vasali Zoltán politikai elemző a propeller.hu kérésére megpróbálta kibogozni a Magyar Péter körül kialakult botrányt.

Vasali Zoltán: Ha bebizonyosodik, hogy bántalmazta Varga Juditot, azonnal vége Magyar Péter politikai karrierjének

Magyar Pétert elkezdték támadni/Fotó: Facebook/Magyar Péter

„A HVG-ben megjelent jegyzőkönyv alapján az derült ki eddig, hogy Varga Judit feltehetően bántalmazásként élte meg, ahogy volt férje vele viselkedett egy vitában. Amennyiben ez még a kampány alatt érdemi bizonyítást nyerne, akkor Magyar Péter gyorsan felívelő politikai karrierje is gyorsan véget érhet. Önmagában pikáns része ennek a történetnek, hogy a volt igazságügyi miniszter egy olyan nemzetközi konvenció (Isztambuli Egyezmény) ratifikálásának gátja volt, ahol a testi erőszak mellett a lelki és verbális erőszak formái kapcsán is védelmet biztosíthatnak a bántalmazottaknak. Tette ezt akkor politikai okokra hivatkozva, a „család védelmében”.”

A politikai elemző szerint Magyar Péter abban az esetben jöhet ki jól ebből a történetből, ha bebizonyosodik, hogy egy olyan vita volt férj és feleség között, ahol mindketten keményen érveltek egymás ellen. Ráadásul, ha Magyar Péter azt állítja, hogy a gyerekeit el akarta venni a felesége, az már az emberek által megérthető álláspont lenne.

Vasali Zoltán ugyan nem szeretné megfejteni Varga Judit személyét, azonban szerinte a volt igazságügyi miniszter egy agresszív politikusi karakter.

- Jó lenne, ha Varga Judit nemcsak egy kis filmet posztolna, hanem végre megszólalna nemcsak a kegyelmi ügyben, hanem erről az esetről is feltárná az álláspontját.

Az egykori igazságügyi minisztertől elég furcsa az időzítés, hogy a volt férje elkezd egy jelentős politikai aktivitást – miközben ő a kegyelmi ügyben egyszer sem szólalt meg – és pusztán kitesz a közösségi oldalára egy bántalmazással kapcsolatos posztot. Olyan, mintha Varga Judit szeretne ezáltal a júniusi kampányban részt venni. Látszik, hogy ez működik is. Mióta ez megjelent, azóta erről beszélünk.

Azt, hogy vajon miért most látott napvilágot a Magyar Péter-féle botrány, Vasali úgy véli, tudatos lehetett, de ez nem menti egyik felet sem, ha bebizonyosodik róla, hogy a bántalmazás miatt felelősségre vonható.

"A Fidesz a kampány elején a kegyelmi ügybe belefutott, és most kapott egy újabb pofont, hiszen mindenki meglepődött azon, hogy milyen sokan voltak Magyar Péter március 15-i megemlékezésén. Könnyen feltételezhető, hogy ezzel a családi botránnyal próbálják meggyengíteni az ellenzéki oldalon potensnek tűnő szereplőket. Látszik a Fidesz kampánytechnikáján, hogy mindent megpróbálnak a másik oldalon felnagyítani, ami egy kicsit is kérdéses vagy tisztázatlan. Ehhez képest kormányozni egyre nehezebb számukra, a rendszerszintű problémák megoldása akár a családon belüli erőszak vagy a pedofília kapcsán csak a távoli horizonton jelenik meg, komoly hárításokkal társítva."

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
és ha az derül ki, Jocus bántotta Petit, kipofozta a hâzból?
akkor is Petinek van vége!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
dehogy van vége

a képmutató libsi szavazók mindent megbocsátanak a messiásaiknak

így van ez gyurcsány és magyar esetében is
Pusztai
és ha az derül ki, Jocus bántotta Petit, kipofozta a hâzból?
akkor is Petinek van vége!
KisTehen
@Pusztai: gyenge férfiakra nincs szüksége az országnak
csak úgy....
"Magyar Péter ezelőtt egy hónappal megmondta a Partizánnak, hogy pedofil, feleség-és gyerekverő, kábítószeres, szociopata lesz belőle. Így is lett.
Rogánék beindultak, annál is inkább, mert közel a csütörtök, ahol Magyar keményen boríthat.
Varga Juditról- aki jelenleg az ÁSZ-elnök babája,- változatlan a véleményem; törtető, opportunista kanca." ( drokoska /hvg)
Havanagi
Vasali már megtanulhatott volna artikulálni.A média tele van beszédhibásokkal.
csak úgy....
@vacsi: még azon gondolkodik a fidesz,hogy juci most mit hazudjon!
Pálinkás Pál
jucust leírta a párt...már csak matracnak jó az ÁSZ vezér alatt...
csak úgy....
az ócska fidesz nem tanult a juhász péter esetböl,mikor szintén lebuktak a rágalmaikkal és fizetniük kellett...
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: ma, 15:55 ♦ De az ÁSZ vezér már csak tükörből látja a tojásait anélkül a végét sem látja, még ha állna is.
Pusztai
@Havanagi: tragédia ahogy beszél, felét nem érteni, megint mondom: francé ezek aki beszélni nem tudnak, ostobák, időjosok valójában.
Elemzők a hármas polelit egyik tagja - politikus, médiacsótány,- akik jól megvannak a milliós fizujukkal.
KisTehen
@csak úgy...: agyhalott ... a hvg szivárogtatta ki a rendőségi jelentést
Levendula
A rogánék éppen ellenkező hatást értek el, az emberek véleménye dr Magyar Péterről:

"Eddig nem volt nekem szimpatikus a Magyar Péter, de látván ezt az izzadságszagú erőlködést a propagandagépezet részéről, megkedveltem."
KisTehen
@csak úgy...: a rendőrség nem indított eljárást magyar ellen

ezt is megírta a hvg
jáger laszló
Vasali űr
Ne legyen már ilyen naiv!
Különben is ön nem az igazságosztó!
csak ennyi
barátilag
J,L,
Cherry
Hhahahahahahha nagyon félhet a zsiros elmebeteg,,, ha ennyire messze mennek hahahahhahahahhahahah és mikor OV majdnem halálra verte a nejét,, akkor miért van hatalmon a szemétje???,
csak úgy....
@KisTehen: te agyhalott ...,akkor meg mi a fa..ak lovagol mindenki ,föleg a fidesz senkik ezen a semmin?
Cherry
Ki az a Vasali Zoltán, ja csak egy a fidesz csócselékből
Eladott Ország
@Levendula: Gulyás Márton: – Te végsősoron Orbán Viktor hatalmát leváltani szeretnéd, a miniszterelnök kihívója vagy, vagy ellenkezőleg, koalíciós partnerévé szeretnél válni?
Magyar Péter: – Hú, ez egy nehéz kérdés. Nem gondolkoztam ezen így konkrétan... azért nem mert sumákol.
(Magyar-interjú a Partizánon, Március 15.)
Továbbá nem lépne koalícióba a jelenlegi ellenzékkel, ezzel pedig a fidesz hatalmát konzerválja. Egyedül meg nem tudja leváltani a csúti devlát.
Levendula
@Eladott Ország: Én csak belinkeltem egy honfitársunk írását... :)
Philip Marlowe
@Cherry: Igen! Mindenki fideszes, csak Magyar Péter nem!:DDD
KisTehen
@csak úgy...: az ellenzék egy része lovagol az ügyön te agyhalott ... a hvg és az amerikai népszava ... árt a gyurcsányotok üzletének magyar péter ... így nem futja neki újabb milliárdos luxus apartmanra
csak úgy....
@KisTehen: na végre elökotortad a gyurcsányi szálat, ezért lesz is majd jutalomfalat, te agyhalott,fontoskodó ,fos! :)
Eladott Ország
@Cherry: ma, 16:26 ♦ ELTE BTK Politikatudományi Tanszék adjunkus. Az atv-ben szokta két marékkal az észt osztani az egyenes beszédben, és az LMP tanácsadója ha minden igaz.
uni-milton.hu/wp-content/uploads/2023/08/VasaliZoltan.jpg
KisTehen
@csak úgy...: szerinted magyar kinek árt legjobban, te agyatlan
Eladott Ország
@Levendula: ma, 16:29 ♦ Én a Partizánnak adott (Gulyás Márton) interjú után dobtam a fidesz messiását. Az Amerikai Népszava is csak szélhámosnak (fideszesnek) tartja. Szerintem is az.
KisTehen
@csak úgy...: ha orbánt akarna buktatni azt már megtette volna ... tudod 2x ad, aki gyorsan ad ... és nem hagy időt a másiknak a felkészülésre
csak úgy....
@KisTehen: a dagadtnak és neked ,te agyatlan!
Eladott Ország
@Sakk Matt: ma, 16:36 ▬ Olyan ez , amikor az elvtársak úgy kezdték a mondanivalójuk igazolását (axióma) , hogy Lenin elvtárs monta, TEHÁT...
Toller Béla
Persze, feltehetnénk a kérdést, who the f'ck is "vasali" akárki, de hát most ez járja. Csak a munkáját végzi - mondaná, ha megkérdezné valaki is. Mint az a hvg-s ujdondász is. Aki teljesen magénak tartja azt az eredményt, hogy egy magánszférába benyomuló rendőri akció anyagait - ráadásul két évre rá, aktuálisan - csak úgy megkapja ! Hja, és maga magyarpéter az, aki mindezt előhozta, persze, amikor neki ez a legrosszabb időpont...A józan ész megáll! Az újságírónak öltöztetett csak a munkáját végzi, ok, de ki a munkaadója ? Nem azt kérdezném, hogy kitől kapja direkte a fizetését ...
Philip Marlowe
"Pankotai Lili is elmegy az ügyészségre szerdán, mert attól tart, hogy nem engedik ki Magyar Pétert" (Mandiner)

Hurrá! Akkor most már mindenki megnyugodhat, Petikének nem lehet semmi baja!

Beszarás ez az ellenzék! Ez kabaré! Ahogy Orbán mondta: A szórakoztatásunkról majd az ellenzék gondoskodik...
Egy hónapja, hogy felbukkan egy fickó, Senki sem tudja, hogy valójában kicsoda, micsoda... Honnan jött, hová tart, mit akar...Annyit mond, hogy CSÚNYA ORBÁN, ROGÁN...majd felmondja az elmúlt 14 év ellenzéki mantráit 12 pontban, és az ellenzéki szavazók máris sorban állnak, hogy leszopják...Hatalmas! Fogom a hasam a röhögéstől már egy hete.

Ilyen van???...:DDDDDDDDDDDDDDDDD
csak úgy....
@KisTehen: te fidesz nyalonc, ne untass a beteges dolgaiddal ! inkább sexelj egy magyot a macsskáddal ...
KisTehen
@csak úgy...: hogy neked a macska jut eszedbe a szexről?
Horizont
Lehet nem lesz igazam, de meg vagyok győződve, hogy ez a rogáni karaktergyilkosság újabb állomása. Magyar Péter nem verte a feleségét. A felesége miután kilépett a közéletből ugyanolyan szemét maradt mint miniszterként. A fidesz elkezdett tartani miután meglátták mennyien mentek ki 15.-én. Rávert orbánra is pedig oda buszokkal szállították a népet. A fidesznek két dologra van szükségük. A hatalomra és a pénzre. És egy dologtól félnek az elszámoltatástól. És mindenre képesek. Gyerekeken is átgázolnak ha kell. Mindegy, hogy Bicske vagy egy család.
Én drukkolok Magyarnak.
Mellesleg ugyan hogy is bizonyosodhatna be ha verte. Egy állítás egy ellenében.
Undorító, ocsmány a Rogán csapat és orbán is.
sándorbence
no holnap repülőnaplesz vagymi afasz csíkhúzás
csak úgy....
@Maccska: mondja ezt egy kecskebaszó elöember, aki 3
generációval korábban még a fán lógott! :)
@Maccska: te az afrikai fáramászó kecskéktöl vagy a majmoktól származol?
sándorbence
@Pusztai: egyfél éve eltörtaz akerek izé ami josolt
mama akeretével lebaszta az asztalról
Méhes
A zsírosbödönnek sem lett vége.
csak úgy....
@Maccska: valami okosabb idióta szöveget nem tudsz kitalálni ,te kecskefedezö proli?!
Pegero
@Horizont: Nincs még minden tisztázva! Holnap jön a feketeleves a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen. Ott mindent kipakol MP!. Még azt is, amit idáig nem mert bevallani, hogy az agresszív Varga Judit időnkét laposra verte a pofáját, csak nem akar látleletet csináltatni a gyerekek miatt.
Péter2
@Levendula: Ezt úgy hívják kontraproduktív , minél jobban le akarja járatni a p-fidesz, magyart annál több támogatója lesz , a p-fidesznek elkezdett levitézleni , már hiába erőlködnek az utolsókat rúgják , a legfőbb okok , 2010 óta a lakosság jó részének nem , hogy jobb lett a sorsa, hanem rosszabb ezt már az emberek a pénztárcájukon életvitelükön érzik hiába a csúcsra járatott forint milliárdokat elnyelő p-fideszes agitációs propaganda , rengeteg ok van , nem lehetne ide leírni mert karakter limit van , a másik fő ok az emberek megunták ezt a " kormánynak " nem nevezhető bűnszervezetet , változást akarnak legfőbbként " kormányszinten " ezt a szellemet nem tudja a p-fidesz a palackba visszagyűrni !
Horizont
@Péter2: "már hiába erőlködnek az utolsókat rúgják " Igen ez így van.
rücsü41
Vasali álláspontja érdekes, mert pont arra van adat a Magyar Péter és a Varga Judit viszonyában nem volt fizikai bántalmazás:Vasali most arra vár hogy kiderüljön, hogy az egyetlen rendőrségi jelentés amelyben a fenti állítás van mégis megváltozzon, és ezzel Magyar Péter karrierje már is ketté törjön.Szóbeli bántalmazás szerintem mindig szubjektív dolog, személytől függő, mert van olyan ember akinek már magasabb hangon történő ,megszólalás is sérti a fülét, de van olyan is aki ezt csak beszélgetésnek fogja fel.Az hogy lelkileg a rendőrségi jelentés készítésekor Varga Judit milyennek érezte Magyar Péter beszédét nem lehet már rekonstruálni, de az azután bekövetkezett eseményekből az derült ki hogy olyan nagyon nem sértődhetett meg a hallottaktól , mert később kibékült a férjével és csak két év múlva vált el tőle.Nem kétlem hogy csendes ,szép beszéddel is lehet bántalmazni valakit, ez olyan embertől függő dolog, az érintett érzékenységétől , lelki állapotától is függ!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: tegnap, 16:43 ☻ Az eléggé nevetséges te fideszes szardarab, hogy Európa koldusháza lettünk, a román tolvajcigány diktátoroddal már nem állnak szóba sem az EU-ban, sem a NATO-ban. Ezen csak ilyen elmebetegek nevetnek mint te! Erre büszke lehetsz és "foghatod a hasad a röhögéstől." Európa pária nermzete lettünk.
Pusztai
@rücsü41: Mondom ezek az elemzők egy kalap szart sem érnek, sőt ártanak!
Vasali duplán, mert így artikulálni irritáló, nincs abban qrva tv-ben ember aki meghallgatná és nem engedné képernyőre,
és egyre inkább ostobaságot beszél.
Tegnapi párja - Trencséni D.- sem semmi, egy túlmozgásos saját magába szerelmes média csótány aki elemezget.
Kitalálnak fasságokat rávetítik arra akit avagy amit elemeznek azták dörzsölik a kezüket tömik zsebüket.

ez az álellenzéki POLELIT egy trágyadomb!
Csak Norisz és senki más
Kihallgatják a plasztikai sebészt a rendőrségen:
- Miért kellet drága doktor úr bántalmazni a feleségét?
- Én? Ugyan már! Csak feltöltöttem az ajkait...
Nessy
Egy mezei házaspár, élettárs esetében megvárja a rendőrség, az ügyészség, amíg az egyik fél laposra veri a másikat, esetleg meggyilkolja!
nejlontacskó
@KisTehen: " dehogy van vége

a képmutató libsi szavazók mindent megbocsátanak a messiásaiknak

így van ez gyurcsány és magyar esetében is "

De szigorú vagy, te balga marha!
A vak komondoros Balogh bűnbocsánatot nyert anno, maradhatott polgármester!
Bőgd el nekem, mi változott azóta, hogy ilyen érzékeny lettél?
Csalánt legeltél?
KisTehen
@nejlontacskó: én érzékeny?

HAHAHAHA

ti lettetek érzékenyek ... már nem feketén-fehéren nézitek a világot ... vannak jó fideszesek is :)
Dr. Proktor
Lévai Anikó feltünő napszemüveg viselete sem verte ki a biztosítékot anno...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.