Több mint tízezerrel többen voltak a zászlóbontáson, mint a Nemzeti Múzeumnál

A különböző rendezvények résztvevőinek számát nehéz meghatározni. A kiszámításához fontos tudni, hogy pontosan hol és milyen sűrűséggel helyezkednek el az emberek. A nemzetközi gyakorlat szerint álló tömeg esetén 3,5 emberrel, míg menetelő tömeg esetén 2,5 emberrel számolhatunk négyzetméterenként. A Lakmusz a gyakran használt MapChecking alkalmazás alapján becsülte meg a résztvevők számát.

Magyar Péter leverte Orbánt

Magyar Péter rendezvényén voltak a legtöbben/Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Lakmusz számításai szerint a legtöbben Magyar Péter délutáni „zászlóbontásán” voltak a legtöbben. Becslésük szerint a főszínpadot a Bajcsy-Zsilinszky útnál állították fel, de az Operánál is volt egy kivetítő az Operánál is – ennél a két pontnál volt igazán sűrű a tömeg. Itt négyzetméterenként 2-2,5 emberrel számoltak, ami körülbelül 30-35 ezer résztvevőt jelent.

Kevesebben voltak kíváncsiak Orbán Viktor beszédére a Nemzeti Múzeumnál. A Lakmusz szerint legsűrűbben a Nemzeti Múzeummal szemben (a Bródy Sándor utca és a Múzeum utca közötti szakaszon) helyezkedtek el az emberek. Orbán beszédének kezdetekor még a Múzeum utca és a Kálvin tér közötti szakaszon csak szellősen állt a hallgatóság, a végére azonban megtelt a terület, és a kordonon kívül is hallgatták néhányan a beszéd végét (a Kálvin téri villamosmegálló vonaláig álltak). Az Astoria felőli szakasz azonban a rendezvény végéig szellős maradt. Mivel a terület nagy részén viszonylag sűrűn állt a tömeg, azonban a Kálvin tér környékén szellősebb volt a tömeg, négyzetméterenként átlagosan 3 emberrel lehet érdemes számolni.

Ezekkel az adatokkal számolva körülbelül 23 ezren hallgathatták Orbánt a Nemzeti Múzeumnál.

A Fővárosi Önkormányzat és több civil szervezet délután a Szabad sajtó útjára hirdette a megemlékezést. A Lakmusz szerint ezen körülbelül 10 ezren lehettek ott.

Forrás: lakmusz.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Pedig oda buszok tucatjaival vitték az embereket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Eladott Ország: Szerintem nincs most igazad, bocs. Szerinted ha orbán és a fidesz küldte Magyart akkor megcsinálják a 3 gyereke mellett ezt az asszonyverő karaktergyilkosságot?
simmering73
@Horizont: Mzp-ért is tűzbe mentetek és mi lett a vége? Ebben az országban olyan métely van a politikai elitben, hogy aki jobboldalról "ugrik ki" az bizonyosan nem tisztességes szándékkal teszi. Megmondták ezt nálamnál okosabbak Mzp esetében és ezt mondják most Magyar esetében is. Színjáték és az ellenzék erodálása.

"Az nyilvánvaló, hogy az Orbán-rendszert nem a jelenlegi ellenzék fogja leváltani, hanem a népharag, mely elsöpörheti a jelenlegi ellenzéket is. Jelenleg nincs hova csatlakozni annak, aki elutasítja Orbánt, s nem kívánja az Orbán-rendszert legitimáló ellenzék pótcselekvését sem támogatni, a hazugságaikkal együtt. De a megoldás nem Magyar Péter lesz, az biztos.

A messiásvárás hangulatában ide-oda sodródó emberek reménykedve mentek ki Magyar Pétert meghallgatni, hátha ő lesz az, akit várnak. A Fideszból kiugrott új ellenzéki messiás nem okozott meglepetést, pontosan azt hozta el, amire számítottunk: a semmit. Mert az a harmadik út, amely demokrácia és fasizmus között van, nem létezik."
nepszava.us/fasizmus-es-demokracia-kozott-nincs-kozeput/
Maccska
@Horizont: a karaktergyilkosságot Gyurcsány csinálta.
Őt zavarja leginkább Magyar.
Nyilvánvaló hogy a hvg nek nem fideszes rendőr szivárogtatott.
A hvg nek lipsi kapcsolatai lehetnek a rendőrök között.
Horizont
@simmering73: Én nem mentem tűzbe MZP-ért. Addig becsültem amíg polgármester volt.
Aztán belépett a nagypolitikába és én ejtettem. Én máskép látom a "Magyar Péter" jelenséget bocsika. Most olyan helyzetben van az ország, hogy jókor jött felpezsdítette a posványos állóvizet.
Eltelt 14 év az ellenzék még a 2/3 -ot se tudta megszüntetni. Mire várjunk? Nincs idő és oltári nagy a baj. A népharag se jön ami elsöpörné ezeket a hitványokat. És ha ehhez Magyar nyújt segítséget? Kell egy esély még utoljára, mert amúgy elvesztünk.
És az a karaktergyilkosság amit Rogánék csinálnak zsinórban annyira visszataszító.
És nem tűröm, hogy befolyásoljon egy szar Rogán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.