Az utóda is már megvan, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága a pénteki ülésén meg is hallgatja a jelöltet.

Távozik Kovács Zoltán András dandártábornok, a Nemzeti Információs Központ főigazgatója. Ezt ugyan még nem jelentették be, az utóda már megvan, mégpedig Hatala Anna dandártábornok személyében. Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága a pénteki ülésén meg is hallgatja a jelöltet – tudta meg a hvg.hu.

Kirúgják a Rogán-féle szuper-titkosszolgálat vezetőjét

A döntés megszületett, csere lesz a Rogán-féle szuper-titkosszolgálat élén    Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Egyébként egyedül Hatala Anna meghallgatása az egyetlen napirendi pont bizottság április 5-i, pénteki, a téma jellegéből adódóan a nyilvánosság kizárásával tartott ülésén. A portál szerint a meghallgatás azért különösen érdekes, mert eddig semmilyen hivatalos közlés nem jelent meg arról, hogy a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda fennhatósága alá tartozó, szuper-titkosszolgálatként is emlegetett Nemzeti Információs Központ (NIK) élén változás lenne.

Maga a NIK a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) átalakulásával jött létre, és az ötödik Orbán-kormány új struktúrájában nemcsak átkerült a Belügyminisztériumtól Rogán Antalhoz, hanem a korábbinál jóval nagyobb hatalommal is felruházták.

Kovács Zoltán András és a NIK szakmai tevékenysége természetesen nem a nyilvánosság előtt zajlott az elmúlt szűk két évben, bár némely esetben a nyilvánosság is értesült annak eredményéről. Főképp akkor, amikor a kormányzat politikai érdeke azt kívánta, és ezért feloldottak NIK-jelentések titkosítását. Például az ellenzék tiltottnak mondott kampányfinanszírozása, a „guruló dollárok” ügyéről vagy a déli határzárnál fellépő fenyegetésről szólót.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Vele vitetik el a balhet? Nevetseges. Eddig azt se tudtuk letezik ilyen nevu szemely.
En rogant, habonyt es orbant akarom karoba huzva latni. A tobbi csak mellekzonge.
jáger laszló
Rogán!?
Ami késik nem múlik!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Rogán marad, ergo nem változik semmi! A váltás alatt is a lejárató propaganda gőzerővel műxik !
kereső
Ekkora hatalom birtokában azt várom, hogy a szakonyi parasztfiú mikor válik "önjáróvá"...meddig a teljes lojalitás orbán iránt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.