A Spar március elején panaszolta be Magyarországot az Európai Bizottságnál a kiskereskedelmi különadó miatt. A Bizottság szervei megkapták a panaszt, melyet ígéretük szerint elemezni fognak.

Nagy bajban van az Orbán-kormány, nem csitul a Spar-botrány – Vizsgálatot indított az Európai Bizottság Magyarország ellen

Fotó: wikipedia

„A Bizottság szervei megkapták a magyar kiskereskedelmi adóval kapcsolatos panaszt, amelyet elemezni fognak, és gondoskodnak a megfelelő nyomon követésről”

– idézi a 444.hu az Európai Bizottság Reutersnek adott válaszát azzal kapcsolatban, hogy bepanaszolta a Spar az Orbán-kormányt az árstop és a különadók miatt Brüsszelben.

Az osztrák anyavállalat vezetője, Hans Reisch azt állította:

„Viszonylag nyíltan azt mondták nekünk, hogy ha az állam részesedést szerezne a vállalatunkban, akkor sokkal könnyebb lenne a helyzet.”

Reisch azt is elmondta, hogy „Több mint 600 üzletünk van Magyarországon, és mi vagyunk a második legnagyobb élelmiszer-kiskereskedő. Külső tényezők azonban lehetetlenné teszik, hogy nyereségesen működjünk Magyarországon. Egyrészt ott van az alapvető élelmiszerekre kivetett árplafon és a szupermarket-üzemeltetőkre kivetett különadó, ami a nettó árbevétel 4,1 százaléka. Ez összesen mintegy 120 millió euróba került nekünk. Ez gazdaságilag nem életképes.”

A magyar kormány alaptalannak nevezte a nyomásgyakorlás vádját, majd Lázár János építési és közlekedési miniszter azt mondta:

„Most, hogy az osztrák fűszeres-közértes, a Spar így viselkedett, felvetettem a kormányban, hogy ne tűrjük tovább a hazudozást, alaptalan állításokat tőlük, s inkább vegyük meg őket szőröstül-bőröstül. (…) A cég meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett.”

Ezután Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter behívatta a Spar vezetőjét, és figyelmeztette: minden kijelentésnek következménye van. Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója szerint keresik a lehetőséget a jogi úton történő elégtételre.

A Vsquare-hez eljutott információk szerint a háttérben az állhat, hogy több mint egy éve a Rahimkulov család, nemrég pedig Orbán Viktor veje, Tiborcz István próbálta megvenni a magyarországi Spart, de az osztrák tulajdonosok mindkét ajánlatot visszautasították.

Forrás: 444.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Billibácsi
Vőmuramnak kurva nagy étvágya van! Előbb-utóbb majd a torkán akad valami.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
kifingatni őket, minden módon, ha már a birka magyar nem meri..
Billibácsi
Vőmuramnak kurva nagy étvágya van! Előbb-utóbb majd a torkán akad valami.
RonaGyuri
a mocsok EU már megint báncsa a mi dicső vezérüket; felháborító, hogy belepofáznak a családi bulijukba! =))
De a nép az isten adta nép, mely ... az élete árán os megvédi a családot! =))
szaboria1
@Billibácsi: Tiborc már csak a cégcsoportja útján fog nyilatkozni.
verőce21
Majd csak kedden fog bukni emiatt az Orbán kormány.., úgy szokott...! :)
Béla333
O1G megpróbálta bekebelezni a Spart a nemzeti vejkón keresztül.
Biztos levágott lófejet is küldtek, a maffiánál így szokás.
Mocskos szemét maffia!
sokanvagyunk
Valamelyik gazember melósa az ő agyába is Tiborc-világítótesteket szerelt, és a sötétség zavarta az éleslátásban.
viccesvigságok
ja hát az itteni oroszok közt a leggazdagabbnak kellett a vizsgához protekció, aztán nem kapott kirugatták az oktatót mi jön most megveszik az ország valamennyi boltját dacból. lesz mit nem meglátogatni 200 boltot vezese Lázár a máv kalauzokkal.
Billibácsi
@szaboria1: Később meg a fogdából vagy az őserdő mélyéről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.