A Nyugati Fény, amely a Demokratikus Koalícióhoz van kötődve, közösségi média hirdetéseiben azt hangsúlyozza, hogy Magyar Péter célja nem Orbán Viktor hatalmának megdöntése, hanem inkább Gyurcsány Ferenc pozíciójának átvétele.

A Demokratikus Koalícióval szoros kapcsolatban álló ellenzéki hírportál Facebook hirdetéseinek adatai alapján kilenc aktív kampány van folyamatban, melyek április 9-én kezdődtek.

Már a Nyugati Fény is fizetett hirdetésekben támadja Magyar Pétert – a balosok is beleszálltak

Fotó: Magyar Péter Facebook

A portál Magyar Péter interjúiból válogatott videók és cikkek segítségével három különböző állítást igyekszik megerősíteni:

Magyar Péter nem Orbánt, hanem Gyurcsányt akarja leváltani!

Magyar Péter bevallotta: inkább a Fidesszel kötne koalíciót, mint az ellenzékkel!

Magyar Péter lényegében ott folytatja, ahol a 2022-es országgyűlési választásokon csúnyán leszerepelt Márki-Zay Péter abbahagyta.

A Media1 értesülései szerint, Magyar Péter közéletbe való belépése óta fokozódott a kormányzati propaganda aktivitása. Március 7. és április 5. közötti időszakban például a kormányt támogató hangadók több mint 117 millió forint értékben költöttek Facebook hirdetésekre, amelyek célja Magyar Péter hitelességének aláásása volt. Az Origo és több más kormánypárti médium is hasonló célú fizetett hirdetésekkel támadja Magyar Pétert.

Aggodalomra adhat okot, hogy Magyar Péter, aki csak február második felében tűnt fel a közéletben, gyorsan nagy követőtábort szerzett a Facebookon, szám szerint 250 ezret, ezzel jelentősen megelőzve a jobboldali influenszereket, még a Megafon legismertebb arcainak népszerűségét is. Március hónapban Magyar Péter Facebookon elért interakcióinak száma több mint kétszerese volt Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külügyminiszter összesített interakcióinak.

A Nyugati Fény közösségi médiás kampánya mindenesetre azt mutatja, hogy az ellenzéki sajtó egy része is elkezdte a pénzköltést a magyar politika új szereplője ellen.

Forrás: media 1

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Akkor most a DK hozza a reményt, vagy viszi?!
namihami
Csak egy újabb Orbánklón került be a köztudatba! Semmiben nem üt el a '89-es Orbántól! Nagy hang és féktelen hatalomvágy---semmi konkrétum! Az előző (M-ZP) már kellőképpen lejáratta és kiírta magát a táncból, jöhetett az új!
""Új műsorhoz új férfi kell...""
Nekem már ez a válási színjátékkal elegy cirkusz is kezd hiteltelenné válni!
Pegero
Jó lenne már tudni, ki mit akar, mert egyre nagyobb a káosz!
Inkább ezt úgy nevezném, szarkeverés és a keverőlapát Magyar Péter kezében van!
Pálinkás Pál
nem kéne fletó...lejárt az időd, mint ahogy az összesnek ,aki az elmúlt 30 évben politikus volt...a 14 év bizonyítja...a tesze-toszaságotok sehová nem vezetett...és erre az útra lépett mp-is...majd együtt fogtok semmit tenni...
Őrnagy
@Pegero: A keverő kanalat mások tartják a kezükben, a Magyar Pétert csak a keverő kanál csücskére rakták, hogy legyen egy kis tüskéje a kanálnak! Csak az ilyen csügykök egy kis kavarás után le szoktak kopni, mint ahogy lekopott már Pukli Pityu, a fekete nővér, a trágárka 1 és kettő, az MZP, és most az MP lett a csücsök! Ez is hamar le fog kopni, aztánb mindenki elfelejti.
Pegero
@Őrnagy: Igazad van! Spongyát rá, lépjünk túl rajta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.