Az állam a saját bevételét – az üzemanyag árába épített adókat – megtartja, ugyanakkor elvárja a 95-ös benzin és a gázolaj árának „önkéntes” csökkentését – ha ezt nem teszik meg, jön a kormány bosszúja.

A kormány üléséről érkező Nagy Márton közölte, az Orbán-kabinet felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól. A nemzetgazdasági miniszter bejelentette, főként a 95-ös benzin és a gázolaj árának kell visszatérnie a régiós átlaghoz.

Gyáva kormány: árstopot nem mer bevezetni, de az üzemanyag-kereskedőket utasítja a benzinárak régiós átlaghoz való igazítására

Az árstopot nem merte bevállalni a kormány, helyette megszívatta az üzemanyag kereskedőket    Fotó: Pixabay

Már történt kedvező elmozdulás, de a péntektől várható üzemanyagárak még mindig magasabbak a régiós átlagszintnél, a gázolajnál még mindig 10 forint, a benzinnél 27 forint az eltérés.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, ezt követően a kormány ismét megnézi az árak alakulását, és kemény eszközökkel be fog avatkozni,

ha a kereskedők ezalatt nem térnek vissza a régiós átlaghoz.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a fidesz az átbaszás és a gyávaság törvénytelen gyereke!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yeromos
Talán az AFA-t és a jövedéki adót kellene a régiós átlaghoz igazítani.
csak úgy....
a fidesz az átbaszás és a gyávaság törvénytelen gyereke!
KisTehen
@csak úgy...: te csak fizesd a 4x-es német rezsit :)
Őrnagy
"Gyáva kormány: árstopot nem mer bevezetni, de az üzemanyag-kereskedőket utasítja a benzinárak régiós átlaghoz való igazítására"

Ez így nem igaz! A kormány bejelentette, hogy 2 hetet at az üzemanyag kereskedőknek arra, hogy visszatérjenek a régiós átlaghoz, és ha ez nem valósul meg, bevezetik az árstoppot!
Ha kialakul egy egészséges önkorlátozás, nincs szükség a kötelező árstoppra.
namihami
Ez az Orbáni pi(n)acgazdaság! ""Majd én eldöntöm, mennyi legyen az ára!""
Akkor már a honvédrepcsi is olcsón mehet Brüsszelt foglalni!
Clavigo
@KisTehen: Hatalmas ökör lehetsz te...böcce... ( címeres...)...
csak úgy....
@Maccska: fogadok,hogy az eszed belefér a köldöködbe! :)
Yeromos
@Maccska: csak egy országot mondj ahol 27% nál magasabb az AFA. Gyanítom, hogy jövedékiadóban is dobogósok vagyunk, de utánna fogok nézni.
nemkati
Én az üzemanyag-forgalmazók helyében felszólítanám a barom kormányt, hogy az adókat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, és akkor ők az áraikat önkéntes alapon hozzáigazítják a régiós átlaghoz.
Yeromos
@Maccska: az adó tartalom magában foglalja az AFA-t is együtt kell vizsgálni, az viszont 7-15 % al magasabb nálunk. Ne csak egy adónemet hasonlíts össze.
fideszes gyökér
@Maccska: én befagyasztanám a benzinárat a 290.030.099.- réti dollár / littyóra a Dagipárt helyében.
szitafotó
Talán nem kellene olyan magas adót kivetni az üzemanyagra de akkor nem jutna zsebekbe itt a probléma!Ha árstop lesz Orbánéknak akor is jut a pénzből elég sok!
balos
@Aki Én: Nincs értelme 1 turullakóval vitázni!Jól elvannak a seggben,ha jut elég falat az úra székletéből!Avval üzemelnek ezerrel!Ezeknek külön üzlet van fenntartva,ha oda bemennek vásárolni,még pénzt sem kell vinniük,már eleve a bőrük alá van ültetve!Így aztán még a fizetés is korlátozott,csak a blokkot kell bemutatni a navosnál!
Ezodabasz
@Maccska: Minek? Hetente cáfolja régebbi önmagát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.