Az EP arra kérik a bizottságot, találjanak megoldást, hogy a végfelhasználókhoz eljussanak az uniós források, akár a magyar kormányt megkerülve.

399 igen, 117 nem szavazattal ment át az Európai Parlamenten a Magyarországi jogállam helyzetéről szóló állásfoglalás, amelyet a hetes cikk szerinti eljárás folytatásaként fogadtak el. Az állásfoglalás egyébként kötelező erővel nem bír, csak politikai jelentősége van. Egyébként arról ír, hogy riasztó a magyarországi helyzet, bár bizonyos területeken van javulás, máshol pedig rosszabb a helyzet. Ezeket fel is sorolja – számolt be a 24.hu.

Megszívtuk – Az Európai Parlament megszavazta, így ismét blokkolják a magyar pénzeket

Az EP nem kegyelmezett az Orbán-kormánynak    Fotó: AFP

Az igazságügyi reform ellenére ezen a területen súlyosak a hiányosságok. Politikailag beavatkoznak az ügyészek munkájába és nyomást gyakorolnak a bírói tanács tagjaira. Ez azért fontos, mert a reform teljesítése után szabadította fel a bizottság Magyarország számára a fejlesztési pénzek nagy részét, az Európai Parlament pedig pert indított, mert szerintük ez a felszabadítás nem volt megfelelő.

A szuverenitási törvényt elítéli az állásfoglalás, és üdvözli az emiatt indított kötelezettségszegési eljárást. Kétségeket fogalmaz meg, hogy képes lesz-e Magyarország a soros elnökség teljesítésére, és beleköt a tanácsban sűrűn látott magyar vétókba. Arra kérik a bizottságot, találjanak megoldást, hogy a végfelhasználókhoz eljussanak az uniós források, akár a magyar kormányt megkerülve.

Három módosítót nyújtottak be a szöveghez, amelyeket mind elfogadtak. Egyet a baloldali képviselőcsoport egyik tagja, a másik kettőt Donáth Anna, a Momentum képviselője. Ezek arra kérik a bizottságot, hogy újra blokkolják a kohéziós pénzek kifizetését Varga Judit hangfelvétele miatt, valamint hogy az Európai Bíróság azonnali hatállyal függessze fel a szuverenitási törvényt. Emellett arra kérik a bizottságot, tegyen többet, hogy a magyar kormány csatlakozzon az Európai ügyészséghez.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nanya
Köszönjük Emese !
Gondolom,a puhosnak eszébe se jut ,hogy ezt megint neki köszönhetjük ! Pedig de !
Van megoldááááás ! Rákenjük a baloldalra,hogy miattuk nem kapjuk meg a lóvét !
Így megy ez obánisztánban!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Őrnagy
"Az állásfoglalás egyébként kötelező erővel nem bír, csak politikai jelentősége van."

Igan. Az EP ismét politikai municiót adott az Orbán rendszer kampányához az EP és az önkormányzati választás kampányának az erősítéséhez!
izéke
helyes! vesszen az orbáni korrupt rendszer! a végfelhasználók kapják meg a pénzt,lófaszt orbá bandájának!
RonaGyuri
az össze-vissza lövöldöző kretén Orbán ezt érte el! =))
Őrnagy
@KisTehen: Ideje van a leváltásnak.
izéke
@KisTehen: téged nem fog leváltani orbánvajdád,hűségesen nyalod a seggét :)))
KisTehen
@izéke: titeket fognak leváltani a gazdáitok, ha nem virítotok sürgősen valamit :)
Nanya
Köszönjük Emese !
Gondolom,a puhosnak eszébe se jut ,hogy ezt megint neki köszönhetjük ! Pedig de !
Van megoldááááás ! Rákenjük a baloldalra,hogy miattuk nem kapjuk meg a lóvét !
Így megy ez obánisztánban!
KisTehen
@Nanya: ezt ner péternek köszönhetitek
namihami
Ugrott a nyaralási pénze a NERtársaknak! Most kénytelenek lesznek a panellakásaik teraszán a kislavorban áztatni a lábukat!
Billibácsi
Nem jön a pénz? Majd tőlünk beszedik!
Őrnagy
@Nanya Gyagyás: Az természetes Gyagyás nyanya, hog Orbánnak köszönhetjük, de a lényeg máshol van:
Abban van a lényeg, hogy miért?
Azért, mert Orbán nem akar behódolni az erőszaknak. Most szeretjük, vagy utáljuk az Orbánt, mindegy, a nép nem akar gyarmati sorban működni, és behódolni az USA által Gyarmati sorban üzemeltetett Brüsszeli gyarmati adminisztrációnak, amely el szeretné Magyarországot is árasztani illegális migráncsokkal, szeretné már az óvodában megrontani a gyerekeinket, és azt akarja elérni, hogy hódoljunk be a Soros szervezetek politikai irányításába, felszámolva Magyarország hosszú évszázadok nehéz küdelmei után egy szerencsés pillanatban megszerzett függetlenségét!
Hát ezt azok a tisztességes magyar emberek se akarják, amúgy utálják Orbánt!
Ez van Gyagyás nyanya!
justhpeter
Miért kellene fizetnie az Uniónak a gagyi orbáni látványpékséget. Ne felejtsük el, Oerbánnak hosszú évekig azért tartotta - Debrecen kivételével az egész Kelet-Magyarországot, hogy a felzárkózási pénzekből a kegtöbbet hozhassa el Brüsszelből, amivel aztán a kilientúráját tömte ki. Most, hogy felbillent a tudata rögtön bevágta a durcit és a decemberben neki még jót tevő Ursula is plakátra került. Ezek szerint tahóból sem lehet szalonna.
csak úgy....
0rbán itteni süsü hívei, hamarosan üresebb lesz a gyomrotok,mint a buta fejetek! :)
ha elapad az apanázs még melózni kell mennetek és nem itt lebzselnetek!
nejlontacskó
@Őrnagy: " találjanak megoldást, hogy a végfelhasználókhoz eljussanak az uniós források, "
Az az, ne akadjanak el, a hiperkorrupt magyar kormány feneketlen zsebeiben!
Clavigo
@Maccska: Elfoglaltuk már Prüsszelt,,,Mirmur..? Te olyan bennfentes hülyének,tűnsz,,,biztos jobban tudod..
Yoda69
Mar megint ez az idiota cimadas. Nem megszivtuk, csak megszivtak. O1G es NER slepp. Mert ez a penz automatikusan az o zsebukbe kerult volna, a magyar nephez pedig egy filler se jutott volna belole.
Ez igy helyes, addig amig orbanekat le nem valtjak, es az uj kormany vegrahajta a demokratikus intezkedeseket, amelyek a kovetlmenyei a penzek kuldesenek.
Dr. Proktor
Pontatlan a cím, nem megszívtuk hanem megszívták, pontosabban a fidesz és nyaloncai!
nekünk eddig sem jutott belőle, ők pedig vidáman dőszöltek az EU milliárdokból...
Luxusyacht , magángép, mi? A redves édesanyjukat, azt!
Levendula
Elgondolkodtam, hogy mit is kaptunk a mostani kormánytól?
Próbáltam legalább egyetlen pozitívumot találni.
Aztán megállapítottam, hogy SEMMI JÓT ...
NKF
Ez a "propeller"csak balra forog?
Levendula
@Maccska: Ha én is pénzért dicsérném a fideszt, mint te, akkor én is jól járnék.
Pusztai
Több mint 30 mrd EUR van befagyva, ez hiányzik a kltsgvetésből, ezt be kell szedni tehát nyáron-ősszel jön egy qrva nagy adóemelés ami természetesen Gyurcsányék miatt van, ugyanis a fidesz nem emel adót.
Yoda69
@Maccska: En nem mondtam hogy ehen doglenenek. Az a penz amit elloptak a magyar emerektol, es kimentettek ofshore-ba, evtizedekig eleg vagy meg tovabb is. Nekem eleg ha osszeomlik a rendszeruk, es elkezdhetjuk ujraepiteni a demokraciat es a jogallamot amit szetvertetek.
Yoda69
@Maccska: Helyes, oroszorszag tart karokkal var, de mehetsz Kinaba is vagy E. Koreaba. Asszem neked leginkabb az utobbi felelne meg.
Cherry
Ez a tolvaj beteg és bandája ezt is elintézte, ugat ,úszit Brüsszel ellen, mit várt ez a szemét kis patkány, már vége van távozhat a zsiros senkiházi
balos
@Yoda69: Az ilyen nemzet-hülyéből kinában is van pár száz millió!Mióta nem tudnak ott sem megoldást találni a likvidálására a "kome-nyista"nácikra!
Sakk Matt
...

"Megszívtuk" - mai magyar újságírás.

Miért nem rögtön RÁBASZTUNK?!
Nanya
@Őrnagy: Hatalmas egy idióta vagyol te !
Nanya
@Őrnagy: te beszélsz migránsokról ? Tízezrével jönnek be barom úr. Te beszélsz aki egy pedofidesz nyalója vagy? te beszélsz, tele vagytok buzikkal,drogosokkal,kedvenced erősen vonzódik más diktátorokhoz. számotokra az a jó ha ...Hülye vagy na, basszad meg.
Ne felejtsem ! TOLVAJOK IS VAGYTOK !
Tunes1106
Rühellem a fityuszt , de azért azunijó is egy mocskos gittegylet! Kiváncsi leszek az unijós elnök asszony ellenni vizsgálat mit hoz! Maj akkor mondhatunk véleményt az európai ügyészségről. Bár a nagy korrupciós ügyekben se lett semmi! Minek nekünk európai ügyészség van nekünk saját korrupt bíróságunk. Még egy népnyúzó sóhivatal a nyakunkra. Kolostor malacot buktatni és ki az unijóból, van élet nélkülük is. Teljesen agyament ötletei vannak a német parlamentnek is , mindenki számít csak a saját lakosság, ipar , kereskedelem tönkretétele megy itt.
Nanya
@Tunes1106: Te ,a jövőre nézve csak csak a gazdád elleni vizsgálatra legyél kíváncsi !
Mert LESZ !
Tunes1106
@Nanya: mellik gazdára gondolsz? Kinek a szekerét tolod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.