Nem hallgat tovább az iváncsai akkumulátorgyár, a korai cég az RTL Híradónak mondta el, mi volt az oka a tömeges elbocsátásoknak. A kereslet visszaesése miatt kellett elküldeni a munkásokat.

Mindent bevallott az iváncsai akksigyár – Ezért kellett igazából meneszteni majdnem ezer munkást

Az iváncsai akkumulátorgyár Fotó: RTL

A szakszervezet szerint több mint ezer embert érint a tömeges leépítés, ami az alkalmazottak 70 százalékát is elérheti. A cég közben azt közölte, hogy 609 kölcsönzött munkavállaló szerződését szüntették meg.

A cég közben azt közölte, hogy 609 kölcsönzött munkavállaló szerződését szüntették meg.

A döntést azzal indokolták, hogy az elektromos járművek iránti globális kereslet lassul, ami az akkumulátorgyártás csökkenéséhez vezet.

A RTL Híradó idézte Szijjártó Péter tavalyi megszólalását, a külügyminiszter akkor azzal érvelt az akkumulátorgyártók betelepítése mellett, hogy ahova ezek a cégek települnek, ott lesz majd munkahely, és ott lesz gazdasági növekedés – írja a hellovidek.hu.

Az LMP szerint a gyárnak vissza kellene fizetnie a több milliárd forintnyi állami támogatást, amit munkahelyteremtésre kaptak. Fónagy János államtitkár szerint ami Iváncsán történt, az a kapitalizmus velejárója – közölte az rtl.hu.

Forrás: rtl.hu, hellovidek.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
"a korai cég"
Bravó Propeller!
Az egész ország odavissza be van telepítve akkumulátorgyárakkal jó sok állami vissza nem térítendő milliárdokkal. És nem kell majd senkinek a rengeteg akkumulátorgyár azután persze amikor már beterítették szennyezéssel és magzatkárosító anyagokkal a hazánkat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@csak úgy...: majd titeket dug fel az EP, ha nem léptek egyszerre B+
KisTehen
@csak úgy...: fejlesztés alatt az érted, hogy új trükköket találnak ki a német autógyárak, hogyan basszák át a környezetterhelési vizsgálatokat?
nezelodo
@KisTehen: "2035-től csak elektromos autókat lehet eladni az eu-ban" Ne csak írj főleg propagandát, mert ha tájékozódnál is, ezen az álláspontján, már diszkréten finomított az EU is. Az pedig biztos nem tűnt fel, hogy az autókölcsönző cégek az első fellángolásban megvásárolt elektromos flottájukon már jónéhányan túladtak. Kezd valósággá válni a vicc is, hogy a kereskedők egy kutyát adnak ajándékba a megvásárolt elektromos autók mellé, hogyha lemerül az akksi, ne egyedül kelljen hazaballagni a tulajnak.
viccesvigságok
akkor most az menjen oda majd dolgozi akinek két anyja volt és havi 3 millát ajállanak neki. Lesz ebből is egy szellemépület mint a volt orosz laktanyákból meg lakásokból.2 biztonságiőrrel örizgethetik is
verőce21
Szerintem elektromos autóké a távoli jövő, ha majd műholdakról tudják tölteni hozzá az elektromos energiát...!

Addig is, a vízzel, ill. bontásából, hidrogén hajtással működő motorokkal próbálnak kísérletezni...! De semmiképpen nem ezek a mai akkumulátoros gépjárművek fognak elterjedni. Ez egy átmeneti megoldás...! :)
Yoda69
"A döntést azzal indokolták, hogy az elektromos járművek iránti globális kereslet lassul, ami az akkumulátorgyártás csökkenéséhez vezet."

Pontosan ezt vetitettek elore az elemzok 1-2 evvel ezelott. O1G es a slepp mindent erre tett fel, es vesztett. ha most kiszallnank akkor kb 2000 milliard bukoval megusszuk. Ha tovabb eroltetik a kovetkezmenyek belathatatlanok.
marcsak ezen elhibazott rossz dontes miatt is azonnal mennie kene az orbvan kormanynak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.