Magyar érdekeltségű orosz bankot is érintenek az Egyesült Államok minden eddiginél szigorúbb szankciói. A szankciókat az ukrán konfliktus miatt hozták Oroszország ellen.

A tiltólistára került Vnyesekonombank nem csak a magyar Dunaferr tulajdonosa, de a paksi atomerőmű bővítésére szánt hitelcsomagnál is ő az egyik ügynök. Egyelőre nem tudni, hogy az EU is tiltólistára teszi-e majd a bankot, de egyébként össze szokták hangolni a két listát az Egyesült Államokkal. Ha igen, az baj lehet a paksi bővítésnél.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Remélem elkaszálják az egészet, mert én csak jót akarok, még az "úgynevezett" "mi, magyaroknak" is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@rugacs: 12:42 A rendszerváltozás utáni gyárak megszűnésének okait most hagyjuk. (Tényleg, mert még ha igazad is van, elmúlt az az idő, azt már nem lehet visszahozni.)
A jelenről és jövőnkről van most szó.
Eddig éltünk az Eu "csecsén", és nem használtuk ki, most átevezünk egy másikra is... ahelyett, hogy talpra állnánk.
Mire vagyunk ma jók? 1. Siránkozásra, ... hogy mennyire elrontottuk a rendszerváltozást, meg az Eu-csatlakozást 2. összeszerelő üzemnek.. de már még erre se, mert még ezt is elrontjuk.. ja, és 3. nagymosásra. MIért, mit hittél? mire kell nekik egy veszteséges cég? no, ezekbe mászunk még mélyebbre a Paks II.-vel.
Nem várom a magyarázatodat. Amúgy megtisztelő, ha a Bajnaihoz hasonlítasz... :)
Nem akarom elrontani a délutánodat, szia :)
Desischado
Az égiek adják, hogy így legyen! Mert ha nem jön létre ez a gyalázatos, az országot hosszú évtizedekre eladósító tótum-faktum, azzal csak jól járunk! Egyébként is hazugovicsnak két dologra kell a hitel, egy: a saját hasznukra, a második: meg hogy a látszatot fent tudja tartani! Ha nem lesz meg a hitel, akkor villámgyorsan megbukik a maffia kormány! Adná az ég, hogy így legyen!
tivoli
@Desischado: ma, 14:50
nem járunk jól.
s ha meg is bukik a maffia kormány, az az erőmű bővítését nem befolyásolja.
Desischado
@tivoli: Dehogyisnem! Illegitim módon hozták tető alá ezt a paktumot, és ezért érvénytelen! Valamint, ha az orosz fél nem tudja teljesíteni a maga részét, azonnal érvényét veszti az egész! Akkor is, ha megbukik a kormány, amíg nem hívnak le az összegből, addig a szerződés nincs érvényben, az új kormány megtámadhatja! Vannak itt kiskapuk!
tivoli
@Desischado: ma, 17:31
Na görgesd szépen végig ezt a PDF dokumentumot, különös tekintettel a dátumokra és az utolsó oldalon lévő ábrára:

www.atomeromu.hu/download/4780/Befektet%C3%A9s%20a%20j%C3%B6v%C5%91be.pdf
evacica
@rugacs: Na te ügyeletes zseni, aki mindenhez értesz a fentiek szerint,te látod ragyogóan n világ helyzetét, a gazdaság politikát, az összefüggéseket a történelmet, szóval mindent, és nem akarod velünk tudattalanka megosztani csalhatatlan tudásodat. Hát nem szép dolog! Nem jelentkeztél még kormányunknál fő tanácsadónak? Ilyen láng eszekre van szükség, mert nincs belőlük elég, ezért kell ennyim feladatot ellátni szegény Lázár Janinak! Siess és segíts már be neki. Én meg csak reménykedem addig, hogy befuccsol valami mód ez a elfuserált költséges Paks II, ami csak kárára van az országnak, de azt is egy ilyen nagyon okos ember mint te döntötte el egy személybe, hogy ez kell nekünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.