Az Economist Intelligence Unit,  a világ egyik legnagyobb elemző és előrejelző intézete, Budapestet a világ ötvenedik legélhetőbb városának rangsorolta.

Az EIU a stabilitás, egészségügyi ellátás, az oktatás, a kultúra és környezet, valamint az infrastruktúra szempontjából sorolta be a városokat, így Melbourne megőrizte tavalyi első helyét, mi pedig öt hellyel előrébb végeztünk a ranglistán, Budapesttel.

Gondolhatnánk, hogy számos jobb hely van távoli vidékeken, de a világ második legélhetőbb városa, egyy karnyújtásnyira van : Bécs, amelyik így az egész kontinens legélhetőbb városa lett.  A felső tízes mezőnyben nyolc ausztrál, kanadai és új-zélandi nagyváros szerepel. Bécsen kívül a másik európai város ebben a csoportban a nyolcadik helyezett Helsinki.

Egyre jobb Budapesten élni
Helsinki – forrás: Wikipedia

A magyar főváros élhetőségi mutatói a száz pontból 88,9-et értek el, míg a legszörnyűbb helyen a világon – Damaszkuszban – ötven pontot értek el ezek a pontozott jellemzők.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equilibrium
Az attól függ, hogy a nyóckerról vagy a rózsadombról van-e szó? Mert ugye nem mindegy, hogy csapba xarni, vagy xarba csapni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
@csa-csa: ..könnyedén , mi ott lakunk a nyóckerben :)
Cukkini
Egyre jobb Budapesten élni? Hát még meghalni érte milyen jó.
Egyébként is két lehetőség van: Vagy meghalunk, vagy életben maradunk.
Persze örökké nem fogunk élni. Még én sem.
tivoli
Szó, ami szó, Damaszkuszban én se szívesen élnék, mert az mostanság nem életbiztosítás. Ha nem ezek, akkor azok, de valakik nagyon el akarják takarítani a föld színéről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.