"Európának nem kellene egy olyan kormányt finanszíroznia, amely aláássa a demokrácia sarokköveit" – írta a The New York Times internetes kiadásában kedden megjelent írásában Philip N. Howard, a CEU és a Washingtoni Egyetem professzora.

Howard kifogásolta, hogy miközben Magyarországon Európa leginkább ellenőrzés alatt tartott médiarendszere épül ki, az Európai Bizottság augusztusban egy csaknem 22 milliárd eurós gazdasági segítségnyújtásba egyezett bele. A szerző szerint Orbán Viktor miniszterelnök a választásokon sikert hozó jobboldali populizmust eszközként felhasználva önkényesen megleckéztette az ország sajtóját, amely a Freedom House szerint már csak részben szabad. 


Letaglozó karikatúra jelent meg Orbánról a New York Timesban
Edel Rodriguez karikatúrája a cikk illusztrációja, a NY Timesban.
A professzor a magyar médiaszabályozást részletesen bírálva következtetésképpen megjegyezte:  "egy olyan rezsim, amely olyan kemény a médiával szemben, mint ez, nem kellene, hogy ilyen nagyvonalú és feltétel nélküli támogatást kapjon".

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyember
A zemberek nem olvasnak (sem sajtót, sem könyvet). Max. a Blikket. Ott is többnyire csak sztárvilági pletykákat. Meg a gyilkosságokat. Meg azt, hogy ki-kivel-mikor-hol-hogyan. Országos(an) fogható rádió csak kurmánypárti. Ahol reggel-délben-este-éjszaka minden híradás túlnyomó része csak azt harsogja, hogy hány százalékkal lett több-jobb minden. Amely százalékok viszonyítási alapja mindig a (majdnem) nulla.
"15%-kal nőtt a textilipari kivitelünk Montenegróba!"
Ahová pl. tavaly szállítottunk egy konténer (mondjuk: 100 db.) gatyát. Az idén 15%-kal többet, tehát 115 darabot.
Hurrááááááááááááááá!
MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
prielle
Orbán háta mögötti rész egy kicsit túlzás, a többi stimmel!
nyanya001
Na igen, az EU az egyik fő ellenség, de a pénz amit ad,
az nagyon kell a haveri köröknek !
A kép élethűen ábrázolja !
világlátó
Talán ha meghallgathatnánk Drábik Jánost a pénzről, Magyarország EU. tagságáról, az államadósságról, a pénz kamtairól, az MNB. és az EU. pénzek kapcsolatáról, talán másként értékelhetnénk ezeket a milliókat.
Az Eu pénzek felhasználhatósága, elszámolási rendje, vajon javítja az ország fejlődését a fenntartható gazdaságot, vagy éppen csak anniyi és arra, hogy a jelen kizsákmányoló , gyarmatosított gazdaságot működtető globális érdekkörök profitja meglegyen.Már semmi köze a pénznek a teljesítményhez, az értékteremtő tevékenységhez. A pénz csak arra való, hogy az állam és az egyén egymásközötti viszonya , a függés az állanmtól születéstől a halálig megvalósuljon. Így élhet és működhet a külső pénzvilág visszafordíthatatlan befolyása és egy számító, totálisan erkölcstelen állampárti kormányzat hallgatólagos szimbiózisban.Mondhatnánk, nekünk már mindegy, úgy is elvesztünk. Dolgozni a közmunkában, tanulni az igen furcsa tankönyvekből, diplomával állást keresni, ha itthon nem akkor külföldön, taníttatási költségeket vagyvisszafitzetni, vagy ledolgozni, nem felemelő.Az sem elfogadható, hogy azok mit sem tudnak a mi életünkről, ne hergeljék az újságolvasó világot. Azt gondolom, többet tudnak ott rólunk mint mi itthon.
egyember
A zemberek nem olvasnak (sem sajtót, sem könyvet). Max. a Blikket. Ott is többnyire csak sztárvilági pletykákat. Meg a gyilkosságokat. Meg azt, hogy ki-kivel-mikor-hol-hogyan. Országos(an) fogható rádió csak kurmánypárti. Ahol reggel-délben-este-éjszaka minden híradás túlnyomó része csak azt harsogja, hogy hány százalékkal lett több-jobb minden. Amely százalékok viszonyítási alapja mindig a (majdnem) nulla.
"15%-kal nőtt a textilipari kivitelünk Montenegróba!"
Ahová pl. tavaly szállítottunk egy konténer (mondjuk: 100 db.) gatyát. Az idén 15%-kal többet, tehát 115 darabot.
Hurrááááááááááááááá!
MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!
apibafater
Amerika foglalkozon, a saját országával, ha kina nem adna pénzt , éhen halna az egész bagázs, látszatot igy könnyü fenntartani, miattuk sok millioan éheznek, ott vannak hol érdekük van, többi le van csinálva, ,,,
vörösfuvalat
@apibafater: Szépen elárultad,hogy a Kossuth rádión meg a Mtv1,2,meg Duna tv-én művelődsz.
Kicsit felvilágosítalak: ingyért.
Az amcsik vesznek Kínától egy halom árút olcsón. A felét kifizetik kp. a másik feléért adnak egy papírt amit állampapírnak hívnak. Amíg kedvük van addig fizetik az ért járó pénzt. Ha viszont " megsértődik"-mert mondjuk Kína eltapossa az emberi jogokat nem fizet semmit. Úgy csinálja mint a magyar kormány a magánnyugdíjpénztár 1600milliárd forintnyi államkötvényével. Összetépi. Oszt már nincs is. Kína meg ha megtanul vízen járni akár meg is támadhatja Amerikát.
Ennyi az éhenhalásról.Kíváncsi lennék ha Amerika nem venne meg ekkora mennyiségű árút Kína hogy tudná kezelni a hirtelen 20-30 %-al megugró munkanélküliséget.
pbalage
@vörösfuvalat: ez egy elég zagyva duma volt, esetleg némi gondolkodás javíthat rajta.
mondjuk az észak-koreaiak se fizettek a volvonak sem egy kanyi vasat sem.
zagyvaság.
pbalage
@vörösfuvalat: részedről ezt úgy érzem, hogy most egy érzelmi alapon kinyilvánított bajfelmérési kilátástalanságot juttattál eszembe, csak nem dolgoztad ki megfelelően.
Sok gondolatod van, ez pozitív, de azért szerintem ne dobálj össze mindent, persze elfér itt lefelé...
jó lesz ez, de gondolkodni való van még benne.
Desischado
Annak örülök, hogy kint egyre többen látják orbánc vezírt a valódi fizimiskájával, és természetével.
Törölt felhasználó
Nemzetszocializmus(nácizmus) ideológiai alapjai:

-Jobboldali (nacionalizmus) és baloldali (szocializmus) ideológiák összedolgozásával egy új világnézet létrehozása.
-A szakszervezeti rendszer megújítása, a munkások védelme.
- Németország helyreállítása, a létbiztonság megteremtése.
- Szociális demagógia (baloldali típusú jelszavak hangoztatása párhuzamosan a szélsőségesen jobboldali tevékenységgel.)
- antiliberalizmus, marxizmus-, kommunizmus-, bolsevizmusellenesség
- a zsidóság elleni fajgyűlölet a német/germán/árja felsőbbrendűségből (Übermensch, Untermensch) kiindulva.
- A vezetőben való feltétlen hit (Führerprinzip)
- A demokrácia korlátozása, ennek következményeként a nem együttműködő politikai pártok, szakszervezetek, és sajtótermékek megszüntetése
- szociáldarwinizmus (az emberi társadalomban is a legalkalmasabb csoportok (fajták, változatok) tudnak fennmaradni, életben maradni, szelektálódni)
- rasszizmus: az emberi rasszok közötti különbségek hangsúlyozása
- eugenika (a szociáldarwinizmusban megfogalmazott fajfejlődés „elősegítése”, az akadályozó tényezők „kiiktatása”)
- homoszexuális beállítottságú emberek iránti erőteljes ellenszenv; a homoszexualitás korlátozása, tiltása, és büntetése (homofóbia)
- a vallásszabadság korlátozása

Sajnos ezeket a fidesz és a jobbik együtt 99%-ban lefedi és nincs nagy bajuk egymással, sőt...:(

Előbb-utóbb ez fel fog tűnni más országoknak is.., mint most
prielle
@pbalage: Megtámadta "vörösfuvalat zagyvaságait", akkor mondja helyette a tutit! Ne a kormány szócsövein keresztül hallott zagyvaságokat, a saját gondolatait, tapasztalatait arról, hogy mitől, mennyire érzi a "Magyarország jobban teljesít" hatását!
Dr. Felipe
Hát csak 1 évre kellene elzárni a pénzcsapot és akkor kiderülne hogy megáll e a saját lábán a szaros kártyavár, melyet bőszen hangoztat a csuti gnóm.
Hellcat
@Dr. Felipe: 1 év bőven elég lenne ahhoz, hogy bedőljön az a kurvajólteljesítés...persze a fidesz ráfogná az Eura, hogy miattuk ment csődbe az ország.
világlátó
@ziziplanet: és @prielle Igen erre van szüksége az itt olvasnivalót, elgondolkodtatót kereső embereknek. Ha nem tudsz okos dolgot találni a könyvtáradban a számunkra, vagy ha nincs továbbgondolásra alkalmas , tapasztalati úton szerzett véleményed, jobb ha nem idézed a hazai médiából ömlő felemás, de leginkább a túlélésért nyalintós hireket.
/ csak számold össze a napi hírek forrását. 100 % -ban a fidesz szól hozzád./Mióta lekűzdhetetlen kíváncsiságot érzek a Drábik féle hírmagyarázatok iránt, azért meg kell vallanom, bizonytalanná lettem. Azt hiszem gyermeteg naivitással még mindig a kapitalizmus politikai gazdaságtana és a tudományos szocializmus korabeli tanait próbáltam visszaidézni, jól rosszul, mint mi itt sokan még rajtam kívül. Most hajlamos vagyok arra gondolni, mégiscsak van abban valami, hogy a 300 bankár, azaz magántőke tulajdonos jelentős befolyással van a világra. A gazdaságra, a társadalmak formálására, a kontinensnyi gazdaságok egymás közötti viszonyára. Lehet hogy Orbán Viktor ennek a befolyásnak a hatására teszi azt amit most már határozott nyíltsággal meghirdetett?
Mi itt Európa egyik nem éppen gazdag országaként, látva a legyengített Európa kiúttalanságát szeretnénk ebből kitörni, adósságainkat, amelyek - egyesek szerint - csak virtuális adósságok, szeretnénk lerázni, a hazai nemzeti össztermék több mint 10 % -át szeretnénk itthon tartani, a kvóták közé szorított gazdasági ágazatainkat újra talpra állítani, a beáramló európai árudömpinget a határainkon megállítani és ha lehet visszaküldeni, a hazai spekuláns importőrnek álcázott gazembereket likvidálni a kereskedelemből, stb.. Azt is olvastam valahol, mindehhez kell egy erős hazai gazdasági elit, erős befolyással a hazai politikára, hogy az előbbieket a kormány megvalósíthassa. Lehet hogy ez épül most nálunk?,. Az adósság tömeg több mint 5000 milliárd Euro, amit az USÁ .-ból áthozott fedezetlen, eladhatatlan értékpapirok jelentenek, soha vissza nem téríthető adósságok.Ha szabad folytatom.
világlátó
Mielőtt megvádolna bárki is, nem vagyok elragadtatva a mai ellenzéktől, de nincs is mit írni tőlük és róluk. Csak a Fidesz. Egyszerű hírolvasó magyar ember vagyok, aki szeretne nem agymosott , hülyén kimúlni ebből a világból. Érdekel a világ, azon belül Európa és azon belül Magyarország sorsa. Felelősen szeretnék gondolatokat megformálni, úgy, hogy lássátok kétségeimet, fogyatékosságaimat és őszinte érdeklődésemet véleményeitek iránt.
Szóval, lehet hogy jó úton járunk, csak még nem látjuk az utat. Csak azt látjuk, hogy itt valaki letérített minket az eddigi kitaposott útról. Fennakadunk a felcsúti polgármester millióin, meg a többi szerencselovag hirtelen meggazdagodásán, kiderülnek óriási korrupciós ügyletek, az olajszőkítéstől kezdve a hazai maffia csoportok gyalázatos működésén át a legmagasabb gazdasági és politikai elit csibészségeivel bezárólag.
Kiakadunk azon az arcátlan pimaszságon, hogy itt senkinek nem tartozik elszámolással senki, pedig állítólag van parlamentünk, igazságügyi szerveink, Pszáf és Isten tudja hány ellenőrző és elszámoltató és behajtó szervezetünk. A pénzt, amit ugyancsak Isten tudja hol és ki termeli meg úgy szórjuk mintha lenne mögötte reálgazdaság , reáljövedelemmel. Adók adók hátán és további adók jönnek, miközben az átlagjövedelem olyan amilyen, éás aminek az 50 % -a a vidéki átlagjövedelem.Az adósságokat, amelyeket a 3200 önkormányzat hordott össze könnyelműen és felelőtlenül, magára átvállalta az állam, azaz mi együtt. Ez a tétel több ezer milliárd. Honnan? mikor? Ki fogja ezt rendezni? Ha visszakanyarodunk az elejére, a válasz talán az lehet, hogy Kit érdekel, úgy sem fizetjük vissza. AZ EU. által megkövetelt hiánycél és az államadósság számait összehozzuk, elkerülve a büntetőpadra kerülést. A lényeg tehát az, hogy partizán harcot kezdtünk, ami nyerésre ítéltetett. Mert ugyan mit tesznek egy országgal? Az államcsőddel? De addig is, új államalakulat, új alaptörvény, / ez is változni fog az egészen biztos /Sajátos magyar út.
vörösfuvalat
@pbalage: Ok értem a kritikát. Akkor kezdjük a hatékonyságnál. Azt te is belátod,hogy nem mindegy hogy egy bizonyos nemzeti összterméket 360millió ember állít elő vagy 1,3milliárd. Az előbbi a hatékonyabb. Márpedig akkor annak az egy főre jutó nyeresége is több. Mivel technológiai területen még az amcsik vezetnek ha megharagudnának egymásra/beszüntetné a gazdasági kapcsolataikat/ szerinted melyik fél jönne ki jobban a történetből? Megmondom Amerika.Kína ha nem tudja produkálni az éves 7-10 százalékos növekedést egy halott ország. Ekkora növekedéshez meg fizetőképes vásárló erő kell. Ez meg csak Amerika vagy az eu.
Ha ezek nem vásárolnak Kínától bajba kerülne. Nincs semmi amit az amcsik vagy az eu. ne tudna gyártani amit Kína tud, kivéve a ritkaföldfémeket.Az pedig tudjuk ugyanolyan nyersanyag mint az olaj vagy a gáz vagy a réz.
coni
Valójában ezért nem Orbániának, hanem a magyar népnek van szégyenkeznivalója. 2Millió ember ennek még mindig tapsol.
Megfordítom: több milliót nem zavar annyira, hogy elmenjen (ellen)szavazni. Bárkire. Ennél rosszabb nem jöhet.
kata53
@Desischado: Az még jobb lenne, ha itt, helyben egyre többen és többen látnák meg orbán és bandája disznóságait!!!
kukac50
Orbán egy diktátor, aki a markát tartja a pénzért igaz sokkal kevesebbet kap mint évekkel ezelőtt amit kaptunk, az uniós szabályoknak meg az ellenkezőjét hozza törvénybe és az elosztásnál is ellenkező irányba cselekszik.
Nem oda jut el a pénz ahova eredetileg szánva volt,egy része Felcsútig jut.
bretagne
Mindenben igaza van Amerikának. Túl sokan mondják, hogy meg kell vonni a támogatást.
Ez így túl egyszerű lenne, mert a kormány tényleg megérdemelné, de az ország??? Mi nem érdemelnénk meg. Sajnos, hogy a szavazók többsége otthon maradt, amikor a választás volt. Nem mondom, jól kiszúrtak a szocikkal! Most aztán szívhatunk!
apibafater
@vörösfuvalat: Egy szerű te agyoniskoázott,,, nézz körül a világba, lehet te sokat olvasol, de én nem halgatok magyar rádiót, mert én aholvagyok nem jön be,
verőce21
Az erőszakos hatalmi Rendszerek felmentik az átlagembert a gondolkodás, a véleményalkotás mindig szellemi és jellembeli erőfeszítést követelő igénye alól. Ez nagy vonzerő a tömegek számára! :)
verőce21
@világlátó: (18:04) Amit utóbb írsz - jó meglátással -, nemcsak "sajátos magyar út", hanem különösen az egész Délkelet-Európai régiót jellemezi.

Amit megelőzően írsz, arra vonatkozóan pedig jó lenne, ha kialakulna az országban egy Horthy-féle nagyságos úr-cselédkönyves viszony, amely egyféle biztos foglalkoztatást jelentene, levéve az államról a mindenáron való "munkahelyteremtés" terhét. Mert látható, abból nem születik 1 millió valódi munkahely.
Ez a kapitalizmusba való átmenet szükségszerűsége. A kezdeményei már kialakulóban vannak, a nagybirtokosi bérlőrendszerrel megteremtődő bárói réteg formájában. Nem lehet, egyik napról a másikra kikiáltani a kapitalizmust, mert működésképtelen. Annak is fejlődési periódusai vannak. A nagybirtokosi rendszerből kifejlődnek majd az iparbárók, stb. Reméljük, ennek a rendszernek a teljes kiépüléséhez lesz 20-24 éve a Fidesz-korszaknak.

Az államapparátusban dolgozókból pedig lesz addig is a kisszámú polgárság - ami egyre gyarapodik remélhetően -, akiket Te utaztathatsz…:)
volvós
@apibafater: tegnap 15:50
" világba "..." halgatok " olyan schmittpalis vagy nyelvtanilag...
Hogy nem élsz itt, az nem azt jelenti, hogy mininum alapfokon
leiskolázz, föleg a magyar nyelvböl... Oszt ki nem sz@rja le, hogy
hol élsz ?? Nem tudsz hallgatni magyar adót ?... Primitiv egy
ember (?) vagy. ui. a világ minden pontján van internet, ahol az
ÖSSZES magyar adót lehivhatod... Na, akkor kritizálj más kommentelöt,
ha eljutsz a szintükre..Egyébként van 5-600 ezer olyan MAGYAR
ember, aki külföldön él, dolgozik...aki már elmenekült
apibafater
Látom meg maradtál a demagog hüjeségnél , ezért tart itt az országunk,,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.