James Foley és Steven Joel Sotloff után, lefejeztek egy harmadik civilt is a dzsihádisták, David Haines segélyszervezetnél dolgozó önkéntest. Ugyanott történt a lefejezés, ahol az előző két áldozatot is megölték, ugyanazzal a módszerrel, ugyanaz az a feltehetőleg brit származású elkövető tette.

A Mirrorban jelent meg a hír, miszerint David Cawthorne a harmadik nyugati túsz, akinek a kivégzését videóra vették. Őt 2013 márciusában rabolták el, Szíriában. A 44 éves segélymunkás 17 és 4 éves lányát hagyta hátra, Horvátországban. 

A mostani felvételen feltűnik egy újabb – feltehetőleg – angol származású – fogoly is, de az ő személyazonoságga még nem tisztázott. 

Egyes elemzők véleménye szerint, a dzsihádisták "be akarják húzni" a briteket is a háborúba, ezért most angol fejek következnek.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
Be kéne menne óriási nagy erőkkel ,lezárni ellenőrizni a határokat ,a légteret ,kijárási tilalom , menni házról házra ,lefegyverezni mindenkit , robbanóanyagokat begyűjteni aki ellenáll likvidálni ,aki kijön likvidálni . Nincs más megoldás sajnos :-(
Strong
Úgy vélem, hogy ezt ember nem lesz képes megállítani, mert nem "emberek nevében", hanem "allah" nevében ölnek. Tehát lesz mindig túlélő köztük, aki előbb-utóbb mozdul...
Ne felejtsük el, hogy a török ugyanezt tette velünk. (a lakosság 2/3 -a elpusztult)
Ez a legdurvább iszlám törekvés, és ez országhatárokon is átível, tehát az nem megoldás, hogy nem megyek oda.
Ja igen: Nem véletlenül írom azt, hogy ölnek. Ugyanis ők nem harcolnak, mert a harc azonos felkészültségű erők között zajlik, nem fegyvertelen újságírók, segélyszervezeti munkások, vagy éppen buszon ülő civilek-és állig felfegyverkezett terroristák között.

Amúgy az iszlám mohamed "prófétától" ered...nos mohamed egy fosztogató -rablógyilkos volt, aki rabolt, ölt, erőszakolt...stb..
Lényegében ugyanazt mint az IÁ.
tivoli
Megkérdezhetem, úgy halkan, hogy melyik országban történtek ezek a kivégzések?
tivoli
@dömdödöm: ma, 07:47
És kik voltak otthon, és kik mentek provokálni az iszlámot?
Ha a "másvallásúak" nem akarnának minden áron elsöpörni az ők Allahjukat, ha otthon osztanák Isten békés igéjét, Jézus szeretetét, ilyesmire nem volna ok.
Pont olyan ez, hogy addig hadonászok valaki orra előtt, amíg az szájon nem vág, aztán síránkozok, hogy milyen durva alakok vannak a világon.
Ezt mondatja velem a békés természetem.
dömdödöm
@tivoli: Hát én nem tudom sok nézőpont van és vélemény ,annyi biztos hogy
az új világ és az új világrennd ellen idítottak terrorista háborút és ez nem feltétlen csak amerika .Azt még nem kérdezte meg tőlük senki mi a bajuk vele konkrétan .:-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.