A sajtószabadság korlátozása mellett hozza szóba azt is, hogy lehet olyan a magyar választási rendszer, hogy a szavazatok 44%-a kétharmados parlamenti többséget ér.

Angela Merkel német kancellárnak nem szabad engedményeket tennie Orbán Viktornak az Oroszországgal szembeni egységes uniós fellépés érdekében – ezt a legnagyobb német ellenzéki párt frakcióvezetője mondta a dpa német hírügynökségnek.

Német ellenzék: Merkel csak ne tegyen engedményeket Orbánnak
Gregor Gysi elmondta, attól tart, hogy (a kancellár) megpróbálja beállítani Magyarországot az Oroszországgal szembeni arcvonalba, és ezért nem követel kiigazítást Orbántól a sajtószabadság korlátozásának ügyében.

A német politikust zavarja, hogy most Putyin és Merkel Orbánért vetélkedik, aki így kiválaszthatja a számára leginkább kedvező variációt. Szerinte Vlagyimir Putyin orosz elnök igyekszik szorosabban magához kötni uniós tagállamokat, és ezzel összezavarni Európát, hogy ne maradjon egységes a front vele szemben. Ugyanakkor Európában nem lesz béke és biztonság Oroszország nélkül, arról nem is beszélve, hogy Oroszországgal szemben sem.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
Sajnos egyet kell értenem a német ellenzékkel, mert ha netántán, véletlenül Merkel engedményeket tenne Orbánnak ismét belénk rúgna valami habonyi ötlettel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Herr Gysi! Giga like-t érdemel, nem egyet, ezret!
Pestilence
Igaza van Gysinek.

Mellesleg az is a németek érdeke, hogy az adófizetőik pénze ne a fideszes zsebekben landoljon.
Csizmás Kond
@bencemacska: Putyin az európának szánt gázat ezután is európának fogja eladni csak esetleg más csatornákon, és esetleg drágábban...és egyelőre nincs is lehetőség más gáz beszerzésre, szóval ne izgulj.
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 11:16

Nem izgulok, mert jelenleg nem keresleti, hanem kínálati piac van gázfronton!
kukac50
Az orrára kell koppantani Orbánnak, mert nem tartja be az uniós játék szabályokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.