Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke március 27. és április 1. között hivatalos látogatáson tartózkodik Vietnamban a Hanoiban megrendezett Interparlamentáris Unió 132. közgyűléséhez kapcsolódóan. A magyar miniszterelnök-helyettes vietnami partnerével, Hoang Trung Hai miniszterelnök-helyettessel folytatott tárgyalást, míg Latorcai János Nguyen Thi Kim Ngan asszonnyal, a vietnami Nemzetgyűlés alelnökével találkozott – tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI-t.

Havasi Bertalan közölte: a delegációt fogadta Truong Tan Sang vietnami államelnök. A találkozó során a felek érintették a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében biztosított, 100 főre emelt vietnami kvótát, a magyar kötött segélyhitelből létesítendő Vörös-folyó felszíni víztisztítómű projektet, és a szintén ebből a forrásból felépítendő Can Tho-i onkológiai kórház projektjét.

A tárgyalópartnerek áttekintették a további lehetőségeket vietnami szakemberek képzésére – ismertette Havasi Bertalan, hozzátéve: a vietnami fél örömét fejezte ki a Ho Si Minh-városi magyar főkonzulátus újranyitása kapcsán.

A delegációt fogadta Nguyen Tang Nhon bíboros, Hanoi érseke is. Ezt követően Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, és a Magyar Országgyűlés IPU-csoportjának képviselői találkoztak a Vietnami-Magyar Baráti Társaság vezetőségével.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na hulye magyarok! Most megint megtudtatok a nagy semmit, jo talalasban!
Milyen kvotat emeltek ? Eddig hany diak tanulhatott magyar osztondijjal Ma.o.-n? (Mostantol majd 100 fo), aztan milyen az a "kotott" segely, amibol egy viztarozo-tisztitot tudnak felujitani, es ugy mellekesen ugyanebbol az alapbol meg egy ONKOLOGIAI korhazat is felhuznak? (kotott segely: egy sima, egy ferkelt, egy sima...)

Most aztan mindent jol megtudtatok, csak azt nem, hogy MENNYI ez a penzosszeg, es hogy ki a rosseb dontotte el ezeket a beruhazasokat, es foleg, MINEK ALAPJAN?
Nem lett volna jobb helyen az a penz Ma.o.-n? Mintha nem kellene hosszu honapokat varni egy onkologiai szakvizsgalatra...

Na, fidesz fanok, meg most is azt allitjatok, hogy milyen praktikus a damil, meg a bevasarlokocsi? Hol van ilyenkor a csizmas, veroce, spu00, rugacs, meg a tobbi fideSS-berenc?

Nem kene errol kicsit tobbet megtudni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.