A magyar határzárral foglalkozott a The Guardian riportja, melynek kapcsán megkérdeztek szír menekülteket is, hogy ez mennyire fogja őket megakadályozni az illegális határátlépésben. Mint kiderült, semennyire – árulta el az a háború elől elmenekülő szír csoport, akikhez az újság riportere szegődött.

A menekültek szerint a görög-makedón szakaszon átkelni nagyon könnyű volt, de a magyar határon nehéz lesz. A felvetésre, hogy mi történik akkor, ha a kerítés majd megépül, egyikük - Mohamed Hussein, aki már nem először próbál átjutni a határon – azt mondta:

Szíriaiak vagyunk. Bármit meg tudunk oldani. Mi alkottuk meg az első írott nyelvet, szóval át tudunk jutni a falon. Ha áramot vezetnek bele, akkor felveszünk egy kesztyűt és átvágjuk a drótot.

Hussein azt is hozzátette: a magyarok így nem fogják megoldani a migráció kérdését. Ahhoz a valódi problémával kéne foglalkozni és megszabadulni az ISIS-től és Basár al-Aszadtól.

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Még itt sincsenek ,de már fenyegetőznek . Aztán majd követelik a lakást ,a pénzt ,orvosi ellátást , mecseteket csadort és a nők " körülmetélését"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
@nyanya001: Sőt, mivel tilos bort inniuk, ezért a kerítés mellé méterenként 1-1 üveg magyar bort tegyenek!
jancsipapa
Még itt sincsenek ,de már fenyegetőznek . Aztán majd követelik a lakást ,a pénzt ,orvosi ellátást , mecseteket csadort és a nők " körülmetélését"
lópicigáspár
Ha ilyen okos, menjen haza és szabaduljon meg tőle otthon!
Freewolf
Ahááááááááá! Paks II akkor a kerítés miatt épül!
okina48
@lópicigáspár: Nekem ma volt szerencsém belefutni egy 150 fős/kb/ hordába a debreceni állomás aluljárójában.A többi fehér emertel együtt az aluljáró falának lapultam,és bizony elkapott a félsz,de nagyon !Csak hadd építsék azt a kerítést!
Anna Mária
@okina48: Úgy kell neked, félj csak, ne legyen egyetlen nyugodt pillanatod se, járj csak a falhoz lapulva tele gatyával.
Aki a háború elől menekülő embertársait "hordának" nevezi, nem érdemel mást.
lópicigáspár
@okina48: És ezt most miért nekem címzed? 30 km-re lakom a Szerb határtól és 300 méterre a romántól!
okina48
@Anna Mária: Nem a félelemtől lapultunk a falhoz,hanem nem volt más választásunk,mivel nem ember módjára özönlötték el teljes szélességében az aluljárót !Kívánom neked,hogy sok hasonló élményben legyen részed!Igenis horda!
okina48
@Anna Mária: Amúgy annyira szánni való menekültek voltak,hogy egyiknek sem hiányzott az okosostelefon a kezéből!
1magyar
@Anna Mária: Remélem te azért tevőlegesen is segítesz rajtuk és befogadtál már egy-egy családot közülük és eltartod?
Anna Mária
@1magyar: Nincs közöd hozzá, hogy élek én.
Ahhoz viszont közöd van, hogy Magyarország aláírta a Menekültügyi Egyezményt és az abban foglaltak kötelezőek rá nézve, valamint az ország EU-tag is, tehát köteles együttműködni a többi tagországgal, nemcsak a hatalmas támogatásokat kell a többi tagállamok adófizetőitől bekaszálni. Ahhoz is közöd van, hogy Magyarországról több százezer ember menekült el a különböző krízisek, politikai helyzetek következtében, akiket nagy jóindulattal, segítőkészséggel fogadtak be a világ minden táján. Nemcsak kapni, hanem adni is tudni kell.
okina48
@Anna Mária: Miért irígyelném?Elég nekem ez az egy,de engem nem is tartanak el ingyen!Enyhén szólva kissé irritáló,a viselkedésük meg kritikán aluli,de lehet a tiédtől nem tér el,azért véded ilyen foggal -körömmel!Vita részemről lezárva!
okina48
@Anna Mária: Befogadtak benneteket ,hogy elvégezzétek azt a munkát,amit ők aranyért sem!
Anna Mária
@okina48: Több százezer honfitársadat tartották el jó darabig, amikor nyugatra menekültek, és nem nevezték őket hordának. Nem tettek megjegyzéseket, ha a menekülteknek esetleg volt egy-egy jobb karórájuk.
Ja, igen, apró különbség, hogy a nyugati országok civilizáltak, nem úgy mint most Magyarország, ahol lépten-nyomon gyűlölködéssel és a segítőkészség teljes hiányával találkozik az ember.
Anna Mária
@okina48: 22:14 Nem világos, kit értesz "ti" alatt, meg milyen munkáról beszélsz.
Persze mindegy is.
okina48
@Anna Mária: Nekem nem honfitársam senki,aki a bajban cserben hagyja a hazáját!Nekem csak sűlyedő hajóról menekülö patkányok!
soljanka
Az én szír fogorvosom nagyon szépen megcsinálta a fogaimat.
Ok. Nem volt olcsó. De ahol lehetett, ott faragott a költségeken.
Értem én a félelmeteket, de úgy gondolom, hogy nem előítéletekből kéne táplálkozni.
Ezek az emberek menekülnek a halál elől. Ti is ezt tennétek. ha nem magatokért, akkor a gyerekeitekért.
Sokszor én sem értem a muszlimokat, de ez nem az ő hibájuk, inkább az én tudatlanságomból ered.
Meg a vallási baromságokbó/túlkapásokból, amit a kersztények is elkövettek. Sokszor. De ez nem jelenti azt, hogy én ne legyek ember, és ne adjak esélyt nekik.

(A demagóg "fogadj be egy családot" válaszokat mellőzzétek kérlek.)
Anna Mária
@okina48: No igen, ezek szerint már a disszidensekkel is bajod volt.
Most pedig azokkal, akik az EU más tagországaiban vállalnak munkát, és milliárdokat küldenek haza az otthon maradott, nagyon szegény rokonaiknak.
Elképzelheted, mi lenne, ha a sok százezernyi ember mind hazamenne és megjelenne a munkaerőpiacon. Nagy bajok lennének, hiányozna az országnak az általuk hazaküldött hatalmas összeg, valamint nem lenne számukra semmilyen munka, vegetálhatnának ellátatlanul. Mindezt attól függetlenül, hogy te kit tekintesz honfitársadnak és kit nem.
kamazuka
Egy bevándorló nagyon leegyszerűsítve egy nap egy dollár hasznot hozna az államnak!

Jelentkezzen aki szereti a dollárt!

Jó jó tudom,Felcsúton a Rubelt szeretik.Hát izlések és...
soljanka
@okina48: Én, mint patkány napmintnap bizonyítom, hogy vannak intelligens, okos, dolgos, becsületes magyar emberek. És még jópofa is vagyok. :) Meg cuki és szép és szerény. Meg kedves.
Ezért állom meg a helyem külföldön. És "viszem" a magyarok hírét.
Én, a patkány.
Te meg fossál csak a bevándorlóktól.
Anna Mária
@soljanka: Én is meg szoktam állni a helyem külföldön, nemcsak baromi jól dolgozom, de még jó is a kedvem közben. Igaz, a magyarországi helyzetre vonatkozó kérdéseket nem mindig tudom megválaszolni, nem szeretek ugyanis kínos, és a civilizált világban élők számára érthetetlen dolgokat mondani.:)
soljanka
@Anna Mária: Erről van szó! A civilizált világ "patkányiról" :)
Anna Mária
@soljanka: Hja, hogy mi arról a magyar süllyedő hajóról! :)))
okina48
@soljanka: Szíved joga,hogyan gondolkodol.Márcsak a fogorvosod okán is!Nekem nincs semmi bajom velük,csak máshol keressék a boldogulásukat.
Akiknek az élete van veszélyben,azokat karolja fel a nagy igazságtevő USA,hisz minden felfordulást ők generáltak!Az amcsik amúgy is egy szedett-vedett népség,megfér még ott ez a katyvasz,ami most nekiindult a világnak!
Azt kellene már megérteni,hogy az iszlamistáknak küldetésük a kereszténység eltörlése,és az emberélet sem szent a szemükben.Be lehetne fejezni ezt a kirakathumanizmust amíg végképp nem késő!Ideje volna észrevenni,hogy nagy sz@rban vagyunk elvtársak!
okina48
@soljanka: Bárhol csak hazátlan betolakodó vagy,ha fejre állsz is!Nem véletlenül vizsgálja felül minden befogadó ország a bevándorlási politikáját!Elege van belőletek mindenkinek!Nagyon igaz,hogy gyáva népnek nincs hazája!
F_Viktor
@jancsipapa: Írod:
"Még itt sincsenek ,de már fenyegetőznek"

Ők nem fenyegetőznek, ők menni akarnak tovább ebből az országból!
Őket fenyegetik a hozzád hasonlók!
soljanka
@okina48: "Az amcsik amúgy is egy szedett-vedett népség" Ebben igazad van: egész Európa, Ázsia, Afrika képviseli magát.Jó nagy katyvaszt generáltak. Még magyarok is vannak ott. Meg leszármozattaik. Aki meg nem tartotta be a törvényeiket, az jött Magyarországra - Endi Vajna cumbájspíl.
A vallási fanatizmus - pl.:az egykori keresztesháborúk, vagy a mai önmegváltó Jehovák, esetleg a bolond űrhajós szcientológusok- nem magyarázhatók emberi normákkal, mint ahogy az iszlám túlkapásai sem.
F_Viktor
@okina48: Írod:
"Nekem ma volt szerencsém belefutni egy 150 fős/kb/ hordába a debreceni állomás aluljárójában..."

Te láttál és megijedtél 150 menekülttől.
Én a télen 2,5 hónap alatt több ezerrel találkoztam, beszéltem velük. Nem féltem. Félelmed a lelkiismeretedből adódik!

Bp-en több aluljáróban mentem már szembe az "árral", mégsem hordáztam le őket.
Az okostelefonokról is felvilágosítanálak. Magyarországon keresztülutazó menekültek 80-85 százalékának van Nyugat-Európában élő rokona, ők küldték nekik haza a kint megkeresett pénzüket (hoppá! Nem segélyből élnek!), e nélkül nem tudnának MEGSZÖKNI(!) az IS és a Tálibok elől, s eljutni az EU-ig!
Ezért ne legyen a lelkedben irigység!

Írod:
"...engem nem is tartanak el ingyen!"

Őket sem neked kell eltartanod, elég neked eltartanod az állandóan éhes magyar állam-maffiát.

Írod:
"Akiknek az élete van veszélyben,azokat karolja fel a nagy igazságtevő USA,hisz minden felfordulást ők generáltak!"

Tőled is megkérdezem, eddig egyik hozzád hasonló mély-érzésű magának magyarnak valló rasszista ...tól nem kaptam választ:
Mondj olyan USA által indított háborút a 80-as évek után amire nem adott felhatalmazást az ENSZ BT??

Írod:
"Nekem nem honfitársam senki,aki a bajban cserben hagyja a hazáját!"

Gratula, véleményemet az ilyen emberről nem tűri el a fórum moderátora...
soljanka
@okina48:
Halvány lila fingod nincs arról, milyen klassz dolog elismert magyarnak lenni.
És ahogy elnézem: nem is lesz.
Amúgy bocsi: nem szándékozom/ szándékoztam nemzeti érzületedbe taposni.
Én tiszteletben tartom mások hitét.
F_Viktor
@okina48: Írod:
"Bárhol csak hazátlan betolakodó vagy,ha fejre állsz is!"

O'szt mégis nagyobb megbecsülésben élnek ott a letelepedni vágyók, mint ebben a gecik irányította országban.
Pl. nem nevezik a külföldit betolakodónak!
F_Viktor
@soljanka: Írod:
"Én tiszteletben tartom mások hitét."

Ez részéről nem hit, hanem ... (köpnöm kell!!!)...
okina48
@Anna Mária: @soljanka: Beszélhettek akármit!A bajban elhagytátok a határokat,erre még büszkék is vagytok,sőt nem átallottok visszaköpködni!Minden erkölcsi alapot eljátszottatok,hogy magyarnak nevezzétek magatokat.A véleményeteket is az új határokkal kapcsolatban kellene hangoztatni!
Anna Mária
@soljanka: Na ezen jót kaczagtam, hogyaszongya: "Bárhol csak hazátlan betolakodó vagy,ha fejre állsz is!"
Ez is egy micsoda kishitű, önbizalomhiányos magyar mítosz!
okina48
@F_Viktor: Ha neked elég háborúk kirobbantásához,hogy az ENSZ BT rábólintott,akkor erről tényleg felesleges további szót pocsékolni.Ne zavarjon,hogy a hadiipar lélegeztetőgépe minden egyes háború,vagy bármilyen konfliktus generálása Az se zavarjon,hogy Amerika soha nincs fegyverpiac nélkül!
soljanka
@okina48: Milyen bajról beszélsz, drága???
A gazdaság dübörög, a rezsicsökkentés ezreket hagy a pénztárcában, az ország fantasztikusan fejlődik, épülnek a stadionok, a metrók, az autópályák, minden gyerek jól tud lakni, senki nem éhezik, mindenkinek van munkája, akinek nincs, az közmunkásként szuper jól keres, szóval minden szép, jó és tökéletes!
Én szerencsétlen meg elmentem ebből a kánaánból. (:
És minden este megköpködöm magam, hogy milyen hülye vagyok. ( nem)
A te erkölcsi alapjaidat meg nagy ívben leszarom.
Énmeg a halódó nyugati demokráciában próbálom
soljanka
@Anna Mária: Ez a legjobb kifejezés : MÍTOSZ :)
okina48
@soljanka: Gratulálok!Kivétel erősíti a szabályt!Mások hitét én is tisztelem!Tisztes távolból!
soljanka
@soljanka: folyt. szóval a halódó nyugati demokráciában próbálom emberi mivoltomat megélni. Inkább több, mint kevesebb sikerrel.
Anna Mária
@okina48: Bocs, én még nem hagytam teljesen el, egyszer visszamegyek a maradék cuccomért. Már ha megengeded.
A bajt te csináltad Magyarországon, meg a hozzád hasonló csököttek, hát másszatok ki magatok belőle az én segítségem nélkül, meg a többi hatszázezer kivándorló nélkül.
Az, hogy ki nevezi magát magyarnak, nem a te döntésed függvénye egyébként, ilyen dumával csak hülyét csinálsz magadból.
Nincsenek új határok, ha nem vetted volna észre.
soljanka
@okina48:" Mások hitét én is tisztelem!Tisztes távolból!"
Majd én is "tisztes távolból" fogom nézni, amikor neked kell menekülnöd.
Mert fogsz. Hamarosan. És nem a muszlimok miatt. Hanem egyes muszlimokhoz hasonló vakhited miatt.
Én meg majd hátradőlök a fotelben, és nyomok egyet a tévé távkapcsolóján...
Anna Mária
@soljanka: Én meg telefonszámot fogok változtatni, amikor jönnek majd a menekülő magyarok és a magyarságunkra apellálva nálam próbálnak menedéket kérni.
F_Viktor
@okina48: Nem csalódtam, példát te sem tudsz említeni, csak nyomod a szokásos USA ellenes, valóságtartalom nélküli demagóg szöveget.

Azért felvilágosítanálak mekkora blődséget eresztettél meg:
Éppen azért, hogy ne történhessen meg az amit hazudsz, az ENSZ BT (a békét és biztonságot érintő ügyekben hoz határozatokat!) 5 állandó tagországból áll melyek VÉTÓJOGGAL rendelkeznek MINDEN kérdésben!
Az 5 állandó tagország mellé 2-2 évre a közgyűlés további 10 tagot választ a BT-ba.
Az ENSZ-nek több, mint 190 tagállama van.

Ez a probléma veletek mély-magyarokkal, nagyon hiányos ismeretekkel rendelkeztek.
Tátott szájjal nézitek az Echo tévét, az ott megszólaló, magát szakértőnek tituláló - egyébként sehol nem ismert - történészt, közgazdászt, s másnap teli szájjal üvöltözitek a nagyvilágba a sületlenségeket.
Ti akarjátok megmondani, hogy Magyarországon ki a magyar, ti, akik a sötétben, tudatlanságban, átverve éltek, gondoljátok, hogy mindenki fölött álltok ebben az országban. Közben ti okozzátok ennek az országnak a legnagyobb kárt. Nem csak most, a múlt században is derekasan kitettetek magatokért. Most, mikor végre Európában is elismert ország lehetett volna Magyarország, újra azon ügyködtök, hogy egyre mélyebbre, egyre kivetettebbé tegyétek!
Gratulálok!
okina48
@soljanka: Tedd azt!A hsz.téged minősít!
No comment!
soljanka
@Anna Mária: Én barom állandóan írom, fordítom az önéletrajzokat, motívációs leveleket. ( persze "hazaszeretetből", ingyen)
Amúgy szívesen teszem, de amikor előjönnek a "hazamegyünk, ha a Jobbik..." meg a " eljöttünk, mert a komcsik/libsik...stb" dumával, akkor sajnálom, hogy nem mentem le inkább egy jó kis karate edzésre, vagy futni, vagy bármi mást csinálni a kibaxott életrajzuk fordítása helyett.
soljanka
@F_Viktor: Ne fáraszd magad. Nem érti. Nem azért, mert nem akarja. Nem tudja.
okina48
@Anna Mária: Amikor az érveket felváltják az értelmetlen,primitív vagdalkozás,akkor nincs értelme a további kommunikációnak!
Jó éjt!
soljanka
@okina48: Szerencsére minősít a hozzászólásom. Azért szólok hozzá. :)
okina48
@soljanka: Kínodban azt sem tudod már,hogy mit hordjál itt össze!
Anna Mária
@soljanka: Én már felhagytam ezzel, fordít meg fogalmaz ezeknek a nagyhalál, főleg akkor, amikor úgy kell kiszedni belőlük, miféle munkatapasztalatuk volt, mert persze a saját életrajzukat sem tudják a saját anyanyelvükön megírni, nemhogy egy motivációs levelet. Miközben interjúvolom a delikvenst a saját életének eseményeiről, löki a "gyurcsány"-t meg a "na majd a jobbik rendet fog csinálni"-t.
Most már kizárólag nagyon jó, régi ismerősök gyerekeinek vagyunk hajlandók bármiben is segíteni és természetesen romáknak. Nekik nagyon érdemes, mert ha kiszabadulnak Magyarországról, szárnyakat kapnak attól, hogy nem cigányozzák többé őket. Jó látni.
Anna Mária
@okina48: Nem láttam, hogy lettek volna érveid, csak a primitív vagdalkozásaidat tetted közzé.
soljanka
@okina48: Nem szoktam kínlódni. Inkább szórakozom a sok egyszerűn.
Anna Mária
@soljanka: Kedvenceim közé az a kérdés tartozott: és hol van itt magyar iskola? És ha nincs, akkor hogyhogy nincs?
Csodálom magamat, hogy nem dobtam el az agyamat jó messzire. :)
okina48
@Anna Mária: Örülök,hogy megtaláltad a hozzád illő társaságot!Szárnyalj velük! Már nem csodálkozom,hogy nem zavarnak a kicsit feketébbek sem! A devla áldjon meg!
Anna Mária
@okina48: Nem, valóban nem zavarnak a nagyon feketék sem. Sok barátom, remek kollégám is van köztük, nagyon jó fejek, okos, szabad emberek.
A sárgák sem zavarnak, de a lilák sem. A baltával összeszerelt magyarok viszont nagyon.
okina48
@Anna Mária: Hasonló a hasonlóhoz,vagy zsák a foltját!Ahogy tetszik!
1magyar
@Anna Mária: Arra gondolsz, hogy mikor majd menekülünk a muszlimok elől?
okina48
@1magyar: Biztos elég sötét ahhoz,hogy ne bántsák,vagy esetleg ez is belefér a gigaliberalizmusába!Ő csak a magyarokat nézi le,amúgy minden nációval jól elvan!
Anna Mária
@1magyar: Amikor a saját terrorotok elől menekültök.
Anna Mária
@okina48: Valóban: rettentően viszolygok a gyűlölködő nemzethy magyaroktól.
okina48
@Anna Mária: Én meg a beképzelt,önelégült romáktól!
F_Viktor
@okina48: Közben a lényeg lemaradt:
Az ENSZ BT 5 állandó tagjai (emlékezz, mindegyik VÉTÓJOGGAL rendelkezik!!!):
Franciaország, Nagy-Britannia, Oroszország, USA, Kína.

Tehát azt állítod a többi USA ellenes provokátorokkal egyetembe, hogy Kína és Putyin a USA hadiiparán keresztül "lélegezteti" az amerikai gazdaságot? :-)))

Közben találtam tőled egy másik hazugságot:
Írod:
"Azt kellene már megérteni,hogy az iszlamistáknak küldetésük a kereszténység eltörlése,és az emberélet sem szent a szemükben."

Honnan az iszlámi tudásod? kuruc.info, Echo TV?
soljanka
@F_Viktor: Ráadásul le van maradva, hiszen Vona-Cuki Gábor pont az ellenkezőjét állítja:
"az iszlám az emberiség utolsó fénysugara a globalizmus sötétjében"
Akkor most nem akarjuk beengedni a fényt?
1magyar
@Anna Mária: Érdekes az USA-ba vízummal lehet menni, Európába meg teljes ellátást várnak az afrikai menekültek miközben az őslakosság éhezik.
F_Viktor
@soljanka: A cuki párt mondandója az éppen aktuális széljárást követi...
Anna Mária
@1magyar: Értem, neked az Afrikából érkező menekültekkel van problémád, akikről azt képzeled, hogy teljes ellátást várnak. Gondolom, soha egyet sem láttál közülük, nem beszéltél velük.
Az Ázsiából, Közel-Keletről származókat nem is említed, ki tudja, miért.
1magyar
@Anna Mária: Csak kifelejtettem őket, azokat sem látom szívesen a pénzemen.
Anna Mária
@1magyar: Ahogy gondolod.
De majd ne csodálkozz, ha téged sem lát senki szívesen, ha menekülnöd kell.
F_Viktor
@1magyar: Írod:
"...azokat sem látom szívesen a pénzemen."

Neked egy filléredbe nem kerülnek a Magyarországot tranzitországnak használó menekültek.
Az EP biztosította 2020-ig a migrációra és határőrizetre elkülönített forrásokat 2,4 milliárd euróban!

Ha már annyira figyeled, hogy hová kerülnek az adóforintjaid, akkor nézz körül pl. Simicskánál, Nyerges Zsoltnál, Garancsinál, Mészáros Lőrincnél, a Continentálos Sántánál, Andy Vajnánál, vagy Orbán vejénél, hogy csak a legnagyobbakat említsem!
Náluk fejenként 10 milliárdos nagyságrendű közpénzt találsz.
mate03
@okina48: Ugye van neked testvéred?Mert egyedül, ekkora marha nem lehetsz!
jancsipapa
@F_Viktor: Az a gond ,hogy az első adódó alkalommal takarítják őket vissza hozzánk . Persze ,hogy rajtunk csak átmenni akarnak ,mert erre vezet az út a jobb világ felé .De a "jobb világ " úgy néz ki ,hogy megtelt ,és ha ló nincs ...
Dr. Felipe
Hát az tudjuk hogy semmit nem old meg a kerítés de az építés és a lebontás is zsíros üzlet a haveroknak. El lehet rá szórni 2x22 milliárdot. Már megérte, nekik.
1magyar
@F_Viktor: Az unio beszedi azt tőlünk bőven, ne ringasd magad abban, hogy nem te fizeted azt is.
Az utóbbiaknál természetesen egyetértek veled, mert amit kapunk az uniótól a feladott termelőcégeinkért,piacunkért, azt is a kormány csókosai nyúlják le.Nekünk meg munkahely híján havi 22 ezer ft segély jut.
Ebből ki akar négereket stb. menekülteket vendégül látni.
1magyar
@Anna Mária: Menjél te oda ahonnan jönnek (talán majd békeidőben) majd meglátod mit kapsz tőlük!
Anna Mária
@1magyar: Én voltam Szíriában is, Afrikában is stb., mindenhol remek embereket ismertem meg.
okina48
@mate03: .Aljas eszközökkel játszol,így erre kényszerítesz engem is!
Igen!Volt testvérem súlyos betegségben fiatalon meghalt.Kívánom neked és az összes szerettednek,hogy még ma találkozzatok vele!Aljas patkány,akinek semmi sem drága,hogy kiélje beteges hajlamát!
okina48
@Anna Mária: Meg még a Holdon is jártál,ugye? Ha lúd,hát legyen kövér! DDD
Anna Mária
@okina48: Nem, a Holdon nem jártam. És nem én vagyok az egyetlen olyan ember, aki sok helyen járt a világon a munkájából kifolyólag. Nem kell ezen csodálkozni, és irigyelni sem kell, buta megjegyzést tenni is teljesen fölösleges.
okina48
@Anna Mária: Igen tudom,vannak ilyen munkák,ahol sok ilyen -olyan emberrel kell összejönni és oda kell menni,ahova a munka megkívánja!Hallottam már ilyet.Sajnos én egy nagyon szimpla emberke vagyok,voltam,akinek csak napi max. 1 órát kell utazgatni.Nem vagyok utazó nagykövet sajnos!
Anna Mária
@okina48: Nem hiszem, hogy attól szimplának kellene magad nevezni, hogy egy órát utazol naponta. Éppen elég fárasztó az, és sok napot tesz ki egy évben.
F_Viktor
@jancsipapa: Írod:
"Az a gond ,hogy az első adódó alkalommal takarítják őket vissza hozzánk "

Az elmúlt 1,5 évben Magyarország továbbpasszolt az EU-ba kb. 60 ezer menekültet.
Ebből mennyit küldtek eddig vissza?
S mint írtam, ezek a menekültek az albánok és koszovóiak kivételével mind Görögországon keresztül léptek EU-s területre.
okina48
@Anna Mária: Úgy látom humorban nem vagy penge,pedig az nagy hiányosság!Dehát senki nem lehet teljesen tökéletes!
F_Viktor
@1magyar: Írod:
"Az unio beszedi azt tőlünk bőven, ne ringasd magad abban, hogy nem te fizeted azt is."

Ezt nem gondolod komolyan, te azért ennél több tudással rendelkezel.
Azt is tudod, hogy Magyarország az uniós elosztás nagy nyertese, nálunk csak egy hangya bajusznyival jár jobban Litvánia.
Az EU-s befizetéseinknek 6,37-szeresét kapjuk vissza!
Ez minden magyar koponyára (még a külföldön dolgozókat is bele számolva) kb. 720 ezer forintot jelent:

wapbooks.tuti.hu/kepek/eu_koh_1.jpg
wapbooks.tuti.hu/kepek/eu_koh_2.jpg
1magyar
@F_Viktor: Valóban a számok ezt mutatják de mögötte a tönkretett gyáraink vállalkozások értéke nincs megszámolva.
Freewolf
@1magyar: Valamint a kiesett bevételeink sem! Arról a romboló pestisről, amivel az EU tagság jár, már ne is beszéljünk!
1magyar
@Freewolf: Én mindezek ellenére inkább ide tartozom, csak normális feltételekkel. Ne gyarmati sorba süllyesszenek le.Ez pedig a felelős, okos politikusok dolga lenne.
Ez a felhígítás a bevándorlókkal nem tetszik.Amerika is mindig forrong ez ügyben.
36
Most dühöng az EU, mert nem küldhetik vissza a menekülteket. Kérdem én. Hogyan lehet demokratikus az EU, amikor egy csoportnyi ember dönt önálló nemzetek ügyeiben? Az élen a vén félkegyelmű Junckerrel.
Freewolf
@36: Annyira idióták, hogy az már fáj! És persze dühöng a diktatúra, mert önállóan az EU-ban már szinte semmit nem lehet tenni!
karma1
@soljanka: 00.13-ra: Hagyd a fenebe okina-melymagyart,... Azt se tudja, mirol beszel? Nem tudja, milyen jo az, ha valakit a teljesitmenye alapjan EMBERNEK es egyenisegnek ismernek el... Neki ebben Ma.o.-n sohasem lesz resze, o vigan fizeti - mar ha fizeti? - a 297 -fele adot, (persze a 10 %-os rezsicsokkentessel megspekelve!), rajta gazdagszik a here habony, meszaros, meg a tobbi lehuto, de o megmarad MELYMAGYARNAK, aki nem hagyja a hazajat cserben!

En viszont akin tudok, segitek, mert rajtam is segitettek!!! Ilyen egyszeru!...:o))
F_Viktor
@1magyar: Írod:
"Valóban a számok ezt mutatják de mögötte a tönkretett gyáraink vállalkozások értéke nincs megszámolva."

A számokat kell nézni...
DE! Nem az EU tehet róla, hogy pl. bajban a makói hagymások, mert valamilyen módon elöntötték a magyar piacot olcsó kínai fokhagymával, annak ellenére, hogy az EU ezt meggátolandó, büntetővámmal sújtja a kínai mezőgazdasági termékeket is.
Másik példa, a cukorrépa termelők 6 évig kiemelt EU-s támogatásban részesültek (a tejtermelőkkel egyetemben), ezzel segítve őket vállalkozásaik profiljának megváltoztatását. A 6 év eltelte után derült ki, hogy aranyos magyar mezőgazdászaink a kiemelt támogatást felélték, s mélymagyarjaink támogatásával kimentek az utcákra EU ellenes mondatokat skandálni.

Nem tudom, azzal tisztában vagy, hogy az általad is támogatottak miért lettek hirtelen csendben?
Elárulom. 2013 novemberében növekedett a cukorrépa termelők nemzeti kiegészítő támogatása, 2014-es igénylésekre kaptak 36 milliárd forintot, amit az idén megtoldottak újabb 13,7 milliárd forintocskát!
Más: BKK, BKV járműbeszerzések. Még unokatesó Vitézy Dávidkának is felajánlotta az EU, hogy plusz pénzt kap ha magyar, vagy Magyarországon gyártott, összeszerelt járművekkel korszerűsít. Mi lett belőle? Ugye, mennyire mocskos ez az EU?

Ezeket miért nem kürtölitek szét az utcákon, tereken, fórumokon? Azért, mert ti csak az EU és USA ellenes szerepben érzitek jól magatokat, kisded játékaitokért feláldozzátok Magyarországot és a magyar népet!
36
@Freewolf: Az is kemény, hogy most bukkannak elő, amikor helyzet van, azok a megállapodások pl. Dublini, amelyek tudatában(bár szerintem a libsi kormány, le se ...-ta annak idelyén, amikor az EU-ba beléptünk, csak jöjjön a pénz) lehettek. A közembernek, fogalma sincs(bár szerintem, most nyílik már a szeme, egyeseknek) hogy milyen jól felépített diktatúra az EU. Addig volt ez mese szép dolog, amíg az emberek eltátották a szájukat, egy új játszótér, vagy buszmegállók avatásakor. Pár éve, egy polgármester nagyon megharagudott rám, amikor azt mondtam neki, hogy mindenre ad az EU pénzt a falvaknak, ami külsőség és választást lehet vele nyerni, viszont sem munkahelyet, sem magasabb fizetést nem ad. Arra meg méginkább ki akadnak, amikor azt említem, hogy a Magyar állam, egy fillérrel sem járul hozzá még ezekhez a látszat dolgokhoz sem, csak a külföld. Persze, mert Magyarország az intézményeivel, mutyijaival, minden létező adó pénzt képes elszórni, ellopni.
36
@F_Viktor: Egyet értek veled, a sok eljátszott lehetőséggel kapcsolatban. Az is igaz, hogy "nincs az a szénás szekér, amire ne férne még több". Élnek is vele. Ez a menkült cirkusz sem lenne, ha a Schengeni határt, úgy őrizték, őriznék ahogy azt kell. De hát, amíg szép és jó minden, addig a fene sem foglalkozott vele.:(
F_Viktor
@36: Írod:
"Az is kemény, hogy most bukkannak elő, amikor helyzet van, azok a megállapodások pl. Dublini, amelyek tudatában(bár szerintem a libsi kormány, le se ...-ta annak idelyén, amikor az EU-ba beléptünk, csak jöjjön a pénz) lehettek."

Nem ez a kemény, hanem az, hogy az a magyar állampolgár, aki napi szinten politizál különböző internetes fórumokon, sőt, olyan, magát szakembernek hazudó Echo TV szereplő, az EU Alapjogi Chartájával sincs tisztában, egyszer nem olvasta azt el, nem tanulmányozta!
Nem ismeritek az EU alapelveit, alapértékeit! Ez nagy baj, ezért írtok hülyeségeket, ezért nem vagytok vitaképesek.

Bocsi, hogy neked írtam, neked címeztem, ezzel nem a személyeskedés a célom, akinek nem inge az nem veszi magára.
politics222
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@politics222: Az őrült gondolataidat ne tedd közzé. Ez ocsmány uszítás!
F_Viktor
@politics222: Fana(tasz)tikus az ötleted, valósítsd is meg!
Keresd meg Irénkét Röszkén, csatlakozz hozzá, kemény páros lennétek!
Garantálom a világhírnevet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.