Az azonos nemű pároknak jogukban áll az házasságot kötni bárhol az Egyesült Államok területén, a szövetségi tagállamok ezt nem tilthatják meg nekik – hirdette ki pénteken az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága.

A legmagasabb szintű amerikai bírói testület 5-4 arányban döntött a kérdésről.

A meleg és leszbikus párok egybekelése az 50-ből 36 államban, valamint Washingtonban, a szövetségi fővárosban eddig is legális volt.

A CNN hírtelevízió által pénteken ismertetett közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak 63 százaléka helyesli, 33 százaléka pedig ellenzi a meleg és leszbikus párok egybekelését.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postás
Még jó, hogy van köztünk egy óceán! :-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
postás
Még jó, hogy van köztünk egy óceán! :-)
Feraj49
" Világ buzijai egyesüljetek ! "- leginkább az USA-ban,ha már ennyire támogatják a bírók. Csak nincs köztük is egy-kettő ?
nola
@Mirabilis: - hetero házasságokban sincs mindenhol gyerek
- miért lenne a gyerek kötelező?
- rengeteg gyerek van állami gondozásban, lehet örökbefogadni
nola
@Feraj49: nem kell homoszexuálisnak lenni ahhoz, hogy valaki támogassa, hogy minden embert nemtől, bőrszíntől, szexuális irányultságtól, nemi identitástól függetlenül azonos jogok illessenek meg.
vizinyuszi
Ennyi erővel a bűnözést is legalizálhatnák.
nola
@vizinyuszi: kifejtenéd a kedvemért, hogy te hogyan látod az analógiát a bűnözés és az azonos neműek házasságkötése között?
köhögő bolha
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nola
@vizinyuszi: nem. erről van szó:
www.nlcafe.hu/csalad/20150611/meleg-parok-eskuvo-fotok/?fb_ref=Default

elköteleződésről, felelősségvállalásról, szerelemről van szó, nemtől függetlenül.
magyarbakancs
"Amerika összes államában legális lett a melegek házasodása."
Megvan mért van globális felmelegedés.
Anna Mária
Végre megint valami előremutató, okos dolog a világban. Klassz!
magyarbakancs
@postás: Vigyázzunk nehogy felforrjon az óceán.
Anna Mária
@magyarbakancs: Tényleg muszáj a melegeken gúnyolódnod? Nem bírod ki anélkül? Nem megy kis magyarbakancsos homofóbia nélkül?
magyarbakancs
@Anna Mária: Vicc volt ha nem érted sajnálom.
Anna Mária
@magyarbakancs: Nem viccelünk a melegek rovására. Egyszerűen nem, mert azzal csak a homofóbokat, az ostoba gonoszokat támogatjuk.
magyarbakancs
@Anna Mária: Igazad van szégyenlem magam.
Anna Mária
@magyarbakancs: Vigyázzunk a melegekre, szükségük van a védelmünkre.
Anna Mária
@köhögő bolha: Szégyellheted magad a többi ostoba homofóbban együtt.
nola
@vizinyuszi: miért csak egymás (bocsáss meg, de) primitív hozzászólásaira tudtok reagálni? mi értelme hozzászólni valamihez, ha nem tudod a véleményed ésszerűen, érvekkel alátámasztva előadni?
esküszöm, nem provokációnak szánom, tényleg nem értem. (ennyire naiv vagyok...)
Bercifiu
Éjének a buzik, majd ők NEMZENEK kis Amcsi porontyokat.
Feraj49
@nola: Nekem nem a jogaikkal van bajom,hanem a kérkedéssel,a dicsekvéssel,a felvonulásukkal,megpróbálják magukat példaképként beállítani,a jövő nemzedékének.Nem tudom,hogy milyen beállítottságú vagy,de mi családosok nem vonulunk / mint a Meleg Büszkeség Napja mintájára/ fel lenge gatyában,kifestve,végig ricsajozva a főváros utcáin,megbotránkozást keltve. Nem hirdetjük a nemi hovatartozásunkat hangszórókon,mert az magánügy,és úgy is kellene kezelniük.Akkor nem piszkálná őket senki.
Ticsi
@vizinyuszi: legalizálva van a bűnözés is. Csak be kell lépni a seregbe, kimenni irakba és mehet is a buli. Ezek azt csinálnak ott kint, amit csak akarnak. Nézd meg a Fahrenheit 911 et vagy egyéb ilyen filmeket és rájössz.
Ticsi
Ukrajnában próbálják kezelni ezt a káros jelenséget. Csak sajnos a rend őrei közbelépnek.
propeller.hu/nagyvilag/3113318-botranyba-fulladt-kijevi-pride
"Ne dobáld a buzit héjj!!! "
nola
@Feraj49: pedig a történelem során minden olyan csoport, akik úgy érezték, hogy sérülnek vagy egyáltalán nincsenek egyenlő jogaik, mint a többségnek, felvonulással, tüntetéssel hívta fel erre a tényre a figyelmet. a gyülekezési jog megilleti az lmbtq közösség tagjait is. a többségük semmilyen megbotránkoztató dolgot nem tesz a felvonulás alatt. persze itt meg kéne kérdeznem, mi számít számodra megbotránkoztatónak...
a heteróknak a szexuális irányultságukkal kapcsolatban nem kell felvonulniuk, mert nem éri őket hátrányos megkülönböztetés sem társadalmi, sem jogi szempontból. ezért nem vonulnak. egyébként nem minden hetero családos... és nem minden családos hetero.
ami az én szexuális orientációmat illeti, nő vagyok, biszexuális, aki történetesen élete párját egy férfiban találta meg, négy éve boldog házasságban élek. nem magam miatt foglalkoztat tehát a kérdés, hanem mert alapvető emberi jog a törvény előtti egyenlőség, az azonos neműek házasságának engedélyezése azért is fontos, mert az emberi jogokról szól, az egyenlőségről.
a felvonulás pedig nem kérkedés, nem példát akarnak állítani, senki nem lesz homoszexuális, biszexuális, sem transzszexuális divatból, vagy mert ezt látta.
és nem, ezek a kapcsolatok sem csak a szexről szólnak. a szexuális élete valóban mindenkinek a magánügye, de ha a törvény előtti egyenlőség nem valósul meg, az már nem magánügy, az mindannyiunk ügye.
Ticsi
@nola: ezen formáját nem érzem annak.
nola
@Mirabilis: azzal, hogy az azonos neműek házasságát törvényesen engedélyezzük, még nem lesz több homoszexuális, mint eddig volt. mindig is voltak, mindig is lesznek. az állatvilágban ugyanúgy előfordul, mint embereknél. az emberiség nem a homoszexuális kapcsolatok vagy a gyermektelen hetero családok miatt fog kihalni. hiszen jelenleg is túlnépesedés fenyeget. de valószínűbb, hogy a föld tartalékainak kimerítése és környezeti katasztrófák sora hozza majd el az emberi faj pusztulását.
az pedig, hogy a sztárok miért béranyát fogadnak tökéletesen irreleváns a témát tekintve, de gondolom azért, mert van pénzük és meg tudják fizetni, ha mindenáron a saját genetikai állományukat szeretnék tovább örökíteni. de megjegyzem, még csak nem is minden sztárra igaz ez...
nola
@Ticsi: akkor ne haragudj, de te nem gondolkodsz egészségesen...
paolo006
Egyre betegebb lesz ez a világ. Pusztulásra van ítélve.
postás
A hivatkozott amerikai legfelsőbb bíróság más döntéseket is hozott az elmúlt napokban. A homoszexuális házassággal megegyező arányban, 5:4 arányú ítélettel alkotmányosnak nyilvánította a méreginjekcióval történő kivégzéseket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.