Súlyos hibának nevezi a The Times szemleírója az Európába érkező menekültek befogadását. Melanie Phillips a konzervatív brit napilap csütörtöki számában azt írta: Orbán Viktort már "nácinak" is bélyegezték a menekültek befogadásával kapcsolatos álláspontja miatt, ám éppen az ilyen megbélyegzésekkel lehet elérni, hogy Európában a fasizmus realitássá váljék.

Ha ugyanis a "liberális uralkodó osztály" nácinak bélyegez mindenkit, aki kultúráját akarja megvédeni, azzal az embereket az igazi rasszisták és fasiszták karjaiba hajtja.

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője ki fogja aknázni a jelenlegi folyamatok táplálta dühöt, csakúgy, mint Magyarországon "az ultranacionalista Jobbik", Görögországban az Arany Hajnal, vagy Belgiumban a Vlaams Belang – olvasható a The Times kommentárjában.

Háború és terror van, de az nem menekültválság

A szemleíró szerint a válság mibenlétének megjelölése is hibás. Nem humanitárius menekültválságról, hanem politikai migránsválságról van szó, hatalmas, példátlan méretű népvándorlásról a fejlődő térségből a fejlett világ felé, amely elöntéssel fenyegeti Európát. A szerző úgy véli: a migránsok többsége nem felel meg a menekültek jogállását meghatározó 1951-es konvenciónak sem, mivel zömük nem az életét féltve menekül.

Melanie Phillips ugyanakkor érthetőnek nevezi, hogy a migránsok ott akarják hagyni hazájukat, mivel tudják, hogy ott nincs jövőjük. Az arab és a szélesebb muszlim világ káosz, háború és terror közepette esik éppen darabjaira, a Nyugat által exportált nemzetállami modellt törzsi háborúskodás söpri el; egy haldokló kultúra fordult gyilkos módon saját maga ellen, miközben egyidejűleg a világot is meg akarja hódítani – fogalmaz csütörtöki cikkében a The Times szemleírója.

Miért pont mi fogadjuk be őket?

Ebben a helyzetben "látványos tévedés" az az álláspont, hogy Nagy-Britanniának és Európának "erkölcsi kötelezettsége" befogadni a konfliktustól érintett százezreket.

"Először is miért a mi felelősségünk ez, amikor az Öböl menti (arab) országok egyetlen menekült befogadását sem vállalták. (...) A jelenlegi migráció nem tekinthető-e elsődlegesen az arab és a muszlim világ felelősségének?" – teszi fel a kérdést a The Times szemleírója. Hozzáteszi: néhány kelet-európai ország kivételével Európa keresztény országai nem törődnek az iszlám terror elől menekülő keresztényekkel, miközben megnyitják határaikat több százezer muszlim előtt.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@sandokan: Mi erosodott meg? Mirol zagyvalsz itt ossze. Necd mar meg hogy all a forint az Eruohoz kepest, aztan gyere vissza.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@libelle: szerintem elavult lehet az adatbázisod, de én is csak az internetről tájékozódom, a Német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) jelentése szerint a bevándorlók 11 millióan vannak németországban. Én nem külföldiekről hanem bevádorlókról beszéltem. A leszármazottakkal együtt 16 millióan.
alfahir.hu/rekordot_dontott_nemetorszagban_a_bevandorlok_szama

Arra azért kíváncsi lennék, az arab inváziós seregek mennyire jólképzettek.

"..a magyar kormány még egy kis Schengeni határt sem tud megoldani.." úgy érted megvédeni? Mert megoldani minden állam könnyedén megoldja, menjenek isten hírével ahova akarnak. Ez egy könnyű megoldás, ezt teszitek ti, az osztrákok, görögök, makedónok, szerbek. És pillanatnyilag még mi is eresztjük rátok a terroristákat, de az igyekezet egyedül a magyar kormány részéről látszik.

Döntsd már el megvédeni akarod a határokat vagy megoldani, az előbbiek alapján te megnyitni akarod a határokat, szabadon özönljenek a megszállók milliói. Felfogtad hány száz millióan állnak ugrásra készen, hány száz milliónál gondolnád úgy , hogy most már elég is lenne? Ezer millió (= kb afrika), vagy jöjjön mindenki?

ripost.hu/cikk-a-brit-sajto-szerint-4000-terroristat-csempeszett-europaba-az-isis/

szerinted ezt én találtam ki?
oleo
Ez igaz.
Gondold újra, és meglátod te is.

Ha úgy olvasnád ezt a cikket, hogy ez a féltésről, és nem a bántásról szól, akkor talán... ismétlem, talán kicsit tisztábban látnád a kirajzolódó képet

Apám, eddig csak tanultunk a történelemről, aztán sokáig nem történt semmi, most meg itt liheg a nyakunkban...
Ez a sok egyre mélyülő válság...
Nemsokára háború lesz...
ha túléled, lesz mit mesélni az unokáidnak.
Ha nem... majd mások mesélnek.
Talán rólad is lesz egy történet...
Szeparepa-
Abszolút téves megállapítás, hogy nem migrációs válság van hanem menekültválság. Tekintve, hogy a tömeg túlnyomó többsége lehetetlenné teszi a rövid távú beazonosítását. NEM TUDJUK HOGY KÖZTÜK KI MEGÉLHETÉSI MIGRÁNS NÉPVÁNDORLÓ ÉS KI VALÓDI MENEKÜLT..!!! A vonuló tömeg saccperkábé 90%-ára igaz ez. Akkor honnan a jóbánatból tudnánk, hogy ez most menekültáradat, vagy migráns áradat? A korrekt tehát az hogy menekült és migráns válság van... talán ez a megfogalmazás az egyetlen helyes... ezért is nevezik most már inkább menedékkérőknek őket, hiszen ha migránsoknak nevezzük, sértjük a valódi menekülteket köztük, ha menekülteknek hívjuk őket, téves, hiszen nem tudjuk milyen arányban vannak köztük menekültek... viszont mid mendéket kért vagy szándékozik kérni a desztinációjában.. így hát menedékkérő válság, vagy migráns és menekült válság van...
Tényfeltáró
@oleo: A vaskos hazudozás és hülyének nézés egy másik kategória.
Tényfeltáró
@teuton: Csakhogy a populizmusnak ez a szintje már nemzeti szocializmusba csap át.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.