Egy 150 méter hosszú és 50 méter széles üreg keletkezett az MV Beagle kemping területén az ausztráliai Queensland szövetségi állambeli Inskip Pointban.

A kemping területéről 140 embert evakuáltak, miután megnyílt a föld és az óceán elnyelt egy autót, egy lakókocsit, egy szállítójárművet és néhány sátrat.

Kilyukadt egy tengerparti kemping Ausztráliában

Kilyukadt egy tengerparti kemping AusztráliábanFotók: MTI/EPA/Higgins Storm Chasing

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Eriksson: És a hívőkre is, tedd hozzá. Valamint a bűnösökre és az ártatlanokra, a csemőkre, az aggastyánokra és a kettő közötti korúakra. A kopaszokra, a szőkékre, barnákra, vörösökre, feketékre. Az Erikssonokra és a nem Erikssonokra, sőt a nemkatikra is. :DDD

Ez egyébként már a második ilyen történ az utóbbi időben, 2011 júniusában ugyanitt ugyanígy kilyukadt a föld. Félelmetes!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Az egyik legalattomosabb geologiai jelenseg a "sinkhole"... ANnyira kiszamithatatlan, es igazan meg foldrenges vagy extrem idojarasi korulmenyek se kellenek hozza... Remelem, renki nem serult meg, nem halt meg...
Soha ilyen sok baleset nem tortent meg turistakkal, mint mostanaban.
Eriksson
@karma1: Isten büntetése lesújt minden Őt megtagadóra.
nemkati
@Eriksson: És a hívőkre is, tedd hozzá. Valamint a bűnösökre és az ártatlanokra, a csemőkre, az aggastyánokra és a kettő közötti korúakra. A kopaszokra, a szőkékre, barnákra, vörösökre, feketékre. Az Erikssonokra és a nem Erikssonokra, sőt a nemkatikra is. :DDD

Ez egyébként már a második ilyen történ az utóbbi időben, 2011 júniusában ugyanitt ugyanígy kilyukadt a föld. Félelmetes!
Eriksson
@nemkati: Értettem elsőre is :))
Voltak félelmetes dolgok a múltban is, és mindig az volt a papok magyarázata, hogy Isten büntetése, s ez megfélemlítette a gyarló embereket. Így kordában lehetett tartani a tudatlan népeket.
Ma már vannak természettudományos magyarázatok, de vannak hívő emberek is.
nemkati
@Eriksson: Én azt gondolom, hogy az őseink, akik még a természetben hittek és nem egy ember által kitalált vallást követtek, az ő magyarázataik a természeti jelenségekre olyan szimbólumok, amiket ma már nem értünk meg. De akkor, ott, ők értették, és nem állt úgy égnek a hajuk a magyarázatoktól, mint ahogy most a miénk.
Eriksson
@nemkati: Nagyon érdekes ez a téma. Valójában őseink között is a kiváltságosok (papok) foglalkoztak a természettudományokkal, de a tudományukat nem kötötték a pórnép orrára, inkább a kordában tartásukhoz használták fel azt.
Minden ami szokatlan történt a földön, az engedetlenség megtorlásaként magyarázták, Isten büntetéseként.
Levendula
@Eriksson: Melyik isten büntetése?
A keresztényeké?
A zsidóké?
A buddhistáké?
Az iszlamistáké?
A krisna-hívőké?
Nem folytatom, mert több ezer vallás van, ezeknek több tízezer, több százezer ága...
Eriksson
@Levendula: Jó kérdés. :) Mindenkinek meg van a maga Istene, az egyetlen, az örökkévaló. lehet az
A keresztény
A zsidó
A buddhista
Az iszlamista
A krisna-hívő
És valahány név van a naptárban.
S mindenki másé hamis és üldözendő.
Ezzel lehet a népeket fanatizálni, egymás ellen fordítani. Soha ennél jobb módszert nem lehetett volna kitalálni.
nemkati
@Eriksson: Én azokról az időkről beszéltem, amikor még nem volt egyistenhit. Amikor mindennek külön istene, istennője volt. És amikor az istenek és az istennők azonos rangban, és azonos számban voltak képviselve a különböző természeti jelenségek, vagy a természet egyes elemei között. Gondolok itt a tavasz, a fák, a vizek, a szél, a szerelem, a mennydörgés és a többi dolog istenére, istennőjére. Az őróluk szóló történetek mögött gondolok én valamilyen hatalmas tapasztalatra, és ennek szimbólumokban kifejezett magyarázataira.

Ma, ha csak az öt világvallást, de ha bármelyik vallást nézzük, azok szerint egy isten van, az hímnemű, és mindenható. Jutalmaz és büntet, mikor milyen kedve van.
Eriksson
@nemkati: Azok voltak a szép idők, amikor mindenki választhatott magának természetéhez illő Istent, akihez imádkozhatott. Aztán jöttek a különböző próféták, s az általános harmónia megbomlott.
A valláskutatók szerint a hímnemű egyistenhit csaláson alapul, a mindenható teremtő nőnemű volt. Ezernyi bizonyíték van rá.
nemkati
@Eriksson: Biztos ez? Nem lehet, hogy kétnemű? Vagy nincs is neme? És miért csak volt?
Eriksson
@nemkati: Ha belegondolsz, rengeteg utalás van rá. Földanya, Égistennő, Nagyboldogasszony, stb. A régi mítoszokban egyetlen utalás sincs arra, hogy Isten férfi lett volna.
nemkati
@Eriksson: Nem, nem. Ezek a női istenek. Valahol az istenek között is megvan az az egyensúly, ami a természetben. Minden istennek megvan a női párja (vagy az istennők férfi párja). De az lehet, hogy az istennők mégiscsak az első helyen álltak. Mivel a teremtéshez jobban, közvetlenül kapcsolódik a nő, a férfi csak közvetve. Talán ezt elégelték meg azok a férfiak, akik kitalálták az egyistenhitű vallásokat. Mohamed, Buddha, az első keresztény papok, az első zsidó nemtomki, aki az Ószövetséget leírta, na most a többi vallás eredetét nem igazán ismerem. :(
Eriksson
@nemkati: Talán mert a férfiaknak természetüknél fogva rengeteg idejük volt teóriákat kieszelni, míg a nők a teremtéssel voltak elfoglalva. S mire észbe kaptak volna, a férfiak uralták a világot. Holott nincs is rá kompetenciájuk.
Ez különösen jellemző az arab felfogásra.
nemkati
@Eriksson: :))) Valahogy így lehetett! :D
karma1
@Eriksson: 10.54-re: Ezt a hulyeseget most komolyan mondod? Egyaltalan tudod te, hogy kik voltak ott, a kozelben, meg ugy egyaltalan, megis mi koze van a vallasnak egy ilyen geologiai katasztrofahoz?
Akkor a mekkai majdnem 800 halal az meg Allah buntetese volt? Es most a muszlimok nem rohannak vissza a moszkjaikba terdreborulni es megbanni buneiket, mert olyanok kerultek a soraikba, mint az ISIS fanatikusok?
karma1
@Eriksson: 22.08-ra: Na, ezzel jol megmosolyogtattal, es igazad lehet, hogy valoban igy lehetetett...
Eriksson
@karma1: A vallásnak rengeteg köze volt mindig mindenhez, sőt, az mozgatta a világot.
karma1
@Eriksson: Ezt soha nem is vitattam: valoban igy volt, hiszen a papok a mai napig a legtanultabb emberek. Egy elobbi pontra visszaterve Isten szemelyere pedig (aki a katolikusok, reformatusok es altalaban a kereszteny vallasok istene), mi mindig ugy gondolunk, hogy egy nagyszakallu, oreg ferfi , hiszen gyakran emlegetjuk az 'Oreg Isten"-t is... Nem hiszem, hogyha nonemu, vagy nem nelkuli lenne, akkor igy emlegetnenk, ugye?...:o)))
Eriksson
@karma1: Tanulmányozd az ősi kultúrát és megvilágosodsz.
karma1
@Eriksson: Juj, most erre nincs idom, akkor en hibasan csak a magyar nepi vilaglatas miatt emlegetem csak a "Kaporszakallu Oregistent?"
Eriksson
@karma1: Ennél azért bonyolultabb a dolog. Ha komolyan érdekelne, akkor esetleg...
karma1
@Eriksson: Koszi, ha van valami zanzasitott linked, akkor akar priviben is benyomhatod ...:o))))(Sajna, mar nem lesz annyi idom, hogy ezzel hosszabban foglalkozzam,...:o(((
Eriksson
@karma1: Nincs zanzásított linkem, s ezzel vagy foglalkozik valaki, vagy nem. Ha nincs időd, akkor nincs, biztos valami másra kell. De ilyen a napi rutin.
karma1
@Eriksson: Matol indul be a vallalkozasom, a mai ujsagban jelent meg az elso hirdetesem, eddig is rengeteget dolgoztam az inditason, es meg mindig van mit csinalnom boven...:o))
Sajna, most meg nem erkezett el a koldoknezes ideje szamomra...:o))) De koszi a lehetoseget, szep joejszakat Neked...:o)))
Eriksson
@karma1: Kívánok sok sikert, és erőt meg egészséget hozzá!
karma1
@Eriksson: Koszi szepen, erosen ramfer...:o))))
Levendula
@Eriksson: Nem kell izgulni, nincs isten, semmiféle istenség nem létezik, csak a buta fejekben élnek ezek.
Eriksson
@Levendula: Erről talán a híveket kellene megkérdezni. :) Világok születtek, világok pusztultak a hit nevében. A mai napig is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.