Németországban a hétvégén új rekord született a megújuló energiatermelésben, a vasárnapi, napos és szeles időjárásnak köszönhetően az országban megtermelt nap, szél és vízenergia, valamint a biomasszából előállított energia összességében mintegy 55 GW-ot tett ki. Ez 87 százaléka a teljes fogyasztásnak - írja a Quartz cikke. Az elektromos áramárak egy időre a negatív tartományba mentek, ami azt jelenti, hogy a kereskedelmi szereplőknek fizettek az áramfogyasztásért.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: archive
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nálunk meg ócska ruszki atomerőművet csinálnak aranyáron. Tudom, hogy idehaza a szélenergi kihasználása csak a kisalföldön lehetséges, de azért a geotermikus adottságaink nem rosszak és a napenergiát is ki lehetne használni. Esküszöm ha azt mutyizná szét a fidesz még nem is haragudnék annyira...
teuton
Erdekes, a hajfejü rizsazo arrol szonokolt eddig, hogy MO-on milyen olcso az energia es NO-ban milyen draga... Meg hogy az orosz atommal meg olcsobb lesz! Hat igy van ez valahogy az elelmiszerarakkal is, vegyük akkor összehasonlitaskent bele termeszetesen a fizetest is! Tehat en egy 2szoban 50 m2-es lakas aramfogyasztasaert 6 orai minimalorabert fizetek havonta. Atlagberrel szamolva 4 ora. NO-ban... Mennyi ez MO-on???
advocat
Rezsicsökkentőnkl! Ez az igazi megtakarítás! Nem a kormány "jótékonykodása", amibe majd beldöglünk, ha a hálózatokra egyszer költeni kell. Mert azért azok öregszenek. Is. Ja! Németek lemondták az olimpiai jelentkezést, mi meg atomerőművezünk és olimpiát is rendezünk. K..a jól élünk. Igaz sanyargó német barátaink?
human
Mindenki hülye, csak Orbán helikopter.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.