A bevándorlók nem jelentenek veszélyt, hanem ők maguk vannak veszélyben – jelentette ki Ferenc pápa, aki szombaton a Vatikánban ötszáz olasz és migráns gyermekkel találkozott.

A kis vendégek a dél-olaszországi Calabria tartományból, Itália egyik legszegényebb régiójából érkeztek, ahol az utóbbi napokban-hetekben rengeteg migráns szállt partra, mind a tengeren keltek át szüleikkel, felnőtt rokonaikkal, többségük életveszélyben volt, ki kellett menteni őket.

Ezt az egész napos rendkívüli programot a Gyermekek vonata elnevezésű – immár negyedszer megrendezett – kezdeményezés keretében tartották meg, amelyet a Kultúra Pápai Tanácsának a világiakkal és a nem hívőkkel folytatott párbeszédért felelős szervezete gondoz.

Az Olasz Államvasutakkal karöltve megrendezett találkozóra a Szent Péter vasútállomásra gördült be délelőtt a szerelvény. Az idei találkozásra a Hullámok hátán mottó jegyében került sor.

Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke az EFE hírügynökségnek kifejtette: a résztvevők nagy része a tengerek hullámain érkezett tele reményekkel, megszenvedve tragédiájukat. A találkozón a bíboros felolvasta azt a levelet, amelyet a gyermekek a pápának írtak, s amelyben elpanaszolták: értetlenül állnak a világban tapasztalható „megannyi igazságtalansággal” szemben.

Ferenc pápa maga is osztotta a gyermekek véleményét, bírálva azokat az államokat, amelyek nem fogadják be, hanem elszállítják a menedéket, megélhetést, békét és munkát kereső emberek tömegeit.

„Akik ide jönnek, más vallásnak a hívei, de nem jelentenek veszélyt, hiszen mindannyian testvérek vagyunk. Isten mindannyiunkat szeret”

– mondta a pápa hangsúlyozva ismét, hogy „a migránsok nem veszélyesek, ők vannak veszélyben”.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
"A bevándorlók nem jelentenek veszélyt, hanem ők maguk vannak veszélyben – jelentette ki Ferenc pápa, "

Akkor irány a Vatikán!!!
Majd Feri megment titeket.

Még a most induló afrikai bevándorlókat is.

Csak egyszer el kéne döntenie, hogy menekültezik, vagy bevándorlózik.
Mert a kettő nem ugyanaz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
"A bevándorlók nem jelentenek veszélyt, hanem ők maguk vannak veszélyben” ?
Akkor Vatikánba az összessel!
Végre megoldódhat a migránsválság!
KERKA
Vajon akkor is ezt mondaná a szentatya, ha a saját országába menne az a sok migráns,? Milyen konfliktusok lennének, ha a mélyen keresztényi vallásos Argentinát ellepnék a muzulmánok,?
Van egy sejtésem, hogy a szentatya nem a hivatalos vatikáni véleményt mondja, majd szólni fognak neki, hogy elég volt a lábmosásból
Szókrakész
Ferike!

Mi se szólhattunk bele a pápaválasztásba.
Te se szólj bele a migráncskérdésbe!

Ha pedig igen, akkor menj le, el, át, ... ISIS Land-be és ott hittérítsd a tenoristákat!!!
Nekik szórd, rezegtesd a szeretetet, énekeld a Love is in the air című számot!
verőce21
Megkezdődtek a kényszerbetelepítések Olaszországban.

Nem sokkal azután, hogy heves kritikát kapott az olasz kormány a migránsáradat helytelen kezelése miatt, a belügyminisztérium bejelentette, hogy minden megyének 70 embert kell kötelezően befogadnia.
Ez az első alkalom, hogy Olaszországban nem csak a tartományok és városok, hanem a megyei prefektúrák és közigazgatások is utasítást kaptak a bevándorlók befogadására.
Összesen tehát nyolcvan megyéről van szó, mindegyiknek hetven embert kell elszállásolnia, amely 5600 ember azonnal elhelyezését jelenti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.