Aláírta a Kanada és az Európai Unió között létrejött szabadkereskedelmi és partnerségi megállapodást (CETA) Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Robert Fico, az unió soros elnökségét betöltő Szlovákia kormányfője és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök Brüsszelben vasárnap.

A megállapodás több pontját számos EU-tagállam, köztük Magyarország is ellenzi

A hét évig tartó tárgyalássorozat után létrejött CETA ellenzői azt állítják a szabadkereskedelmi egyezmény lehetővé teszi a multinacionális vállalatok számára, hogy elérjék a demokratikusan megválasztott parlamentek által elfogadott törvények megváltoztatását. 

A CETA támogatói szerint viszont azzal, hogy a Kanada és az EU közötti kereskedelmet eddig sújtó vámok 99 százaléka eltűnik, a forgalom értéke évente 12 milliárd dollárral emelkedik majd.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amaramaistanna
@Pálinkafőző Rézüst: @Szókrakész: Indokolnátok?
Szókrakész
Most már csak azt kell majd kinyomozni, hogy melyik kanadai államban a legolcsóbb a céges adózás.
És hány amerikai cég fog névleg leányvállalatot alapítani ezen államban.
Mint Liechtenstein esetében is.
Ez épületben 20 ezer cég bejegyezve.

Kanada egy proxi.
A TTIP-t a CETA helyettesíti.
Nekünk végünk!!!
Pálinkafőző Rézüst
@amaramaistanna: "Az ellenzők szerint pont fordított hatása lenne, munkanélküliséget és egyenlőtlenségeket növelne a CETA. Az eddigi egyetlen független tanulmány is ezt támasztja alá. Az amerikai Tufts Egyetem kutatói eredményei szerint a CETA hatására várhatóan 200 ezer munkahely szűnne meg az EU-ban, csökkennének a munkabérek, csökkenni fognak a kormányzati bevételek, és 0,49%-kal csökkenne a GDP az EU-ban. Az ellenzők azzal érvelnek, az egyezmények a globális nagyvállalatok érdekeit szolgálják: szabad utat engednek a génmódosított növényeknek, illetve az óriáscégek a normál bírósági rendszeren kívül eső eljárásokban perelhetik az egészséges környezetet és az állampolgárok jogait védő nemzeti kormányokat - áll a CETA kapcsán magyarországi természetvédelmi szakemberek által összefoglalt nyilatkozatban. Az egyezmény részét képező befektetési bírósági rendszer (ICS) bevezetése ugyanis azzal járna, hogy semmi sem korlátozná a vállalatokat abban, hogy megtámadják az emberi egészség és a környezet védelmében hozott kormányzati döntéseket, a nem állandó, választott bírák pedig könnyűszerrel dönthetnének a vállalatok javára, arra kárhoztatva az államokat, hogy jogos közpolitikai intézkedéseik után dollármilliárdos kártérítést fizessenek - áll a dokumentumban.

think.transindex.ro/?cikk=26250
fekete
Szabadkereskedelmi az oreg anyjuk azza!Kiknek a MAffia nagy corporesonoknek,kik legyenek
meg gazdagabbak! Erdekes a sok lokott EU-bol csak Belgium volt az aki ellenezte,ott ais a Franciak,hogy hazavagjak az alat tenyesztest (Canadaban szabad a genezes ) es
ugyan ugy a mezogazdasagi termekekett is le epitik majd az Canadai hibbantak.Ge'nezes itt
nagyban megy.vasarolj gyumolcsot,NINCS IZE, vagy Vasarolj hust,majd mergtudod!EU ugy jar'mint ahogy a Made in Kina,Hong Kong,vagy Tajvan arukkal ami mind szemet. Most Canada
dompeli be majd a sok szemetett.Donalt Tusk Lengyel vilanyszarelo a tobbi hanya-dekal alairtak a selejt,es hamis aruk forgalmazasat.Senki sem szolt egesz edig,csak a Belgak.
Sok szerencset,aszt meg nem is mondom,hogy ha ide utazol,kivetkoztettnek meg a nadragodbol.Ezek es a szabadsag? Mako es a Jeruzsalem.A volt szocializmusban amit muvel-tek a kulfoldiekel ezek 100X tul tesznek rajtuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.