Angela Merkel német kancellár ismét pályázik a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöki tisztségére, és pártja kancellárjelöltjeként kíván indulni a 2017 őszi parlamenti választáson – ezt a politikus hivatalosan is bejelentette vasárnap este Berlinben.

A CDU vezető testületeinek tanácskozása után tartott tájékoztatóján Angela Merkel kiemelte, hogy sokáig mérlegelte a döntést. Mint mondta, szeretné tovább szolgálni hazáját és pártját, akkor is, ha a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampány nagyon nehéz és nagyon másmilyen lesz, mint az eddigiek. Kérdésre válaszolva leszögezte, hogy a 2021-ig tartó törvényhozási ciklus végéig vállalná a német kormány vezetését.

A CDU a december 6-án kezdődő kétnapos esseni kongresszusán tart tisztújítást.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tutajos
Figyeled hogyan felhördült az Illibsi akol ?
Vigyázzatok,nehogy kiegyenesedjen az EKG-tok !
Hajrá Merkel !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tutajos
Figyeled hogyan felhördült az Illibsi akol ?
Vigyázzatok,nehogy kiegyenesedjen az EKG-tok !
Hajrá Merkel !
korell
Merkel nem pióca. Bár a világpolitika éppen a piócáknak és populistáknak krdvez, annál inkább szükség van az ő jelenlétére. Majd meglátjuk sikerül-e neki. Milyen érdekes, hogy ma éppen az a nép a legjózanabb, amelyik a múltban a "legőrültebb" vezért adta. Sok sikert kívánok !
libellle
@kopacsijanos: Nos kezd magaddal. Mert egy ilyennek nem érdemes élni. ès még etetünk is.
Yoda69
Sok erot es sikert kivanok hozza. Nem lesz konnyu dolga mert a bolsevikok ujra elobujtak a pocegodorbol hogy megprobaljak legyurni a demokratikus vilagot.
1magyar
Miért nem az araboknál indul? Hiszen azoknak az érdekeit képviseli az európai és a német nép
pénzén?
Meddő banyának nincs tétje, gyerekekre nem kell gondolni.
vukkocska
Nagyon helyes. Nagy megnyugvás ez Európa számára. Még csak az kellene, hogy nekünk is legyen egy Trumpunk. Persze, Orbán felvehetné a német állampolgárságot és megpályázhatná a kancellári címet. Ő saját magát biztos alkalmasnak tartja, mi meg megszabadulnánk tőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.