Helyi idő szerint pénteken éjfélkor lépett hatályba az egész országra kiterjedő tűzszünet Szíriában, ám a hírek szerint alig két órával rá már mindkét oldal megsértette a megállapodást – írja a 24.hu.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet szerint a felkelők Hama tartományban elfoglaltak egy kormányzati állást.

Ennyi volt, már meg is sértették a szíriai tűzszünetet

A Dzsais an-Naszr nevű felkelőcsoport eközben azt közölte, hogy a kormányerők lőttek a szomszédos Idlíb tartományban. Áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

Az OSDH igazgatója szerint az ország nagy részén nyugodt a helyzet, kisebb csoportok próbálják aláásni a megállapodást az iszlamisták és a kormánypártiak részéről is.

Nem ez az első eset, korábban már a februárban és a szeptemberben meghirdetett tűzszünet is meghiúsult. A tervezett asztanai béketárgyalások azon múlhatnak, mennyire lesz tartós a mostani.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

krumpli
Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja = 1 emberke aki Londonban tengeti mindennapjait. .D
" Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter viszont hét ellenzéki csoportot említett, amelyek aláírták a tűzszüneti megállapodást. Ezek a következő - összesen 51 ezer harcost tömörítő - csoportok: a Failak as-Sám, az Ahrár as-Sám, a Dzsais al-Iszlám, a Szukor as-Sám, a Dzsais al-Mudzsahedín, a Dzsais Idlíb és az al-Dzsabha as-Samíja. A védelmi tárca vezetője figyelmeztetett: amelyik szervezet nem teszi le a fegyvert, azt terroristának fogják minősíteni. Sojgu korábban leszögezte: Oroszország és Törökország fogja garantálni a tűzszünet betartását, ehhez már "forródrótot" is létesített az orosz védelmi minisztérium Ankarával."
Ezekre vonatkozik a tűzszünet..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.