Egyelőre nem tudni, melyik oldalt támogatja Donald Trump a szíriai válságot illetően. Barack Obama határozottan a szíriai ellenzék oldalán állt, a nyugatbarát ellenzéki erők azonban összeroppanni látszanak az orosz beavatkozás kezdete óta.

A hét éves szíriai kislány, Bana Alabed az ostromlott Aleppóból írt Twitter-üzeneteket, ezekkel vált híressé. A város bombázása során világszerte izgultak érte. A lány és családja mostmár Törökországban van, innen írt levelet Trumpnak, amit a BBC tett közzé:

Kedves Donald Trump,

A nevem Bana Alabed, egy hét éves szíriai lány vagyok Aleppóból.

Egész életemben Szíriában éltem, egészed addig, amíg tavaly decemberben el nem jöttem az ostromlott Kelet-Aleppóból. Én is egy vagyok a háború miatt szenvedő szíriai gyerekek közül.

De most békében élek Törökországban, az új otthonomban. Aleppóban iskolába is jártam, amíg az épületet le nem bombázták.

Néhány barátom meghalt. Nagyon szomorú vagyok miattuk, és azt kívánom, bárcsak velem lehetnének, mert akkor együtt játszhatnánk most is. Aleppóban nem lehetett játszani, az a halál városa volt.

Most, Törökországban jól érezhetem magam. Iskolába is járhatok, bár még nem voltam. Ezért fontos a béke mindenkinek, beleértve téged is.

Azonban szíriai gyerekek millióinak most sokkal rosszabb, mint nekem, és most is szenvednek Szíria különböző részein. Felnőttek miatt szenvednek.

Tudom, hogy te leszel Amerika elnöke, úgyhogy, kérlek, meg tudnád menteni a szíriai gyerekeket és a szíriai embereket? Valamit tenned kell a szíriai gyerekekért, mert ők is olyanok, mint a te gyerekeid, és megérdemlik a békét, ahogyan ti is.

Ha megígéred, hogy teszel valamit a szíriai gyerekekért, akkor máris a barátod vagyok.

Várom, mit teszel a szíriai gyerekekért.

(444)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Egy szülö által leirt levél...
egy 7 éves gyerek ilyen
megfogalmazott levelet
meg tudna irni ?? Persze majd
meglátjuk, hogy Trump mit lép :::
Pergető
Talán Obamának kellett volna a levelet címeznie!
volvós
Egy szülö által leirt levél...
egy 7 éves gyerek ilyen
megfogalmazott levelet
meg tudna irni ?? Persze majd
meglátjuk, hogy Trump mit lép :::
human
@volvós: A levelet a kislány nevében írták ez nyilvánvaló, de a tartalom a lényeg.
Pergető
Ha ezt a gyerek írta, akkor Szíriában mindenki agysebész! Valahogy a betóduló vademberek mégsem ezt a látszatot támasztják alá. Vagyis megint egy migráns sajnáltató állevélnek akarnak simogatóék bennünket felültetni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.