Nem érzi bűnösnek magát Gergátz István, Magyarország tiszteletbeli konzulja, akit Floridában szeméremsértő meztelenkedésért vettek őrizetbe – mondta el a 24.hu-nak.

A férfit egy szatírokból álló társaság egyik tagjaként tartóztatták le a tengerparton. A vád szerint Gergátz és idős társai nemi szervüket mutogatták, tisztességtelen ajánlatokat téve a fürdőzőknek.

A letartóztatás óta eltelt borzasztó napokban természetesen elgondolkoztam én is azon, hogy ilyen helyzetben esetleg le kellene mondanom. De mindig arra a következtetésre jutok, hogy nem követtem el semmi rendkívülit és szeretném folytatni a szolgálatomat. Nem ismerkedni és nem szexuális célból látogattam el arra a strandra, ahol máskor is gyakori vendégek vagyunk a feleségemmel. Mi ismerjük és preferáljuk a floridai naturalista strandok többségét, ezen a környéken ez az egy van amolyan félhivatalos státuszban, igaz sajnos valóban hallani olyanokról, akik itt akarnak illegálisan szexpartnert találni.

Megszólalt a meztelenkedéssel vádolt floridai tiszteletbeli konzul

Amíg azonban a többiek tettlegességig fajuló fajtalankodáskor buktak le, addig a magyar diplomatát egy nyugágyon folytatott olvasás közben kapták el:

Legalább 30 perc sétára a főparkolótól, egy kies, csendes és félreeső helyen szereltem fel a nyugágyamat két fa között. Mindenki el tudja képzelni, hogy oldalról egy függő nyugágyra miként lehet belátni. Éppen a New Yorker magazint olvastam, amikor egy férfi odajött mellém, akiről később megtudtam, hogy ő volt a csali. Ő arról kérdezett, tudom-e merre van a komp kikötője? Válaszom után még az akcentusom iránt is érdeklődött. Miközben ez a pár másodperc zajlott, én az újságommal takartam el nemi szervemet. Nagy megdöbbenésemre nem sokkal később két terepruhás rendőr ugrott oda mellém, és kísértek oda a parkolóhoz. Ott aztán egy autóba tettek, és így került rám bilincs is első alkalommal

– idézte fel a 71 éves, cukor- és szívbeteg nyugdíjas belgyógyász a letartóztatását.

Gergátz szerint “rémisztő és megalázó órák” teltek el, amíg telefonon segítséget tudott kérni, és végül estére 500 dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

A washingtoni magyar nagykövetség azonnal jelentést kért a diplomatától, aki Floridában 2012 óta, önkéntes alapon segíti az itteni magyarok életét. Jelenleg bizonytalan, hogy folytathatja-e szolgálatát.

A 24.hu szerint március 16-ára idézték be Gergátzot a városi bíróságra, ahol szeméremsértési kihágással vádolják majd.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Igaz volt csak méltó módon képviselte az Orbán-Matolcsy tandem szellemiségét! =))
kisrigó
Szerencsétlen! Miért nem otthon szellőzteti ki a fáradt testét?! A nagys. asszony is ott volt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.