Két embert gyilkolt meg a szabadkai születésű férfi Olaszországban, több száz rendőr keresi.

Betörésekből és rablásokból tartotta fenn magát Olaszország északkeleti részén a szabadkai születésű Fehér Norbert, ám április 1-én megölt egy kocsmárost a bevételért Budrioban, majd pedig egy önkéntes mezőőrrel is végzett menekülése közben, társát pedig megsebesítette. 

Magyar férfi lett az első számú közellenség Olaszországban

A Corriere della Sera április harmadikai cikke még kelet-európai (vélelmezhetően orosz) ex-katona  elkövetőről írt, aki a fegyvert egy biztonsági őrtől szerezte meg még március 29-én, miután a fegyverrel több lövést is leadtak. A budriói gyilkosság kapcsán arról írt a lap, hogy vérnyomokat találtak a bár előtt, ami az elkövetőé lehet, vagyis a támadásban ő is megsérült.

Magyar férfi lett az első számú közellenség Olaszországban

A férfit több száz rendőr keresi azóta is, a Bors cikke szerint Fehér Igor Vaclavics néven kezdett új életet Olaszországban, emiatt hihették orosznak. 

Magyar férfi lett az első számú közellenség Olaszországban

"Gondosan építette fel üzletemberimázsát, szívesen mutatkozott elegáns öltönyökben, sportos szerelésben, miközben rablásokból tartotta el magát. Társaival főleg hétvégi házakra utaztak. Fehér Norbert többször is ült börtönben, de 2007-ben jó magaviselete miatt csaknem két évvel korábban szabadult. Cellatársainak sem adta ki valódi személyazonosságát, mindenki csak az Oroszként ismerte, de az Interpol azonosította" – olvasható a cikkben.

Magyar férfi lett az első számú közellenség Olaszországban

A lap szerint eddig Bolognát, Ferrarát és Ravennát kutatták át a karhatalmi erők, de nem sikerült Fehér nyomára bukkanniuk. 

"Volt bűntársai – akikkel 2007– 2016 között több házat is kirabolt, és szerbek is vannak köztük – egyaránt állítják Fehérről: különösen szívós alkat, hetekig elél az erdőben abból, amit ott talál, amit csak a környezet lehetővé tesz. Elvan burgonyán, bogyókon, gyümölcsön. Sárban és barlangban is hajlandó aludni, na­gyon jól tűri a szélsőséges körülményeket. Bár mindig azt állította magáról, hogy nem volt katona" – áll a Bors cikkében.

A lap olasz forrásokra hivatkozva arról is beszámolt cikkében, hogy a férfi vélhetően az Adriai-tenger irányába tarthat, egy fiatal nő ugyanis egy Chioggia felé tartó vonaton ismerte fel a férfit egy hete.

A kriminológusok szerint Fehér kettős személyiségű, emiatt kiszámíthatatlanul veszélyes.

(Fotók: Facebook)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Syntax Error
Érdekes! 1983-ban senki nem írta, hogy az olasz Giacomo Morini az első számú közellenség Magyarországon! Pedig Kipakolta a társaival rendesen a Szépművészeti Múzeumot...

Summa summarum: utálom a modern publicisztikai stílust!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
archive
A cím és cikk szerint magyar férfi - szabadkai születésű.
Google maps is a jóbarátunk.. kedves szerkesztő.. vagy ilyenkor nem számít hogy kis hazánkból kiszakítottak rendesen területeket?
Yoda69
Ez nem lehet. Mi megvedjuk a kulturankat. Biztos egy migrancs volt csak magyarnak alcazta magat.
simmering73
Szabadkai születésű, orosz néven ismert magyar férfi. Ez egy mutáns.
nevemnick
Biztos kettős állampolgár volt.
Szavazati joggal.
Levélben.
Na ugye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél