Két kínai vadászrepülőgép végezte azt az "elfogást", aminek szenvedő alanya egy amerikai felderítőrepülőgép volt a Dél-kínai tenger felett szerdán. Az elfogás során az egyik vadászrepülőgép 200 méterre közelítette meg az amerikai repülőt, és korlátozta annak manőverezését – ezt "veszélyesnek" és "szakszerűtlennek" nevezte a kiadott közleményében a Pentagon.

A Reutersnek az incidensről név nélkül nyilatkozó illetékes szerint az amerikai P-3-as típusú tengerészeti felderítőrepülőgép nemzetközi légtérben repült Hong Kongtól mintegy 240 kilométerre délre, amikor a kínai vadászgépek végrehajtották az elfogást.

Hivatalos közleményében a Pentagon úgy fogalmazott, hogy továbbra is vizsgálják az incidens körülményeit, és a felmerült kétségeiket továbbítani fogják a kínai kormány részére.

Napokkal ezelőtt egy amerikai hadihajó a 12 tengeri mérföldes tengeri határon belül hajózva közelített meg egy kínai fennhatóság alatt lévő korallzátonyt, ahogy jelenleg is építkezési munkálatok folynak. – emlékeztet a hirado.hu.

Május közepén pedig egy a mostanihoz hasonló eset történt, amikor is egy WC-135-ös, Constant Phoenix típusú amerikai felderítő repülőgépet két kínai Szu-30-as vadászgép közelített meg.

Címoldali kép forrása: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

3dwhite
Ugye mint a német autók, nem kell lebecsülni.
wagabund
mindenki próbál valami ütőset bemuatni...
...most majd jól vállonveregetik akit kell, néhány kitüntetés, előléptetés, fizetésemelés, bódottság...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.