Még nagyobb és átfogóbb lehetett az oroszok hackertámadása, amellyel beavatkoztak az amerikai választási rendszerbe, mint azt eddig feltételezték az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivataltól kiszivárogtatott dokumentumok alapján.

A virginiai szenátor Mark Warner, a szenátus hírszerzési bizottságának alelnöke a TODAY Tuesday-nak nyilatkozva elmondta,

a támadások mértéke jóval jelentősebb, mint az az eddigi jelentésekből kiderült.

Az Intercept hétfőn tett közzé egy szigorúan titkos jelentést, amelyből kiderült, hogy orosz katonai hírszerzési ügynökségek hivatalnokai próbáltak a helyi kormányszervezetek e-mail-rendszerébe beavatkozni a választásokat megelőzően.

Amerikai szenátor: amit az orosz hackertámadásról tudunk, csak a jéghegy csúcsa

A jelentések szerint a GRU orosz hírszerzési bizottság támadott meg egy választási szoftver-és hardvercéget közvetlenül a választások előtt.

Egyik művelet sem állt le a választás napján

- mondta kedden Warner, aki szerint ez a jelentés csak a jéghegy csúcsa. Azt azonban hozzátette, szerinte nem voltak képesek befolyásolni a választási eredményeket.

Warner szerint az orosz befolyásoltság továbbra is fennáll:

Ezzel egyetlen államot sem szeretnénk vádolni, csupán jelezni az amerikai közvélemény felé, hogy ha nem cselekszünk, hasonló befolyásolásra számítanunk 2018-ban és természetesen 2020-ban is

- tette hozzá.

(mashable)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
A hidegháború elvesztéséért mindig próbálkozni fognak, mert ma is sztálinok ülnek a hatalomban, csak nem kommunistaként, hanem pénzeszsákokként!
Equus
mindig kell egy ellenség és kell egy hős, aki megvéd tőle - a te pénzeden.
Így lehet ingyen és jól megélni.
Az ISIS lassan elhamvad már (a fene enné az oroszokat, hogy volt pofájuk beavatkozni) itt az ideje az orosz mumus feltámasztásának.
lampa laz
Zorbán nyugodt lehet mert putyin megnyeri neki a választást 18-ban.
papa.49
Miért nem csodálkozom, hát csak azért mert MÁST NEM IS LEHET VÁRNI TŐLÜK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.