A PornHub oroszországi részlege kötelezővé tette a felhasználóknak, hogy Vkontakte (az orosz Facebook) profiljukkal tudjanak csak belépni a pornóoldalra.

A Lettországba emigrált orosz újságírók által indított Meduza.io cikke szerint ezáltal a pornófogyasztási szokások visszavezethetőek lesznek egészen az egyéni útlevelekig.

Az orosz törvények szigorúan megkövetelik, hogy kiskorúak nem nézhetnek pornót az interneten. Dmitrij Kolodin, a PornHub orosz vezetője beismerte, hogy a korábbi verziót, amikor a felhasználó adta meg az életkorát, nem volt olyan őrjítően nehéz kijátszani. Ezért döntöttek a Vkontakte-profilos megoldás mellett. Csakhogy ez új problémákhoz vezet.

Így az orosz titkosszolgálatnak, az FSZB-nek nem lesz lehetetlen felépíteni egy olyan adatbázist, ahol név szerint követhetik real time-ban, hogy az útlevelek tulajdonosai éppen mit néznek a népszerű pornómegosztón.

Persze a rendszer nem kijátszhatatlan, biztosan lehet szerezni mástól SIM-kártyát és azzal csinálni Vkontakte-kamuprofilt, de esélyes, hogy a felhasználók jelentős része nem fog ilyesmivel bajlódni. – írja a 444.

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ez a putyini demokrácia!!! Nem véletlen jár konzultációkra ov a kremlbe, és kerültek magyar állampolgárok adatai orosz szerverekre?!
Lazításként:
zarojel.hu/felcsuti-tolvaj-balon/
Foxley
Annyi szám lesz hogy el e fér a memóriában.
Nessy
Igaz, hogy létezik "gyerekzár" a netre, és a szülő esetleg lehet olyan kapcsolatban a csemetéjével, hogy meg is beszélheti vele ezeknek az oldalaknak a letiltását. De lehet ilyen oldalakat nézni esetleg valamelyik havernál is. Ha bele gondolok, hogy gyermekem és osztálytársai egy jól menő társuknál néztek horrort, meg egyéb videókat.
Akkoriban lettem zombi ügyben is kiművelve az ifjak által. Lelkesen mesélték, mit láttak. Aztán én tartottam egyes témában "felvilágosítást" a lányoknak, a fiukat életempárjához delegáltam. Működött.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.