Washingtonban készen áll az elnöki rendelet a Phenjannal kereskedelmi kapcsolatokat fenntartó országok ellen – közölte Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter szerdán újságírókkal.

Mnuchin hangsúlyozta: ha az ENSZ Biztonsági Tanácsa, amely hétfőn ül össze ismét, nem hoz szankciókat a Phenjannal kereskedelmi kapcsolatokat fenntartó valamennyi ország ellen, akkor az elnök "a megfelelő időben fontolóra veszi" a rendelet aláírását – jelentette ki Mnuchin.

Észak-Korea vasárnap jelentette be, hogy föld alatti hidrogénbomba-robbantást hajtott végre. Hétfőn rendkívüli ülésre összeült az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT), ahol Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet minden korábbinál erőteljesebb szankciókat követelt. A BT azonban csak korábbi állásfoglalásait ismételte meg, és felszólította a nemzetközi közösséget, hogy tartsa tiszteletben, hajtsa végre az eddigi szankciókat. Az amerikai kormányzat elsősorban Kínánál szeretné elérni, hogy nagyobb nyomást gyakoroljon Észak-Koreára. Washington szerdán Phenjan elleni olajembargót és a textilexportja elleni bojkottot sürgetett.

(MTI)

Címlapkép: Youtube

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
Minek az embargó? Lófaszt sem tehetnek már azzal már régen elkéstek. Sorra lefogják gyártani az atomfegyvereket.
sokanvagyunk
Ezzel az indokkal már régóta 6-7 ország ellen hozhattak volna embargós szankciókat.
wagabund
merhogy minket (talán)embargó alá vesz, azt értem, minket nemis talál meg a térképen..nade Kínát? pfff...

nem szóltak neki, hogy az Apple, NASA, és más (állami)óriáscégek jóformán minden kényes cuccot kínában gyártatnak? mert azok kiváló minőséget produkálnak pontos határidőre, aránylag piaci áron. a műholdak, marsjárók televannak kínai gyártású kütyükkel..

nem e hírhez tartozik, de elméletileg ma írja alá azt a határozatot, melyben Sorost terroristává nyílvánítják amerikában...na ez lesz az érdekes. ha ez megtörténik, akkor bizony borul a bili.
elnyomott
@kripton: - ja, és inkább Putyin atyuskával van, aki a népének megmentője és a magyaroké is...
fekete
Putyin l az olajat tovabra is fogja bisztositani Kim Jong Unnak,mint eddig.ENSZ nem ENSZ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.